Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Japonia intenţionează să redevină o putere militară activă

Datorită repetatelor acţiuni provocatoare ale Coreei de Nord, Japonia ia în considerare modificarea politicii sale pacifiste postbelice pentru a putea să folosească forţa şi să doboare rachetele care ar fi trase dinspre Coreea de Nord spre SUA.

Premierul Taro Aso a fost sfătuit să revizuiască Constituţia pentru ca Japonia să aibă dreptul la autoapărare colectivă. Controversata propunere face parte dintr-un program privind poziţia militară a Japoniei în cadrul unui plan pe cinci ani, ce urmează a fi finalizat până la finele anului.

O revizuire a interzicerii dreptului Japoniei la autoapărare colectivă a fost recomandată pentru a permite acestui stat să doboare rachete balisitice trase de Phenian şi care ar avea ca ţintă SUA. Pe lângă intrepretarea la extrem a constituţiei pacifiste postbelice a Japoniei, asemenea planuri irită vecini precum China sau Coreea de Sud care au încă vii amintirile acţiunilor militare ale Japoniei din război.

sursa: The Telegraph

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Japonia intenţionează să redevină o putere militară activă”

  1. mega2005 says:

    Mi se pare normal…..