Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La bulgari cam ca la noi: preşedintele şi ministrul apărării se ceartă prin presă

fregata bulgara Drazki foto novinite

Într-un comunicat adresat mass-media din Bulgaria, preşedintele bulgar Gheorghi Părvanov a amintit că în cazul unor intenţii de o asemenea importanţă, cum ar fi trimiterea fregatei “Drăzki” pentru a participa la operaţiunile militare din Libia, şeful statului nu trebuie să fie informat prin intermediul presei.

Preşedintele Bulgariei, Gheorghi Părvanov, nu a fost informat de către ministrul apărării, Aniu Anghelov, în legătură cu trimiterea fregatei în misiune în Mediterana în cadrul misiunii NATO.

În replică, ministrul apărării a declarat că, potrivit regulamentului, nu are obligaţia de a informa preşedintele ţării.

Gheorghi Părvanov a menţionat că articolul 15 din Legea privind apărărea indică preşedintele drept comandant suprem al armatei.

La rândul său, Aniu Anghelov a menţionat: “Respect instituţiile statului şi pentru că sunt sigur că preşedintele a ştiut că se pregătea o astfel de decizie, dacă aş fi fost convocat, m-aş fi prezentat şi l-aş fi informat despre intenţia de a trimite fregata Drăzki în Libia”.

“O astfel de situaţie indică lipsa dorinţei de dialog şi subaprecierea coordonării între instituţii”, a replicat şeful statului bulgar în comunicatul adresat mass-media.

Fregata “Drăzki” urmează să plece în misiune în Libia după data de 15 aprilie.

În România, în 2006, Preşedintele şi ministrul Apărării se certau prin intermediul presei pe subiectul retragerii sau nu a trupelor româneşti din Irak. Până la urmă ministrul a fost suspendat iar România a rămas ultima ţară care a semnat cu oficialii irakieni un acord privind retragerea trupelor.

sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “La bulgari cam ca la noi: preşedintele şi ministrul apărării se ceartă prin presă”

  1. Muntean says:

    Asa le trebuie bulgarilor daca nu au un presedinte jucator! La noi Presedintele decide si Gaby Oprea executa!

  2. Maioru'Duru ! says:

    Unde draq ati vazut voi ca se cearta marinaru’ chior si stramb cu izmanarul oprea ? Izmanarul oprea (nu merita sa-i scriu numele cu majuscula) este bufonul chiorului, executant fara cracnire adispozitiilor ILEGALE SI ANTICONSTITUTIONALE ale chiorului , bufonului boc (alt idiot anticonstitutie) fara ca ei sa discearna prin prisma legilor pe care chiar ei le-au votat cum este corect sa procedeze !!