Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Karzai cere desfiinţarea echipelor de reconstrucţie provinciale

În faţa unei audienţe formate din miniştri de Externe şi experţi militari participanţi la Conferinţa anuală de Securitate de la Munchen, Preşedintele afgan, Hamid Karzai, a solicitat desfiinţarea rapidă a echipelor de reconstrucţie provinciale ale NATO, relatează New York Times, preluat de MEDIAFAX.

Karzai a repetat şi solicitarea adresată Guvernelor aliate, de a nu mai folosi companii private de securitate, afirmând că “atât acestea, cât şi echipele de reconstrucţie civile şi militare, reprezintă un obstacol în faţa extinderii autorităţii Guvernului central pe teritoriul ţării”.

Preşedintele afgan a făcut aceste afirmaţii inclusiv în faţa amiralului James G. Stavridis, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa.

Ţări donatoare şi din cadrul coaliţiei finanţează echipele de reconstrucţie în mod direct, nu prin intermediul Guvernului afgan, din cauza gradului ridicat  de corupţie din această ţară.

Echipele de reconstrucţie au fost înfiinţate în urmă cu câţiva ani de forţele NATO, cu scopul de a asigura securitate ţărilor donatoare şi de a proteja şi populaţia locală, până când Guvernul lui Karzai este în măsură să îşi extindă autoritatea dincolo de capitala Kabul.

În ceea ce priveşte firmele de securitate, ele au fost folosite în special de Statele Unite, spre nemulţumirea Guvernului lui Karzai, deoarece acestea, ca şi echipele de reconstrucţie, funcţionează în afara controlului său.

Sursa: New York Times online, MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Karzai cere desfiinţarea echipelor de reconstrucţie provinciale”

  1. altfel says:

    Incepe sa se contureze tot mai clar “victoria” aliatilor in Afganistan!