Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Italia îşi va reduce contingentul din Liban ca urmare a atacului asupra militarilor săi

Ignazio La Russa www.i-italy.org

După atacul în care şase militari italieni au fost răniţi, Ministerul italian al Apărării a anunţat că Italia vrea să-şi retragă mai mult de o treime dintre militarii aflaţi în forţa de menţinere a păcii din Liban.

Ministrul italian al apărării a spus că naţiunile latino-americane, ca şi alte naţiuni europene ar trebui să aibă un rol mai important în misiunea din Liban.
“Trebuie să reducem contingentul la 1.100 de militari, cât mai rapid”, a subliniat ministrul Apărării Ignazio la Russa.

Italia şi Spania au cerut de mai multe ori celorlalte state să contribuie mai mult la forţa de menţinere a păcii, a adăugat el.

Cei şase militari italieni au fost răniţi de o bombă care a explodat vineri lângă un vehicul al misiunii, în sudul Libanului.

Misiunea a început după războiul din iulie 2006 dintre Hezbollah şi Israel.

sursa: yahoo.news.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.