Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

John Kerry: “SUA are sprijinul mai multor state pentru o intervenţie militară în Siria”

John Kerry si Laurent Fabius. foto lesechos.fr

John Kerry si Laurent Fabius. foto lesechos.fr

John Kerry, Secretarul de stat al SUA, a declarat că “Statele Unite au obţinut sprijinul mai multor state pentru o intervenţie militară în Siria, drept răspuns la utilizarea armei chimice în această ţară”.
Împreună cu ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, Kerry a ţinut o conferinţă de presă comună însă nu a specificat care sunt statele respective.

Secretarul american de stat efectuează în Europa un turneu de câteva zile. Aceasta,  în încercarea de a obţine un sprijin cât mai mare pentru o intervenţie militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

John Kerry s-a  aflat în Franţa, la Paris. Franţa este ţara care se va alătura cu certitudine SUA în operaţiunile militare împotriva Siriei.

Pe de altă parte, Congresul SUA a început să dezbată autorizarea unei intervenţii militare în Siria.

“Este posibil ca un vot pozitiv să fie dependent şi de cât de mulţi prieteni internaţionali se alătură propunerii preşedintelui Barack Obama privind intervenţia militară în Siria”, potrivit BBC.

 

Sursa:BBC

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “John Kerry: “SUA are sprijinul mai multor state pentru o intervenţie militară în Siria””

  1. szilard says:

    Pina intervin americanii mai mor vreo 2000 de oameni, de ce nu isi aduc aminte de turnurile lui Salam unde au mai fost ingropati si 300 de pompieri in timp ce ploua cu oameni (care se aruncau de la etajul 100) cifra se ridica pe la 10 000 morti !!!…neglijenta si ignoranta, Apocalipsa ce mai la deal la vale.