Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Jaap de Hoop Scheffer şi-a încheiat mandatul de secretar general NATO

După cinci ani şi jumătate, olandezul Jaap de Hoop Scheffer şi-a încheiat mandatul în funcţia de secretar general al NATO.

La scurta ceremonie care a avut loc joi la sediul NATO din Bruxelles, Jaap de Hoop Scheffer nu a ţinut niciun discurs.

Succesorul său, fostul premier danez Anders Fogh Rasmussen, va prelua luni, 3 august, în mod oficial funcţia.

Liderii NATO l-au ales pe Anders Fogh Rasmussen drept succesor al lui Jaap de Hoop Scheffer în cadrul summitului din aprilie din acest an. Danezul este o alegere controversată, deoarece i-a înfuriat pe mulţi musulmani în timpul controverselor din 2006 privind caricaturile înfăţişându-l pe Profetul Mahomed apărute într-o publicaţie daneză.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Jaap de Hoop Scheffer şi-a încheiat mandatul de secretar general NATO”

  1. mega2005 says:

    Un secretar general mai….. discret, ca sa nu zic altfel, n-a avut Alianta probabil niciodata,…iar Rasmussen asta nu prea pare a fi o alegere foarte inspirata,…
    Nu cunosc principiul de alegere al secretarului general,…dar stau si ma intreb,…ce va fi, daca va fi sa aleaga pe unul din Romania,…atunci sa vezi fratioare!!!!…

  2. anonim says:

    Da, stim, strugurii sunt cam acri.