Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Jihadiștii își execută membrii propriilor lor familii de frica denunțurilor

Sursa imaginii Iraqi News

Sursa imaginii Iraqi News

O sursă guvernamentală a afirmat marți, 18.07. a.c. că luptătorii DAESH își execută membrii propriilor familii de teama că aceștia îi vor denunța autorităților.

Citând sursa, agenția „al-Sumaria” a precizat că gruparea Daesh a început să execute familiile propriilor luptători în orașul Tal Afar, la vest de Mosul.

Aceste acțiuni au avut loc ca urmare a unui edict religios, numit „fatwa”, emis de organismul legislativ al grupării teroriste.

Potrivit sursei, „fatwa” a fost creat de teama că familiile luptătorilor ar putea să-i predea pe aceștia autorităților, sau ar putea să ofere informații despre ei, în contextul în care operațiunile de recucerire a teritoriilor ocupate acum de jihadiști se intensifică și înregistrează succese pe toate planurile.

Sursa a mai afirmat că forțele de securitate au pregătit 10.000 de luptători – care beneficiază de armament sporit – pentru a cuceri orașul Tal Afar și a-și impune controlul asupra provinciei Ninive.

Guvernul irakian a proclamat victoria asupra grupării DAESH în Mosul, săptămâna trecută, după aproape 9 luni de lupte intense.

Comandantul irakian a precizat că orașul Tal Afar și câteva regiuni din jurul acestuia sunt singurele teritorii rămase sub controlul jihadiștilor.

Aceștia mai păstrează, totuși, câteva adăposturi în afara provinciei Ninive, care se presupune că vor fi următoarele ținte ale armatei irakiene, pentru a pune, în sfârșit, capăt „Califatului” auto-proclamat în 2014, în orașul Mosul.

Autoritățile irakiene din Mosul au luat unele măsuri de separare a familiilor luptătorilor jihadiști față de refugiații obișnuiți – strămutați din cauza războiului – cu scopul de a le oferi adăposturi în tabere separate, care vor avea rol de centre de reabilitare.

 

Mihai Corb, InfoMondo Militar

Sursa știrii: Iraqi News,

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.