Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Japonia îşi întăreşte flota

Ca răspuns la acţiunile militare ale Chinei, Japonia intenţionează să construiască un nou tip de distrugător cu care să-şi doteze forţele navale.

Acesta va avea lungimea de 284 de metri fiind capabil să transporte 14 elicoptere, 4.000 de oameni şi 50 de camioane.

Acest proiect face parte dintr-o stategie de înzestrare mai largă, în care Ministerul Apărării a alocat fonduri pentru achiziţionarea a 40 de avioane de luptă F-35, care vor deveni baza viitoare forţe aeriene a Japoniei.

F-35 Joint Strike Fighter (JSF) este proiectat să coste în jur de 61 de milioane de lire sterline şi este în prezent dezvoltat de Statele Unite, cu parteneriatul Marii Britanii şi Australiei.

Decizia Japoniei de a mări capacitatea militară, în ciuda constituţiei postbelice pacifiste, vine ca urmare a situaţiei tensionate în creştere din regiune. Noul distrugător, care va deveni cel mai mare din flota ţării de 52 astfel de nave, va furniza de asemenea combustibil pentru alte portavioane, mecanici şi asistenţă pentru urgenţe.

“Elicopterele sunt necesare pentru căutarea şi supravegherea submarinelor, precum şi să patruleze navele de suprafaţă cât de departe posibil în afara razei rachetelor inamice. Din aceste motive, un distrugător mare este necesar pentru a purta multe elicoptere”, a declarat un oficial al Ministerului Apărării.

Principala misiunea a distrugătorului va fi să patruleze mările contestate de China. Ţara vecină Japoniei şi-a întărit forţa maritimă cu distrugătoare de ultimă generaţie, înarmate cu rachete care îşi fac prezenţa tot mai des în apropierea câmpurilor de gaze din Marea Chinei de Est.

Întărirea forţelor armate nipone este determionată şi de tensiunile cu Coreea de Nord privind programul nuclear al acestei ţări. Ştirile privind expansiunea militară a niponilor au coincis cu un angajament al miniştrilor de apărare din China şi Coreea de Nord privind întărirea longevivei alianţe militare.

sursa: Antena3.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.