Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Karzai vrea ca ONU să elimine aproximativ 50 de nume ale unor foşti oficiali talibani de pe lista neagră a terorismului

Preşedintele afgan Hamid Karzai vrea ca ONU să elimine aproximativ 50 de nume ale unor foşti oficiali talibani de pe lista neagră a terorismului,inclusiv cel al liderului Mohammad Omar.
Aceasta ar însemna ca ONU să elimine mai mult de un sfert dintre cei trecuţi pe listă, scrie The Washington Post, preluat de Deutsche Welle.

Potrivit cotidianului american, care citează ca sursă a acestei informaţii un oficial afgan sub acoperirea anonimatului, gestul preşedintelui Karzai se doreşte a fi un pas înainte în cadrul negocierilor de reconciliere cu talibanii.

Guvernul afgan încearcă de mai mulţi ani să stearga de pe lista ONU foşti lideri talibani care ar fi rupt legăturile cu mişcarea islamistă.

Cei care se află pe lista ONU – în total 137 de indivizi suspectaţi de legături cu talibanii – nu au voie, printre alte interdicţii, să călătorească în străinătate. Politica de reconciliere s-a accelerat în ultima vreme, Karzai dorind să ajungă la o reglementare politică în conflictul intern din Afganistan.

Sursa:  Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.