Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Isrealienii – deceptionati de “nivelul slab al securităţii bazei de la Boboc” si de aspectul de semiparasire al acesteia

Cotidianul Jerusalem Post constată, în ediţia sa electronică din data de 30 iulie,  “gradul slab de securitate de la baza aeriană Boboc”, unde se desfăşura exerciţiul Blue Sky 2010.

In timpul acestui exerciţiu şase militari israelieni şi unul român şi-au pierdut viaţa luni,26 iulie, în urma prăbuşirii elicopterului lor.

“Baza aeriană românească de aici nu seamănă deloc cu echivalentul său din Israel. Gazdă a şcolii de antrenament a forţelor aeriene, baza abia dacă dispune de un minim de securitate – doar un zid de un metru şi jumătate, fără sârmă ghimpată, şi câţiva soldaţi cu feţe plictisite, care stau neînarmaţi la intrare, jucându-se cu nişte câini vagabonzi”, scrie ziarul israelian, preluat de MEDIAFAX.

“Într-o parte a bazei, care nici măcar nu este îngrădită, se află o pistă lungă de unde piloţii decolează şi aterizează în misiuni de antrenament. În cealaltă parte a bazei se află ceea ce pare a fi o curte de vechituri plină cu echipament militar sovietic ieşit din uz – radare din anii ’60 şi rachete sol-aer, într-o stare destul de precară”, comentează  Jerusalem Post.

Mai trebuie sa adaugam ca este vorba despre Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene, se presupune, unitate de elita a aviatiei romane.

Poate domnul general Stanciu, seful SMFA va avea o anumita reactie: nu numai va combate, ci si va remedia neajunsurile!

Delegaţia forţelor aeriene israeliene a ajuns la bază în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru ceea ce urma să fie un exerciţiu de antrenament pentru echipajele de pe elicopterele israeliene  in misiuni standard de căutare şi salvare, care să ajute pe piloţii israelieni să zboare în zone muntoase necunoscute.

In urma prabusirii elicopterului CH53 6 militari iraelieni si unul roman si-au pierdut viata.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Isrealienii – deceptionati de “nivelul slab al securităţii bazei de la Boboc” si de aspectul de semiparasire al acesteia”

 1. karadeniz says:

  Nu cred sa-i fi invitat noi. Daca doresc baze militare securizate gasesc in Turcia, Iran, Siria.

 2. efel says:

  nici nivelul de amenintare din tara noastra nu este la fel cu “echivalentul sau din israel!
  la ce a zis karadeniz as mai adauga: cui nu-i place, s-o manance!

 3. altfel says:

  Adica, ei au incheiat un document de cooperare cu noi FARA sa fi vazut aceasta baza INAINTE de a semna documentul cu pricina?!? Ca doar n-or fi venit pe baza de aranjamente “bucale”, desi nu m-ar mira nimic la noi!

 4. vios says:

  Nu, asta-i gargara din partea lor. Ei stiau si stiu foarte bine starea bazelor noastre, precum si starea armatei noastre. Chiar prea bine…Practic ei incearca sa arunce “pisica” la noi. Dar uita un lucru -noi n-avem problemele lor de securitate, pe noi nu ne ataca nimeni. Dar in buna traditie romaneasca, niciun oficial nu o sa protesteze -fiindca israelienii chiar au dreptate, bazele noastre sunt…jalnice, cu foarte mici exceptii. Dar suntem tari in programe; avem programe de intarire a securitatii bazelor, bla-bla, bla-bla…

 5. micutzul says:

  @ vios
  Atata timp cat peste tot doar se vorbeste , ei isi fac de cap in continuare.
  Israelienii .., pe ei ii doare in dos de baza noastra si nici nu cred ca au stat sa/i pazeasca ai nostrii. Din alt punct de vedere s/ar putea ca acesta sa fie motivul unor noi contracte de paza…Nu ne trebuie bani dar imi creati baza de la care…..

 6. vios says:

  @micutzul,
  Ar fi chiar ultima bomba -unitatile militare pazite de firme private! Am fi chiar jalnici, de parca-si fara asta- n-am fi destul…Dar ce?! Banii armatei (aia multi, redusi din buget de la an la an), nu sunt buni…de furat. Doar, multi generali si ofiteri superiori, patroneaza firme de securitate -aflati la pensie, bineanteles…Asemenea firme ofera (cui altcuiva, decat armatei), sisteme electro-optice de alarmare, garduri dotate cu sisteme antiefractie, etc, de ultima generatie. Ele chiar sunt necesare, dar…ce preturi! Exista programe, dar asa cum am spus: bla-bla,bla-bla. Unii, sunt chiar de origine evreiasca. Asta-i marea lor calitate: vand si cumpara orice si pe…oricine. Am mai spus asta: am avea ce invata de la ei, din punctul asta de vedere.

 7. Sierra says:

  Cred ca ceea ce a semnalat Jerusalem Post este o problema de atitudine. Citatul urmator “..câţiva soldaţi cu feţe plictisite, care stau neînarmaţi la intrare, jucându-se cu nişte câini vagabonzi” este edificator si poate fi aplicat practic la orice si oricine (nu numai la soldati). Deh, in definitiv este doar un alt caz in care se pot aplica cu success urmatoarele proverbe “omul sfinteste locul , “de aia nu are ursul coada” si “ne furam caciula singuri”.