Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Japonia adoptă măsuri militare pentru a contracara ameninţarea nord-coreeană

Pentru a contracara ameninţarea potenţială a rachetelor nord-coreene, Japonia intenţionează să mobilizeze ultima generaţie de rachete sol-aer de tip Patriot PAC-3, construite de firma americană Raytheon, la bazele sale aeriene.

Mobilizarea rachetelor “Patriot Advanced Capability-3″ figurează în politica de apărare pe cinci ani, care trebuie să fie prezentată săptămâna viitoare, a precizat agenţia de presă Kyodo, citând oficiali din cadrul Guvernului şi apărării.

Sistemul de arme PAC-3, prevăzut să doboare o rachetă de la sol, va fi amplasat pe toate cele şase rampe de apărare antiaeriană japoneze, faţă de trei în prezent.

Vineri, Japonia şi Statele Unite au participat la cel mai mare exericţiu de antrenament militar comun, în timp ce manevre militare separate au avut loc între SUA şi Coreea de Sud.

Planul de apărare japonez pe cinci ani mai prevede şi echiparea celor şase distrugătoare ale sale din clasa Aegis cu rachete de interceptare SM-3, concepute de Raytheon, şi creşterea numărului de submarine de la 16 la 22, pentru a consolida supravegherea sud-vestului Japoniei.

Numărul navelor de escortă va trece de la 47 la 48, iar cel al avioanelor militare operaţionale de la 350 la 340, din cauza dimensiunilor mari ale avioanelor de transport.

Planul prevede reducerea tancurilor şi artileriei, în cadrul eforturilor de a reduce amploarea operaţiunilor terestre în beneficiul apărării maritime, conform presei locale.

În ceea ce priveşte problema sensibilă a forţelor armate terestre, Guvernul japonez este în faza finală a deciziei privind menţinerea efectivului actual de 155.000 de militari sau reducerea lui la 151.000, a adăugat Kyodo.

Contextul actual este marcat de tensiuni în creştere în peninsula coreeană, după atacul artileriei nord-coreene, la 23 noiembrie, asupra unei insule din Coreea de Sud, şi creşterea puterii militare a Chinei şi a activităţilor sale navale.

sursa: Kyodo News

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.