Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Kandahar noua posibilă operaţiune a ISAF

Comandantul ISAF, generalul (SUA) Stanley McChrystal, a declarat pentru publicaţia britanică The Times că, provincia Kandahar, locul de origine al talibanilor din sudul Afganistanului, ar putea fi ţinta unei următoare ofensive după încheierea cekei de la Marjah, din Helmandul vecin.

“Vom merge în locurile unde părţi importante din populaţie se află în pericol, iar Kandahar este în mod clar foarte foarte important, nu numai pentru sudul ţării, ci pentru întreaga naţiune”, a afirmat generalul american.

“Pe de altă parte, nu este singura zonă” vizată de forţele internaţionale, a adăugat el.

Circa 15.000 de soldaţi afgani şi forţe internaţionale sunt angajate de opt zile într-o ofensivă de proporţii la Marjah şi în împrejurimi – unul dintre bastioanele talibanilor din provincia Helmand.

În opt zile, forţele aliate au reuşit să preia controlul asupra oraşului de circa 80.000 de locuitori, însă se confruntau luni, în împrejurimile acestuia, cu nenumărate dispozitive explozibile artizanale şi cu tiruri sporadice ale lunetiştilor insurgenţi.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.