Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Justiţiarul” Igaş sau “lupul moralist”, totuna…

“Justiţiarul” ministru de Interne, Traian Igaş, ar trebui “să demisioneze imediat din funcţie şi să se pună la dispoziţia Parchetului”. Dacă nu o face, premierul trebuie să îl demită, iar Parchetul să se sesizeze din oficiu”. Asta este concluzia celor de la Jurnalul Naţional care au descoperit că în luna octombrie a anului trecut, preluând mandatul demisionarului Blaga, senatorul Traian Igaş, şi-a luat nu numai obiectele personale din birou, ci şi şoferul. Pe care l-a făcut dintr-un condei subofiţer în MAI.

Pentru a se respecta întru totul eticheta, şoferul a dat examen de angajare în Jandarmerie, cam tot aşa cum şi-a dat bacalaureatul şeful său.

“Şoferul Marian Gabriel Cardaş a fost făcut subofiţer într-un birou din incinta Ministerului de Interne, în urma unui examen formal”, afirmă cei de la Jurnalul Naţional.

Pe de altă parte, şeful său, ministrul Igaş, “nici n-a clipit semnând demiterile şefilor Jandarmeriei, în urma scandalului privind angajările ilegale din instituţie”.

La începutul lunii ianuarie au fost demişi şeful Jandarmeriei, generalul Olimpiodor Antonescu, prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, şeful resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, secretarul general al MAI, Cristian Baci, alţi comisari şi colonei. Împotriva unora dintre aceştia a şi început urmarirea penală pentru abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şI altele.

Dosarul se referă la angajările ilegale a trei ofiţeri în jandarmerie (fără să îndeplinească anumite criterii, precum vechime în muncă, studii, fişe medicale etc.).

Cei de Jurnalul Naţional solicită “extinderea acestui dosar şi cu privire la încadrarea şoferului de la Senat al ministrului de interne”.

Articolul se încheie în felul următor:

“Astfel, în urma cercetărilor ce vor fi întreprinse, vom afla şi noi cât de uşor poate un ministru să facă din şofer ofiţer şi din ţânţar armăsar. Nu pretindem că moravurile au fost impecabile vreodată la Interne, un minister al nepoţilor şi mătuşilor prin tradiţie, însă tupeul lui Traian Igaş depăşeşte orice imaginaţie” afirma Jurnalul National.

Sursa: Jurnalul Naţional

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to ““Justiţiarul” Igaş sau “lupul moralist”, totuna…”

  1. anonim says:

    cine poate oase roade.da si cand ii va ramane osul in gat.

  2. R says:

    mda, sefii de la interne, ce sa-i faci, nu au invatat destula “carte” pentru examinatorii PDL-isti, oamenii zilei (cenusii ai Romaniei) si, au cazut, probabil ca soferul lui igas a “umblat” cu destule genti cu “vitei si branza” – cum se spunea pe vremuri – pentru indestularea gastii pdl si, asta e, a corespuns criterilor de “angajare”, da, probabil a primit lectii de la seful lui igas, ca e greu dupa ce ai parasit scoala sa mai faci fata la cunostinte da, la genti cu “vitei si cas” merge…

  3. arti 78 says:

    Ttttt, ce rautaciosi sunteti…Pai se angajeaza colonel la jandarmi cu diploma de bac falsa si cu certificat de handicapat si voi va legati de un amarat de subofiter…