Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Juristul de la Interne” pe cale de a fi schimbat de “Doctorul în drept de la Apărare”?

Zilele acestea, mai mult ca niciodată, spectrul politic e frământat de remanierea guvernului boc, guvern cu “personalităţi” de primă mână şi cu eficienţă pe măsură.

Ţinta schimbării pare a fi “Juristul de la Interne” cunoscutul Igaş – bac la 24 de ani, zic gurile rele. Un ministru care s-a remarcat prin umilirea propriilor subordonaţi, cu precădere a poliţiştilor.

Voi sări peste activitatea prodigioasă a “juristului” din fruntea MAI, căci pur şi simplu nu am înţeles niciodată cum astfel de personaje pot să acceadă la astfel de demnităţi. Şi cum nu înţeleg, nu mă exprim.

Zvonurile, sau sursele cum le zic cei din media, îl propulsează pe Oprea “doctorul în drept de la Apărare” în funcţia de  ministru la Interne. O rocadă firească, dacă stăm să o analizăm în contextul mai amplu de înfiinţare a unei alianţe politice, capabile să înfrunte USL în viitoarele alegeri.

Că Oprea este un instrument politic şi cam atât, a dovedit-o în nenumărate rânduri de altfel, din întreaga sa activitate politică.

Partea bună pentru Oprea este – dacă zvonurile se confirmă – că va părăsi MApN, fără a contabiliza insuccesele avute la cârma acestui minister: distrugerea cadrului legislativ care guverna sistemul militar, reducerea soldelor, cele mai multe accidente cu pierderi de vieţi omeneşti, incapacitatea de a demara programe autentice de înzestrare, haosul creat în sistemul de pensii, cedarea terenurilor armatei pentru proiecte discutabile, avansări în rezervă aiuritoare şi umilitoare pentru militarii de carieră, lipsa de implicare în activităţile de reprezentare şi colaborare internaţională a Armatei.

În schimb, Oprea a beneficiat de o campanie de promovare a propriei imagini – susţinută în bună măsură de instituţia ce o conduce, vezi site-ul MApN-ului.

Dincolo de problema înlocuirii lui Igaş cu Oprea se pune întrebarea cu cine va fi înlocuit Oprea la MApN?

Răspunsul la această întrebare odată primit, vom afla şi răspunsul la întrebarea “ce mai înseamnă Armata pentru actuala guvernare?”

Raul Dăncuţă

Infomondo Militar, 4 octombrie 2011

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to ““Juristul de la Interne” pe cale de a fi schimbat de “Doctorul în drept de la Apărare”?”

 1. mai-mai says:

  cu amiralul Marin

 2. armashul says:

  Cu dna dr. Udrea…

 3. karadeniz says:

  Parcă am citit pe undeva că tot UNPR va avea apărarea. Propozabil e Cristian Diaconescu, dacă nu prinde externele.

 4. MARIO says:

  CU STĂNIŞOARĂ, DACĂ VĂ ERA DOR!

 5. suca says:

  Ce-o sa faca domnul Fratila Tiberiu? Cine-l mai avanseaza general?

 6. VASILICA says:

  @suca
  E pe teava. Sigur nu-l face general. Nici nu are cum. E ofiter de marina. Cu siguranta contraamiral de flotila. Pe 25. Octombrie. Anul asta.