Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Kirgystanul a prelungit cu un an funcţionarea bazei americane din această ţară

Guvernul interimar din Kirgystan a anunţat că va prelungi cu un an acordul privind funcţionarea bazei militare americane de la Manas.

“Guvernul interimar a decis sa reînnoiască automat pentru un an acordul cu Statele Unite privind prezenţa centrului de tranzit de la Manas”, a declarat vicepremierul kirgiz interimar Omur Tekebaiev.

Premierul interimar Rosa Otunbaieva a confirmat la 9 aprilie menţinerea bazei aeriene americane în această ţară din Asia Centrală.

Acordurile de mentinere a bazei aeriene de la Manas, in apropiere de Biskek, au fost semnate de presedintele kirgiz inlaturat de la putere, Kurmanbek Bakiev, in defavoarea Rusiei, careia ii promisese inchiderea acesteia.

Potrivit unui nou compromis incheiat in iunie 2009, acordul urma sa expire dupa un an, cu posibilitatea de extindere pentru inca un an daca nicio parte nu isi exprima vreo obiectie.

Baza este esentiala pentru operatiunile militare din Afganistan.

sursa: inforusia.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.