Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Joe Biden: “Ar trebui să vedeţi cât de capabili sunt soldaţii dumneavoastră”

Aflat în vizită la Bucureşti vicepreşedintele SUA Joe Biden, a transmis mulţumirea sa şi a preşedintelui Barack Obama pentru colaborarea româno-americană în Afganistan.

“Soldatii dumneavoastra sunt razboinici” si trupele americane sunt mândre sa serveasca alaturi de militarii români, care sunt “foarte bine pregatiti”, a declarat Biden, după convorbirile avute, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu.

“Vreau sa transmit poporului român cât de mulţumiţi suntem, eu şi preşedintele Obama, pentru colaborarea în Afganistan. (…) Ar trebui să fiţi mândri de acest lucru şi să vedeţi cât de capabili sunt soldaţii dumneavoastră, acei 1.100 de soldati români din Afganistan”, a subliniat vicepreşedintele american.

SUA şi România continuă să fie aliaţi apropiaţi, a declarat, joi, la Bucureşti, vicepreşedintele american Joseph Biden, care a saluat sprijinul pe care Bucureştiul îl acordă noului proiect al Administraţiei Obama privind scutul antirachetă.

“Apreciez foarte mult faptul că Guvernul dumneavoastră susţine noul proiect pentru scutul antirachetă. (…) Vom renunţa la rachetele cu rază lungă de acţiune, dar vom avea un sistem de apărare benefic, care vă apăra fizic atât România, cât şi SUA şi apreciez foarte mult faptul că susţineti acest plan, acest nou sistem care este mult mai bun”, a spus Biden.

Dincolo de protocol şi cuvintele de complezenţă o realitate răzbate din declaraţia vicepreşedintelui american: România e bine văzută la Wshington, dar şi în alte capitale, pentru ceea ce fac militarii ei în calitate de aliaţi. Aceşti militari români, uitaţi de cele mai multe ori de administraţia de la Bucureşti fac onoare ţării şi creează premisele ca noi, ca ţară, să fim respectaţi.

În acest timp, actualul executiv de la Bucureşti, învârte deasupra capului sabia tăierii salariilor, pensiilor şi altor drepturi de care beneficiau militarii români, apăreciind militarii ca fiind posesori ai unor salarii şi pensii nesimţite.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

18 Responses to “Joe Biden: “Ar trebui să vedeţi cât de capabili sunt soldaţii dumneavoastră””

 1. un soldat says:

  bine ca ii mai lauda cineva pe militarii nostri

 2. legistul says:

  poate ar trebui ca si “comandantul fortelor armate”, ministrul apararii nationale, parlamentul si guvernul Romaniei sa adopte modelul american privind modul de tratare al eroilor si militarilor americani de catre autoritati si sa nu-i trateze la exceptii doar cand e vorba de sacrificiu sau indatoriri curente iar cand vorbim de drepturi (salarii, pensii, sporuri, etc) sa fie tratati la “si altii” …
  chiar ma intreb de ce nu aplicam modelul american si in ceea ce priveste dreptul militarului roman (nivel salarii, pensii, tratamente, facilitati, etc) ca la obligatii suntem foarte atenti sa le suplimentam…
  oare Armata Romaniei nu merita?…
  nu avem inca personalitati politice responsabile?…
  nu realizeaza cei indrituiti cat rau fac statului roman pe termen lung?…
  cand vor avea cei care se afla cocotati in functii (vremelnice) de raspundere in domeniul apararii taria sa recunoasca si sa trateze cum se cuvine aportul armatei la realizarea obligatiilor internationale ale tarii?…
  ca de BOCeli ne-am saturat…
  si nu uitati (repet) “NATIA CARE NU ISI RESPECTA EROII NU ARE VIITOR! “

 3. Bure Bista says:

  Domnule legist

  Totul pleaca de la formare si educatie
  Cel care umbla cu coasa dupa salarii si pensii nesimtite a facut armata la Trupele de securitate. Pentru el dusmanul e “de clasa” si in mijlocul propriei societati.

  Intaiul carmaci a facut un fel de armata civila, pe nave comerciale, achizitionand de aiurea tot ce lipsea romanului de rand, cu blugi, cartuse de tigari etc.

  Sa speram ca va ajunge doamna Udrea ministru pentru ca singurul politician de marca, cu doctorat militar, si cunoaste fenomenul.

  Pe mine ma mira cum de generalii nostri se umilesc atat de mult devenind un instrument tacut in mana acestora.

 4. Marlon Juvet says:

  A facut armata la trupele de securitate pentru că acolo faceau toti TR-iştii care intrau la drept, să nu fim nedrepti. Iar indoctrinarea la care ar fi fost supus acolo, in 9 luni, este doar o supoziţie.
  Madam Udrea, cine poate să ne lumineze si pe noi, ăştia de la ţară, care mai e stadiul doctoratului lui doamna? Cand a izbucnit scandalul cu semidoctii de la UNAp si doctoratele lor, madam era inca doctorand. Şi l-a luat?
  Ca o ultimă măgărie la care nu ma pot abtine, nu vi se pare ca recursul la POPOR al pleiadei de pedelici din ultimele 2 zile, de cand cu referendumul lui Baselu, aduce punct cu punct cu schiţa aia antologică a lui Caragiale, “Boborul”?

 5. Bure Bista says:

  D-lui Marlon Juvet

  Corectie. Omul cu coasa intrase la istorie iar astia isi rupeau spatele pe la Lipova.

  http://www.gov.ro/emil-boc-prim-ministru__l1a1.html

 6. schwartzkopff says:

  Uitati-va la salariile generalilor si vom avea raspuns la multe din intrebarile si dilemele noastre.
  Efortul principal al discursului lui Biden a fost soldatul roman harsit alaturi de cel american prin Afganistan. Cetateanul american respecta soldatul prin educatie si printr-un sentiment liber asumat stiind ca libertatile lui se datoreaza si celui care lupta prin Afganistan sau aiurea. La noi respectul acesta nu exista sau daca exista e de tip “vino mama sa ma vezi…fac plantoane si sectoare pan la liberare”
  Prin prisma acestui tip de respect suntem priviti si de politicieni, intelectuali si altii iar cand vine viceprezidentu american avem brusc tresarirea ca avem chiar niste oameni care se cheama militari romani care fac treaba buna pe unde sunt trimisi iar cand se intorc acasa nu le sunt recunoscute meritele pentru ca aici valorile sunt puse invers.

 7. Marlon Juvet says:

  D-lui Bure Bista. Corect, imi cer scuze pentru datul cu părerea în necunoştinţă de cauză. “Să vorbească şi Nea Ion …” mi se aplică în acest caz. M-am grăbit cu comentariul. Stimă.

 8. Marlon Juvet says:

  Revin cu incă o corecţie. L-am urmărit pe Boc, în reluare, pe Realitatea, interviul cu Tatulici. Am încercat să-l văd aşa , la rece, clinic, fără prejudecăţi. Concluzia: e spălat pe creier, a fost formatat şi i s-a rescris softu. Dacă asta este noua generaţie de lideri, crescuţi în laboratoarele de inginerie socială pentru a conduce România pe drumul luminos al capitalismului, vai de capul nostru…

 9. schwartzkopff says:

  Marlone,
  Cumulezi cumva pensia cu salariul de la stat??

 10. Marlon Juvet says:

  Nu. Personal, mi se pare că onor colegii noştri care beneficiază de pensie militară ar trebui să se abţină să se angajeze la acelaşi stat de la care primesc pensie. Mă afirm pe piaţa liberă a muncii. Din fericire pentru mine, mai sunt oameni care nu uită vremurile cand erau niste neica nimeni şi mana intinsă sau doar o vorbă bună spusă atunci. Şi, fără false modestii, fac parte dintre cei la care efectiv făcea referire Binden. Doamne, cum puteti gandi in clisee reductioniste… Mi-l aduceţi aminte pe ziaristul Tudor Octavian, acum vreo cateva zile la emisiune la Tănase, spunând ceva de genul:…”ce armată dom-le, asta a noastră ce a făcut în afară de a culege porumbul…”. Am plecat din armată sătul de genul de chestii pe care le criticăm aici. Pentru detalii, vă pot sta la dispoziţie în privat.

 11. Marlon Juvet says:

  Iar întrebarea cu “…Cumulezi cumva pensia…” plasată în două locuri diferite, ca să fie văzută, mie unul îmi dă de gândit în nişte direcţii… Nu de alta, dar contrar valorilor (alea intrinseci, nu cele clamate) ale sistemului în care am făcut greşeala să intru la 14 ani, mi-a plăcut şi îmi place să mă îndoiesc. Dubito…

 12. schwartzkopff says:

  Marlone,
  Relax, mi s-a parut ca multe dintre opiniile tale sunt colorate anti pdl, Base, Boc iar majoritatea celor care si-au orientat criticile doar in aceea directie cred ca au ceva de aparat (pensie, salariu cumulat cu pensia de la stat, oarece privilegii etc.)
  In cazul tau s-ar putea sa ma fi inselat (aplicand cliseul descris mai sus), criticile tale avand probabil resorturi intrinseci fine, atat de fine incat mi-au scapat.
  “Îndoiala este începutul înţelepciunii”, deci e de bine.
  Da am plasat intrebarea ostentativ in doua locuri ca sa fiu sigur ca va fi vazuta si atat.
  Atunci, pot sa te intreb de unde apetenta ta de a critica intr-o singura directie?

 13. Marlon Juvet says:

  Este ca in dragoste, tu ii propui la o tipă una alta, scuzati vulgaritatea, si ea te ia peste picior, ca in bancul acela cu cu Făt Frumos şi cu Zmeul.
  Sunt efectiv oripilat de nebunia declanşată de vreun an de zile legat de pensiile “nesimţite”. In plus că focalizarea mesajelor transmise poporului muncitor în direcţia pensiilor militarilor tine de anumite tipare de gândire. Sunt pensionat de la MAp, anticipat şi parţial, deşi aş fi reuşit să rămân dacă mi-aş fi propus asta. Nu mi-am propus, din motive care sunt mai mult decat evidente. Nu stau in banii pe care ii primesc de la ei, şi, reafirm, mi se pare anormal, ca să nu spun imoral să cumulezi şi pensie şi salariu de la aceeaşi vacă de muls care se pare că este acest stat.
  Cat am fost in activitate nu m-am dat niciodata inapoi in a fi şi a mă comporta aşa cum trebuie să se comporte un ofiţer. Din păcate, de mult prea multe ori, în răspăr cu valorile oficiale, vorbind nu de cele clamate, ci de cele în vigoare, alea informale. Mi-am pus pielea în băţ la modul cel mai propriu pentru patria asta de doi bani, poate şi din orgoliu propriu şi acum ce mi-e dat să aud: “pensii nesimtite”, “obtinute prin fraudă”, şi altele de acelaşi fel. Nu mă identific în nici un fel cu mulţi dintre colegii mei, aflaţi în aceeaşi situaţie şi vorbesc strict în nume propriu. Nu imi fac nici un fel de iluzii privind calitatea celorlalţi preopinenţi de pe scena politică şi sinceritatea intenţiilor acestora, nu am uitat, de exemplu, sultanismul oriental al anilor 2000-2004 şi multe altele. Sau contorsiunile logico-ritualice ale ambasadorului României la Washington din 1996, scrisoarea de adeziune la valorile democratice ale regimului nou ales. Ori marşurile victorioase asupra Bucureştiului ale avangărzii clasei muncitoare, ciracii Luceafărului Huilei.
  Mă deranjează teribil cinismul trasformării unor pitecantropi ai regimurilor trecute în pilonii de incredere ai noii democratii populare portocalii – vezi cazul Oprea.
  Mă deranjează teribil, ca pe orice om cu pretenţii de la sine dar lipsit de neamuri la Ierusalim şi care a fost dat de-o parte pentru a face loc unora mai cu “pedigree”, promovarea agresivă a unor piţipoance agramate de genul EBA pe post de reprezentanţi ai Romaniei. Sau genul Ioana Timofte.
  Asa, pe scurt.

 14. Marlon Juvet says:

  Şi contrar folclorului care circulă prin ţara asta, inclusiv prin unităţile care nu prea au treabă cu plecatul pe dincolo, NU am dat şpagă pentru a pleca dincolo. Chiar a trebuit ulterior să fac uz de anumite prevederi ale legistaţiei, pentru a NU fi trimis din nou, nu că aş fi avut ceva împotrivă, dar nimănui nu îi convine să meargă cu altă unitate decat a lui. Şpaga, domnii mei şi traficul de influenţă, intervin în general pentru posturile călduţe, destinate militarilor de operetă.

 15. schwartzkopff says:

  Marlon,
  Iti multumesc pentru nuantari.
  Totusi, dincolo de ceea ce ne este indeobste servit de media, dincolo de experiente personale, de frustrari eu cred ca exista o linie de demarcatie intre portocalii si ceilalti. Base, face si gesturi discutabile (cum e cel cu avansarile lu’ oprea si ceilalti) dar are in jurul lui cativa oameni care nu pot fi acuzati de nimic. Fara sa fac propaganda iti ofer doar cateva exemple:

  http://www.catavencu.ro/traian_ungureanu_aveti_o_problema_relaxati_va-5736.html

  http://cristianpreda.ro/biografie/

  http://www.ad-astra.ro/docs/CV_Funeriu.pdf

  http://severvoinescu.wordpress.com/

  Spuneam mai sus de o linie de demarcatie, chiar daca este aproape insesizabila, exista totusi oameni care reusesc sa o scoata in evidenta prin profunzimea, finetea argumentelor:

  http://tismaneanu.wordpress.com/2009/10/21/vorbe-fara-noima-profesorul-api-si-problema-dictaturii/

  http://www.trilulilu.ro/Eleutheria/d7f73c6ae93238

  Si pentru ca sa ne mai amuzam putin, un articol interesant:

  http://www.catavencu.ro/liiceanu_are_o_problema_cu_pula-5079.html

 16. Marlon Juvet says:

  Subscriu, punct cu punct la lista dumneavoastră. Aş adăuga, pe aceată lipsă, pe Cătălin Avramescu. Nu (doar) pentru gestul de la alegerile trecute cand a refuzat să – şi aibă numele alăturat acelei triste figuri propulsate pe liste de Pinalti (parcă şi ăsta e prin conducerea partidului, tot venit cu pluta aripii liberale…), ci pentru eseurile lui – vă recomand, de exemplu “Originile germane ale extremismului islamic”, asta apropo de cei cu care unul cca mine se identifică. Nuanţez Ungureanu, are cele mai interesante analize politice – fotbalistice pe care le-am citit vreodată (chiar ieri i-am dus unul amic, PSD-ist aripa luminată, care nu are internet un colaj din cele mai percutante articole ale TRU), totuşi (există întotdeauna un totuşi) pentru că văd că vă place Caţavencu – avem, în plus, ceva în comun: cred că aţi citit superbul interviu de acum ceva timp cu Alina Mungiu:
  http://www.catavencu.ro/alina_mungiu_pippidi_ridzi_a_plecat_cine_urmeaza-9072.html. Chestia aia cu “vor fi pedepsiţi pe unde au păcătuit” face toţi banii, prin trimiterile la codul acela de legi medievale valahe şi femeile “păcătoase”.
  Chestia cu reformarea clasei politice eu o vad mai in acord cu bancul spus aici decat cu proiectele Marinarului:
  http://www.catavencu.ro alina_mungiu_pippidi_elena_basescu_este_o_victima_de_predilectie-6759.html.
  Şi pentru că şi pe mine mă umplu de silă campaniile bezmetice purtate pe tot felul de antene felixiene de tot felul de nebuni cu laptop, haideti să “ne râdem” puţin, cum se zice pe la mine pe la ţară:
  http://www.catavencu.ro/foto/mardale_21_octombrie_2009-12198.html
  http://www.catavencu.ro/foto/mardale_21_octombrie_2009-12205.html
  Stimă.

 17. Marlon Juvet says:

  Pentru că suntem la categoria link-uri, cam asta este şi opinia mea despre electoratul căruia preşedintele îi adresează mesajele sale şi al căror vot îl ţinteşte prin mesaj:
  http://www.catavencu.ro/basescu_capul_lui_vadim_si_cadavrul_doctorului_flaubert-6253.html
  Strategii electorale de mai an:
  http://www.catavencu.ro/nuti_spaima_prostitutii-5213.html
  http://www.catavencu.ro/porno_cu_elena_si_cu_ceilalti-3131.html
  Mai de mult, acum cativa ani, nevastă-mea, care citeste si ea rubricile mondene din Catavencu si ce îi mai recomand, mi-a spus că am o gandire construită după tiparele revistei cu pricina. A fost cel mai frumos compliment pe care l-am primit in viaţa mea…

 18. Marlon Juvet says:

  Iar frustrările nu sunt decat expresia percepţiei existenţei unor obstacole intre sine şi ţelul pe care ţi l-ai propus. Păcatul este că această sintagmă, folosită de tot felul de neaveniţi – cu toţii ştim manechinele care sunt toate studente la psihologie şi vor să salveze stratul de ozon – are o conotaţie negativă, peiorativă, dictată de “common sense”.