Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Jocurile video o variantă utilă pentru limitarea pierderilor în luptă

Generalul James Mattis, şeful Comandamentului Întrunit al Forţelor Armate ale SUA – U.S. Joint Forces Command (USJFCOM – a declarat că Armata SUA vrea să dezvolte utilizarea jocurilor video în antrenamentele militarilor pentru a limita pierderile pe teren.

În acest sens Pentagonul a aprobat finanţarea unor cercetări al căror scop este ca armata să beneficieze de progresele înregistrate în domeniul jocurilor video.

Generalul Mattis a evidenţiat că antrenamentul prin simulare video va permite militarilor să se confrunte cu “cât mai multe provocări tactice şi etice posibil, înaintea primei lor lupte”.

“Eu am participat la multe lupte şi, nu este ştiinţific, dar voi spune că jumătate din pierderile pe care le-am înregistrat se datorau unor cauze stupide, idioate”, a declarat generalul în faţa Comisiei pentru Apărare din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

“Dacă vom pune oamenii să facă simulări, nu vor învăţa doar un singur fel de a doborî un fief inamic, ci cinci feluri” de a face acest lucru, a afirmat el.

“Trebuie să facem în continuare şi antrenamente de luptă”, a precizat generalul, dar acesta s-a declarat convins că prin intermediul jocurilor video “va fi redus numărul erorilor comise pe câmpul de luptă”.

Armata americană utilizează deja “America’s Army”, care a devenit un joc video de succes.

Dar antrenarea militarilor prin intermediul jocurilor video are, de asemenea, şi numeroşi critici, care apreciază că faptul de a reporni de la zero pe o consolă de joc nu ajută la formarea unei aprecieri juste a deciziilor vitale care trebuie să fie luate pe un câmp de luptă real.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.