Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” se face în continuare performanţă

Colegiul militar Mihai Viteazul Alba-Iulia, foto informatiadealbaSe pare că perspectiva unei cariere militare “pe bune”, şi nu “la apelul bocancilor”, nu şi-a pierdut atractivitatea. Dovadă sunt rezultatele foarte bune obţinute de absolvenţii Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba-Iulia, care au optat să continue studiile pe acelaşi palier, adică să urmeze fie academiile militare, fie şcolile militare de maiştri şi subofiţeri.

Astfel, în urma analizei privind rezultatele obţinute de absolvenţii promoţiei 2013 la examenele de bacalaureat şi admitere în academiile şi şcolile de maiştri din cadrul categoriilor de forţe ale Armatei, s-a evidenţiat faptul că absolvenţii Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazul” – Alba Iulia, s-au poziţionat pe primele locuri atât la academiile militare, cât şi la şcolile de maiştri şi subofiţeri.

Din totalul de 120 de elevi care şi-au finalizat studiile liceale în cadrul colegiului militar, 111 absolvenţi, respectiv 26 de fete şi 85 de băieţi, au ales să continue cariera militară. Media examenului de bacalaureat a fost 8,42.

Dintre aceştia, 102 de tineri au reuşit să obţină calificativul “Admis MApN”, situându-se pe astfel pe locul I între Colegiile militare la admiterea în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal din ţară.

Este al 16-lea an consecutiv în care absolvenţii noştri se situează pe locul I între colegiile militare la admiterea în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar “Mihai Viteazul“, Daniela Filimon

Rezultatele obţinute de cei 111 de candidaţi (26 fete şi 85 băieţi) sunt următoarele:

Au fost admişi la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, un număr de 33 de absolvenţi – 11 fete şi 22 de băieţi – la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa, 12 băieţi, şi tot acelaşi număr de candidaţi, adică 12 băieşi, au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov.

Academia Tehnică Militară Bucureşti a admis 8 fete şi 19 băieţi, absolvenţi ai Colegiului Militar “Mihai Viteazul”, iar la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Piteşti (Forţele de Terestre) vor începe studiile 14 băieţi şi 2 fete. La Institutul de Medicină Militară doar doi candidaţi au fost admişi, o fată şi un băiat.

Dacă examenul de bacalaureat, cu promovabilitate 100% a avut un mare ecou la nivel naţional, cel de admitere a fost pe măsura muncii celor implicaţi şi a aşteptărilor noastre, procentul de 91,89% dovedeşte că managementul participativ adoptat de către Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” a fost unul eficient“, a spus comandantul colegiului, colonelul Marcel Domşa.

În faţa unor aşa rezultate, redacţia InfoMondo Militar nu poate spune altceva decât “felicitări” şi… “jos pălăria!”

B.S.

Sursa: comunicat Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” – Alba-Iulia

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

58 Responses to “La Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” se face în continuare performanţă”

 1. anonimUEMil says:

  Very ok. S-a redus aramata de 10 ori dar a mai apărul un LM la A.IULIA … n-ar fi cazul și la CERNĂUȚZ ?!

 2. Bure Bista says:

  Atentie Colegiul de la Alba e de cativa zeci de ani, 1919 mi se pare, rainfiintat prin anii 70.

 3. Trifon Gruju says:

  In 87 termina a X-a promotie, dupa relocarea la Alba Iulia, Umilule! Scuze, UEMil-ule.

 4. tupak amaru says:

  ” a aparut ” in anul 1919 . a functionat la Tg. Mures , in perioada 1919-1940 , la Timisoara in perioada 1940-1946 si din 1975 la Alba Iulia .
  unul dintre cele mai bune din tara .
  si da , a fost ” cazul ” si la Cernauti .

 5. Balcifer says:

  Mai lasati-o ! In 1974 erau doua si BUNE ! Breaza (de exceptie) si Campu -Lung !
  Cum este posibil ca un absolvent de LM sa ajunga la scoli de Maistrii si subofiteri ?
  Este o ….jignire si-o ..nedreptate !

 6. subofiteru' provenit din LM says:

  E chiar atat de umilitor si jignitor sa fii subofiter sau maistru militar cu LM-ul?
  “Media examenului de bacalaureat a fost 8,42.”
  Apropos, tu ce medie ai avut la BAC? Asta daca l-ai avut vreodata?
  In ce armata de pe planeta asta se mai pune problema asa?
  Cred ca ai o problema de atitudine.

 7. Messerschmidt says:

  Eu am intrat in LM in 1974. In 1975, au fost transferate, cate o clasa de la fiecare liceu, una de la Breaza si una de la Campulung, la Alba Iulia….Apoi nu uitati ca in anii 80 incepuse sa functioneze si LM Craiova….Fara doar si poate , toate, absolut toate au reprezentat institutii de elita. Acum cred ca functioneaza la cota redusa cam la 20% din capacitate. Cel putin la Breaza, parea dezolant sa vezi atatea corpuri de dormitoare, sau clase inchise-sigilate…”O tempora o mores”

 8. UEMILProfesionist says:

  L-ai “terminat” în 87 ? Înseamnă că te-a repartizat direct la “geniștii” care-au găurit baricada și drapelul … (forțele speciale ale secu’)

 9. UEMILProfesionist says:

  Dacă aveau comisii de civili nu mai pupau PROMOVABILITATE 100%.
  M-ați făcut curios … cei 9 care n-au plecat la ACADEMII au fost puși la plata școlarizării … ori au plecat derectly la UE / NATO SCHOOLS ?!

 10. Bure Bista says:

  Uneori am impresia ca trebuie sa aruncam cu noroi in orice.

  pentru cultura dvs generala:
  – sunt peste 100 de licee in Romania cu promovabilitate 100%. Verifica pe site edu.ro
  – liceele militare indiferent cate au fost 2-5 au fost intodeauna si fiecare in parte de elita
  – selectia si formarea care se face permite absolventilor sa urmeze invatamant universitar in conditii foarte bune
  – mandria celor de la Alba Iulia e justificata de faptul ca acesti elevi intra in competitie cu alti absolventi provenind din orice liceu in conditii de egalitate de sansa. Deci concurenta mult mai mare si calitate mult mai buna,
  – justificarea existentei celor 3 licee militara e data de faptul ca armata trebuie sa aiba oricand si in orice situatie viitori profesionisti de calitate. Ori presiunea care se pune pe Armata in scopul umilirii acesteia, distrugerii coeziunii, a cadrului legislativ si implicit a scaderii atractivitatii profesiei poate duce ca la un moment dat la lipsa de profesionisti veritabili.

  Va propun sa stati sa cugetati adanc cand scrieti ceva, sa va inhibati frustrarile si abia apoi sa lansati un comentariu care poate jigni multa lume.

  Cu bine

 11. Balcifer says:

  ..IMI CER SCUZE ! Nu am fost inteles !
  Respect maistrii militari si subofiterii ..dar sustin ca nu este normal ca dupa ce ai absolvit un LM- INDIFERENT de medie …sa ajungi altundeva decat intr-o scoala de OFITERI !
  Maistrii si subofiterii …sunt mai mult orientati spre partea tehica ..deci ii normal sa fie recutati din scolile de meserii (profesionale ) si chiar din liceele civile !
  Daca au liceul si apoi o faculta de subingineri -ingineri ..le DAI IMEDIAT GRADUL DE OFITERI ! Cel putin asa era pe vremea mea !
  Da am LM-Breaza ! Sub nicio forma nu as fi urmat acest liceu daca aveam ..RISCUL de a ajunge apoi intro scoala de maistrii sau sub.
  INCA odata scuze pentru ca nu am fost mai explicit!!!

 12. Balcifer says:

  ..pai sa stii ,daca inca nu ai aflat, ca acele comisii sunt de CIVILI si examenele se dau la centrele stabilite pe zone , impreuna cu alte licee civile !!

 13. UEMILProfesionist says:

  Dacă hașchimodia aia nu face urcarea-n forță la bară fixă și cilindrul la paralele, scoateți dreakului poza cu vânătoru de cocoși de munte și puneți recentele tricouri negre din centrul istoric al capitalei … pentru a mobiliza la modul realist tineretu pentru sprijinirea apărării patriei … Aia cred că leșină și dacă-i dai comanda GAZE PELERINĂ !

 14. UEMILProfesionist says:

  Fotografia demască în planul doi ARMATA – ADUNĂTURĂ … care face “educație.RO” acolo, unii stau drepți, alții parcă pe loc repaus, unii cu mâinile la spate, alții cu mâinile cruciș în față, unii crăcănați lângă drapel … civili în mijlocul formației … E PREA DE TOT !

 15. UEMILProfesionist says:

  D-ta ne-ncurci p-aci … la filme USA nu te uiți? Ar trebui să știi că SERGENȚII SUNT OFICERS … darămite MMS-EII NOȘTRI care sunt TEMELIA ARMATEI !!

 16. Balcifer says:

  …glumesti !!!

 17. UEMILProfesionist says:

  Persistă imaginea cu profa-n blug ALB de la ALBA. Toate liniile de fugă ale caldarâmului sustenabil făcut de nemți, duc imperios către dânsa … Totuși, trebuie să schimb în GAROFIȚA intempestivul epitet neolitic și neologistic, pentru a nu crea confuzie prin reatribuire, afectând firava și plăpânda elevă premiantă.
  Doar că în goana după senzațional, pozarul n-a observat contrastul multidimensional … Bereta prea largă e ca o conopidă cu emblemă, cămașa bluză e împrumutată de la Big Bradăr (manșeta acoperă degetul mare !!)… Uniforma,cu insemnele patriei, se poartă cu demnitate, dar curată, călcată și AJUSTATĂ pe corp. Cel puțin la inspecția de dimineață, dacă se întâmpla zilnic, se observa necesitatea intervenției specialiștilor … (chiar, UNDE NI SÂNT CROITORII, CIZMARII ȘI PSIHOLOGII … “la căpșuni ?!”)

 18. Balcifer says:

  ..aici cam ai dreptate !!

 19. Don Corleone says:

  Biata fetita,bietul copil!
  Daca tragi un pic de camasa bluza in jos, se vede ca poate ajunge pana la lungimea fustei(desi nu-i camasa bluza e “jiaca”)
  saracii copii ii imbraca la gramada !!
  De breaza va spun si io da mai tarziu…..ca ma “uraste” adminu':):)
  PS o fi fata de vina ca n-are 1.80 m?
  PS2 verzitura de birou cu burdihan(VM) o fi traficantul Olescu?

 20. tupak amaru says:

  Umile !

  exista o limita a nesimtirii .
  este bine sa cunosti macar despre ce vorbesti , inainte de a injura , ridiculiza …

  bacalaureatul se sustine la liceul HCC din Alba Iulia , comisia fiind civila . liceul mentionat este rivalul LMMV . corectitudinea este maxima . a fost asa de cand este acel liceu .
  baiatul in uniforma de VM -ist este absolvent de LM , chiar la Alba Iulia .
  civilii , care nu au uniforma si nu stau in pozitie de drepti , sunt profesorii ( unii dintre cei mai buni din tara ) . liceul este considerat a fi unul dintre cele mai bune din Romania ( primele 5 ) .
  caldaramul nu este facut de nemti , este facut dupa revolutie . probabil vreo firma , de-a voastra , de partid .
  fatuca de care-ti bati joc este sefa de promotie .
  numai la televizor , pentru prosti , armata este o institutie plina de “muschi “.
  in armata se cere mai multa materie cenusie .
  ” senzationalul ” este asigurat de comentariile civililor .
  croitorii , cizmarii si psihologii … cautai in alta parte .
  un absolvent de LM stie ca , din anii ’80 , unii absolventi de liceu militar ajungeau la scolile de mm si subofiteri . nimic iesit din comun . poate doar pentru un civil , care nu a facut nici macar armata .

 21. Marlon Juvet says:

  Comentariile la articolul de faţă ale unor “UEMILProfesionist”, “Balcifer” şi “Corleone” nu sunt decât expresia cea mai completă a complexelor de inferioritate ale unor cretini faţă de ceva ce depăşeşte puterea lor de înţelegere. A lor şi a celor care i-au trimis aici.

 22. Balcifer says:

  ..don Juve….se observa si din avion ..esti narod !
  Pe campul de lupta – REAL ,o intreaba daca a fost sefa de promotie !??
  Sau dupa conceptia ta ..la lupta merg doar ..prostii !!! Fatuca ii ..CONDUCE din birourile NORAD…voi ati umplut armata de fatuci ..cu fusta in gat !

 23. Marlon Juvet says:

  Io nu am umplut nici o armată de fătuci, imbecilule. Şi, spre deosebire de tine, am fost pe câmpul ăla, real, pe care în invocaţi toţi rahaţii, dar habar nu aveţi cu ce se mănâncă. Hai siktir, workere.

 24. Balcifer says:

  …si te-a primit , daca nu ai fost SEF de PROMOTIE..?

 25. Balcifer says:

  PS. Pe unde ai umblat tu nu-i camp de lupta REAL si nici lupta REALA !
  Ai fost si tu ..sa faci un ban..!!!……pazeati un drum ,pe care musai sa treaca bastinasul cu ..caprili ..mai intai ! ..nivel grupa !

 26. diclor-difenil-tricloretan says:

  Subofiterule provenit din LM de ce nu recunosti ca esti maistrul loremipsum ?
  Si ce daca ai avut 8,42 la bac ? Puteai sa ai si 15,99 … Daca nu ai fost admis la o scoala de ofiteri , inseamna ca cei care au fost admisi au fost mai destepti decit tine !

 27. vasile says:

  Justitiara Mariana Campeanu gestioneaza o legislatie care ascunde 3 “bombe” contra militarilor! Iar premierul si ceilalti ministri ii sunt complici!
  Legislatia M.M.P.S. discrimineaza militarii romani? Ei, si?
  M. Campeanu, ministrul muncii. Desi a pozat in politician interesat de problemele militarilor, in realitate este primul politician care s-a exprimat public contra pensiilor de serviciu. Doamna ministru patroneaza un minister care se ocupa de salarizare, pensionare si protectie sociala. Conceptia dumneai este simpla si corespunde perfect cu a PD-L: aceleasi legi de salarizare si de pensionare pentru toti “oamenii muncii”. Foarte bine, insa in realitate ministrul muncii are 3 “bombe” contra militarilor in legislatia pe care o gestioneaza in mod “unitar” pentru toti “oamenii muncii” si nu face absolut nimic sa le dezamorseze.

  Prima “bomba” contra militarilor este in Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare. “Art. 3 Sistemul de salarizare reglementat prin prezenta lege are la bază următoarele principii: c) echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală, pe baza principiilor şi normelor unitare privind stabilirea şi acordarea salariului şi a celorlalte drepturi de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar”. Perfect! Oamenii muncii incluzand si militarii, sunt repartizati in 15 trepte de salarizare si primesc “remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală”. Exemplu: locotenent vs. bibliotecar, acelasi coeficient de salarizare 2,96. Remuneratie este egala, dar in realitate pentru locotenent s-a incheiat cu “munca de valoare egala”. In timp ce bibliotecarul isi incaseaza remuneratia pentru un volum de munca fix de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, locotenentul isi incaseaza remuneratia in functie de astre. Intrucat prin aceeasi lege, Anexa nr. VII, Cap. 2, Sectiunea a-2, art. Art. 92 (1) “Cuantumul zilnic al soldei lunare cuvenite personalului militar se determină prin raportare la numărul zilelor calendaristice corespunzătoare fiecărei luni a anului”. Doamna ministru Campeanu intr-una din desele aparitii ale dumneaei in postura de justitiar convins in probleme de legislatia muncii, ar trebui sa faca opinia publica sa inteleaga cum e posibil sa existe “remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală”, in conditiile in care locotenentul poate fi obligat sa lucreze 7 zile din 7 si 24 de ore pe zi, pentru aceeasi remuneratie precum bibliotecarul pentru cele 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana? De ce sa nu aiba si militarii acelasi regim de munca de exemplu precum bibliotecarii, daca tot sunt declarati “oameni ai muncii” remunerati si pensionati “unitar”? De ce militarii trebuie sa fie tratati in mod descriminatoriu, de exemplu fata de poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special si carora cuantumul zilnic al salariului lunar “se determină prin raportare la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă (…)?” Sau fata de personalul de la fisc. Sau fata de oricine altcineva!

  A 2-a “bomba” in legislatia patronata de M.M.P.S. indreptata contra militarilor romani, este in Legea nr. 263/2010 a pensionarii unitare. Dar nu numai: si in Legea nr. 119/2010, fiind una din cauzele majore de diminuare a pensiilor militare. Se refera la grupele de munca si este singura lege din lume care trateaza din punct de vedere financiar, in mod identic 2 grupe de munca cu risc profesional diferit. Art. 18: “Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta, conform legii, stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale, dupa cum urmeaza:
  a) 3 luni pentru fiecare an lucrat in CONDITII DEOSEBITE de munca;
  b) 6 luni pentru fiecare an lucrat in CONDITII SPECIALE de munca;
  c) 12 luni pentru fiecare an lucrat in ALTE CONDITII asa cum sunt reglementate la art. 29 alin. (2)”. Perfect, 3 grupe cu risc profesional diferit, teoria este aplicata, pentru a fi transpusa si in practica nu mai este necesar decat ca fiecare grupa de munca sa beneficieze de un tratament financiar superior celeilalte grupe. Practica nu este insa deloc asa. In aceeasi lege, la art. 100 e ascunsa “bomba”. Art. 100: “Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
  a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in CONDITII DEOSEBITE, potrivit legii;
  b) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in CONDITII SPECIALE, potrivit legii;
  c) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in ALTE CONDITII de munca, potrivit legii”. In practica, acest fapt se traduce astfel: intre o persoana care a lucrat 30 de ani in grupa CONDITII SPECIALE si o persoana care a lucrat 30 de ani in grupa ALTE CONDITII, nu exista nicio diferenta la calculul pensiei cauzata de incadrarea in grupe diferite de munca, ambele persoane primind 50% majorare de punctaj pentru fiecare din cei 30 de ani efectiv lucrati. Doamna ministru Campeanu, cunoaste problema inca din campania electorala. Ministerul Apararii o cunoaste si de mai mult timp si stie prea bine ca in urma schimbarii legislatiei, rezervistii din grupa ALTE CONDITII sunt cei cu cuantumuri diminuate masiv si in masa. Si ce daca stiu situatia cele 2 ministere? M.M.P.S. a transmis cu cca. un an in urma, un raspuns unui membru al R-26500 prin care a aruncat pisica in gradina Ministerului Finantelor. Raspunsul se traduce astfel: “Aveti dreptate, dar nu putem face nimic din cauza Codului Fiscal care prevede aceeasi contributie de asigurari sociale atat pentru personalul din CONDITII SPECIALE cat si pentru cel din ALTE CONDITII”.
  Ce diferenta de risc o fi intre
  un contabil si un parasutist?
  La Art. 29618 alin. (3) lit. a), sunt prevăzute cotele de contribuţii sociale obligatorii în funcţie de condiţiile de muncă, astfel:
  a^1) 31,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 20,8% pentru contribuţia datorată de angajator;
  a^2) 36,3% pentru condiţii deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 25,8% pentru contribuţia datorată de angajator;
  a^3) 41,3% pentru CONDITII SPECIALE de muncă şi pentru ALTE CONDITII, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 30,8% pentru contribuţia datorată de angajator. Si astfel, s-a terminat cu grupa ALTE CONDITII care ramane grupa cu cel mai inalt risc profesional doar in teorie, din moment ce finantistii statului nu reusesc sa faca o minima diferenta intre riscul profesional la care este supus un pilot militar (de exemplu) din grupa ALTE CONDITII si intre riscul profesional la care este supus de exemplu, un casier-contabil din grupa CONDITII SPECIALE. Pana se dezmeticesc vreodata Ministerul de Finante, M.M.P.S., M.Ap.N. si pana la urma si premierul, realitatea ramane precum in exemplu anterior.

  A 3-a “bomba” este legata de neaplicarea Codului Muncii (Legea nr. 53/2003) si militarilor. Dupa cum se cunoaste Codul Muncii (Legea nr. 53/2003) completeaza Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare. De exemplu, daca angajatii ministrului M. Campeanu (orice alt angajat bugetar sau nebugetar din Romania, cu exceptia militarilor) lucreaza suplimentar, se intampla astfel: in baza Art. 122/Codul Muncii ” (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia”. Poate unii “salariati unitari” mai lucreaza 2-3 suplimentar pe acolo (este interzis a lucra mai mult de 8 ore suplimentare pe saptamana) si dispozitiile precedentului art. sunt aplicabile. Dar ce facem cu un batalion dislocat 30 de zile la un exercitiu aplicativ, 24 de ore din 24 si 7 zile din 7? Sau cu un batalion dislocat 6 luni intr-un teatru de operatii, tot 24 de ore pe zi si tot 7 zile din 7? Buclucasul Art. 122/Codul Muncii, nu poate fi aplicat intrucat ar insemna ca prima unitate sa isi puna lacat pe usa cca. 2 luni si jumatate, iar a 2-a unitate – cca. un an si jumatate. Trecem la varianta de rezerva. In baza Art. 123/Codul Muncii – “(1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia”. (2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază”. Inaplicabil militarilor, intrucat remuneratiile acestora sunt stabilite la zile calendaristice, deci pt. 24 de ore din 24 si 7 zile din 7 prin Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare gestionata de ministrul M. Campeanu. Asadar, angajatii ministrului Campeanu si orice alt angajat “unitar” pot lucra suplimentar, dar pe bani, nu gratuit ca militarii. Intr-o astfel de situatie, la sfarsit de luna se intampla: angajatii ministrului Campeanu, desi sunt situati in aceleasi trepte de salarizare cu militarii, obtin la sfarsitul lunii venituri mai mari decat militarii, venituri care se transforma in contributii mai mari la pensii si implicit in pensii mai mari. Prin neaplicarea Codului Muncii, militarii nu sunt loviti doar la venituri, ci si la viitoarele pensii “unitare”. Acelasi raspuns primit de la M.M.P.S. in care a fost semnalata deviatia cu grupele de muca, sugereaza ca M.Ap.N. e vinovat daca nu aplica Codul Muncii. Pisica este asadar aruncata in gradina ministrului Dusa. In final, justitiara ministru M. Campeanu, patroneaza in continuare cele 3 “bombe” discriminatorii contra militarilor.

  Militarii nu au voie sa gandeasca, ci doar sa execute!
  Ministrul Dusa. Detine in ograda si o alta “bomba” discriminatorie contra militarilor romani. In Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare), exista o sectiune inteaga care ii impiedica pe militari sa isi mareasca veniturile si implict contributiile la pensii in sistemul public. Este Sectiunea a 3-a din statut devenita complet atipica de cand militarii nu mai au legi specifice de salarizare si de pensionare. Ministrul nu are nicio problema in acest sens, neavand nicio initiativa de eliminare din statut a sectiunii respective. Este si de ras si de plans ca bibliotecarul asezat pe aceeasi treapta de salarizare cu locotenentul – dupa ce ca primului ii este platita munca suplimentara si de noapte, sa aiba dreptul sa isi faca firma sau sa candideze la europarlamentare pentru a-si rotunji veniturile si contributiile, iar locotenentul – nu. Ministrul ar fi trebuit sa aibe niste initiative, macar in urma unor comparatii. Dupa cum se stie, a fost ministru si la M.A.I. Chiar sa nu fi observat ca in acelasi minister politistii sunt platiti la tarif orar, iar jandarmii si personalul de la I.G.S.U. la zile calendaristice la fel precum toti militarii din M.Ap.N.? Sau ca politistii au drept de asociere sindicala si care dupa cum se stie prezinta beneficii de natura salariala si contributorii pentru angajati, iar militarii nu au acest drept? De ce daca si militarii sunt angajati, contributori si pensionari “unitari”? Greu de crezut ca ministrul Dusa va avea vreo initiativa in acest sens, nefiind capabil sa gestioneze nici macar terorismul politico-guvernamental din cadrul M.Ap.N. indreptat contra propriilor rezervisti prin avalanse de decizii peste decizii si prin obtuzitatea comunista a Directiei pentru Asistenta Juridica (si Relatia cu Parlamentul), continuu de 3 ani.

  In urma celor constatate daca politicienii respectivi ar fi fost de top si nu simpli aventurieri ai politicii, intr-o tara normala ar fi trebuit sa se intample astfel: mai intai sa citeasca Art. 16 din Constitutie: “(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Si apoi sa isi analizeze legile pe care le gestioneaza, situatie in care:

  – Ministrul M. Campeanu: sa elimine art. cu salarizarea militarilor la zile calendaristice din Legea nr. 284/2010 sa ii treaca si pe militari la plata la “tarif orar” precum ceilalti contributori. Apoi sa il traga de carlionti pe ministrul finantelor astfel incat acesta sa diferentieze grupa ALTE CONDITII de grupa CONDITII SPECIALE in Codul Fiscal, urmand ca apoi sa modifice in mod corespunzator si punctajul acordat prin Legea nr. 263/2010 si Legea nr. 119/2010 celor din grupa ALTE CONDITII. In cazul opozitiei premierului, demisia pentru ambii ministri reprezinta singura cale onorabila de a nu mai coparticipa la discriminarea militarilor romani;

  – Ministrul Dusa, de mana cu vicepremierul Gabriel Oprea (care cica e responsabil si pe probleme de aparare): sa elimine Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 – Statutul Cadrelor Militare, precum si orice articol din reglementarile militare interne care contravin Codului Muncii. In cazul opozitiei premierului, demisia pentru ministrul apararii reprezinta singura cale onorabila de a nu mai coparticipa la discriminarea militarilor romani, iar in cazul lui Gabriel Oprea o sansa de reabilitare partiala pentru ceea ce a facut cand a lovit din plin in militarii romani;

  – Ministrul Stroe de la M.A.I.: sa iasa din letargie si sa isi puna intrebarea cum este posibil ca un jandarm sau pompier militar sa aiba salarii calculate la zile calendaristice, iar omologul lor politist la zile lucratoare, unul sa aiba drept de sindicat, altul nu – in conditiile in care ambii sunt considerati salarizati si pensionari “unitari”? Apoi sa se alature primilor 2 mentionati anterior in demersurile legislative;

  – Ministrul Finantelor: sa calculeze ce inseamna plata militarilor la “tarif orar” precum in cazul celorlalti contributori “unitari” si plata muncii suplimentare si de noapte pentru militari precum in cazul celorlalti “oameni ai muncii”. Sa adune, sa scada si sa conluzioneze daca este mai economic asa sau este mai economic sa li se reinapoieze militarilor singura compensare a respectivelor inechitati si care a fost dreptul la pensie militara de stat. Nici nu trebuie calcule sofisticate, este evident ca doar plata militarilor la “tarif orar” tripleaza pe putin bugetul alocat armatei;

  – Ministrul Justitiei: sa initieze o simpla circulara/convocare prin care sa atraga atentia in special magistratilor scolarizati in vechiul regim asupra faptului ca in democratie acestia au dreptul sa apere si cetatenii contra abuzurilor statului si nu doar statul contra cetatenilor care denunta abuzurile acestuia. Eventual sa analizeze si concluziile IICCMER care mentioneaza ca si magistratii pot fi catalogati ca reprezentanti ai “aparatului represiv de stat si de partid”;

  Ce leapsa le-am tras cu Legea 241/2013!
  – Premierul Ponta: sa analizeze atat in Guvern, cat si in propria coalitie politica cum de militarii romani sunt considerati salarizati si pensionari “unitari” la obligatii, iar la facilitati nu mai sunt. Apoi sa nu se limiteze la a fi un simplu constatator, ci sa decizii in acest sens, nu sa se ascunda dupa degete ca pana acum cand e vorba despre decizii;

  – Antonescu. Se spune ca se ocupa de noua Constitutie. Sigur nu s-a gandit sa elimine actualul Art. 42 “(1) Munca forţată este interzisă. (2) Nu constituie muncă forţată: a) activităţile pentru îndeplinirea îndatoririlor militare (…)”. De la acest articol pleaca in realitate toate celelalte deviatii legislative in privinta militarilor romani. Acest articol care restictioneaza niste drepturi fundamentale militarilor fata de ceilalti “oameni ai muncii”, a fost viabil doar in conditiile compensarii restrictiilor respective prin ceva. Acel ceva a fost o lege compensatorie de pensionare a personalului militar, dar asa ceva nu mai exista.

  Pana cand se va indrepta ceva, toti cei nominalizati sunt acum partasi la discriminarea militarilor romani proliferata de Basescu si Boc. Atat a militarilor in activitate, cat si a celor in rezerva! Cele prezentate se intampla acum si sunt exact cum au fost lasate mostenire de regimul portocaliu, desi sunt chestiuni care puteau fi indreptate in 24 de ore!

 28. Messerschmidt says:

  Asa cum am specificat mai sus, toate, dar absolut toate institutiile militare de invatamant, Campulung, Breaza, Alba, Craiova au fost in totalitate institutii de elita si, cele care au ramas, asa vor fi si de acum inainte. Se pare ca unii care le-au absolvit, nu au dorit sa faca parte din elita si la o anumita varsta au uitat din invataturile dascalilor din LM. Limbajul folosit nu este de absolvent de LM/nici Scoala militara sau ATM , poate au terminat scoala profesionala si au fost acceptati pe locuri muncitoresti la elicoptere…poate, sau la geniu, sau…si lista poate continua. Ma gandesc la dirigintii din LM care ne indrumau inca pasii la 14-18 ani, ce ne spuneau. Nu as dori sa recunosc o secunda ca in anul intai, si asa unii isi vor da seama, Radici era caporalul de la plutonul nostru. Mi-e jena sa imi aduc aminte ce facea pe acea vreme. Dar, in ansamblu, institutiile militare de invatamant, raman exemple in arealul scolilor din Romania. Fiti mandri cei care ati absolvit aceste licee, nu va lasati prada gogomaniilor expuse de cei care care habar nu au cu ce se intampla in aceste lacasuri de cultura.

 29. Balcifer says:

  ..pastiluta cu clor in nas
  Nu are relevanta ! se subantelege ca alti cu medii mai mici la absolvire au fost admisi la ofiteri !
  Este o porcarie de netolerat ! Pai nu stim cum se manipuleaza examenele in institutiile militare de invatamant ? …bac….e lula !
  ESTE O MAGARIE SA ABSOLVESTI UN LM SI SA NU AJUNGI INTR_O SCOALA(Academie ) DE OFITERI

 30. Balcifer says:

  erata: Sa absolvi …

 31. Marlon Juvet says:

  Eşti un imbecil frustrat, amice. Îmi pare rău că, odată, când semnai altfel, ţi-am dat dreptate la o afirmaţie.

 32. Balcifer says:

  ..argumenteaza – don Juve !!

 33. diclor-difenil-tricloretan says:

  La Cezar si Don Corleone NU “exista o limita a nesimtirii .” !

 34. anonim says:

  Mult zgomot pentru nimic, mai draga. Problema de baza este ca la MI si in alte instit. din sist peste 85% din personal beneficiaza , cum e normal pe undeva de grupe de munca. In acest timp, la MApN, unde conditiile sunt mult mai dure , doar 25-30% din personal beneficiaza de grupe de munca. Si acest lucru se datoreaza celor 2 corifei care au decretat ca aplicarea HGS 1019 pentru toti pensionarii militari este o frauda . In baza acelei decizii haotice luate de fostul min al ap dar pusa in practica de actualii, foarte multi rezervisti militari au pierdut foarte mult la pensie. La Centrele milit e zarva mare deoarece majoritatea celor ce au pierdut se pregatesc sa dea in judecata instit.de care au apartinut si apartin si pe buna dreptate deoarece nu e normal ca aceeasi activitate desfasurata in acelasi loc de munca si in aceeasi perioada sa fie cotata diferit dupa cum au vrut muschii unor indivizi certati cu legea(procesele in care sunt antrenati acum sunt elocvente). Spre ex, un ofiter care a iesit la pensie in dec 2010 dar a muncit cot la cot cu un coleg al sau, pe functii similare in perioada 1990-2010 nu va beneficia de nici o grupa de munca deoarece au au vrut muschii unor falsificatori de declaratii. Colegul care a iesit la pensie in ian 2011 beneficiaza de grupe de munca. TOTAL ABSURD ! TOTAL HAOTIC !Nu cre sa existe o instanta care sa nu faca dreptate in acest absurdistan !

 35. karadeniz says:

  Nu e prea clar ce vreți să spuneți. În toate instituțiile din apărare, inclusiv MapN, începând cu ianuarie 2011 tot personalul militar beneficiază de grupe de muncă, pentru întreaga carieră militară. Posibil ca acel 85% să se refere la SC din aceste instituții. Dacă vă referiți la militarii pensionați înainte de 5 ianuarie 2011, conform prevederilor HGS 1019, aceștia nu beneficiază la pensie de prevederile HGS 1019 ci de anexa 1 din HG 1294 așa cum era înainte de a fi modificată de acest HGS. Din ceea ce postați reiese că CSP a MI și SRI ar fi aplicat prevederille HGS 1019 și celor pensionați anterior 2011 și doar la MapN, datorită celor ”2 corifei” , probabil vă referiți la Dobrițoiu și Dogaru , HGS 1019 nu s-ar mai fi aplicat.
  Dacă această HGS ar fi prevăzut aplicarea acestor grupe și militarilor pensionați anterior, mă îndoiesc că fostul ministru Dobrițoiu și-ar fi permis să nu o aplice, cât despre Dogaru ,cum el reprezintă, prin sindicat, un procent destul de mic din pensionarii militari din toate structurile de apărare, nu văd, dacă ar fi avut real ceva influență, de ce să acționeze doar împotriva celor din MapN.
  Chiar și în condițiile HG 1294, procentul celor care beneficiau de condiții normale de muncă era destul de mic, elevii și cursanții din instituțiile militare, cursurile de perfecționare și parte din personalul diverselor comandamente, deci procentul de 25-30% beneficiari din MApN este complet nerealist.
  Aveți dreptate cu acțiunile în instanță, situația de acum nu e nouă așa s-a procedat și la apariția HG1294, cei pensionați anterior datei de 1 aprilie 2001 nu au beneficiat inițial de noile grupe de muncă. MI și SRI le-au obținut în instanță, prin 2004 cred, iar cei de la M.Ap.N abia în 2008, prin legea 90/2007.
  Probabil că așa se va proceda și acum, acordarea acestor grupe de muncă peste 2-3 ani vor reduce semnificativ numărul beneficiarilor.
  Interesant este că cele două structuri asociative mai mari, ANCMRR și SCMD, nu inițiază nici un demers. Probabil speră în ceva promisiuni de introducere a acestor grupe odată cu noua lege a pensiilor militare, lege al cărei proiect , anunțat de ministrul Dușa prin primăvară și care conform spuselor lui Mircea Dogaru, pe site-ul SCMD, trebuia de ceva vreme să fie primit spre dezbatere se lasă încă așteptat, semn că dacă v-a apărea nu va intra în strungul parlamentului în acest an.

 36. anonimul says:

  Draga karadenitz te contrazici singur dar asta e situatia pe aici pe la noi. Problema care se pune este aplicarea unitara a modificarii Anexei 1 pentru toti pensionarii nu numai pentru cei pensionati dupa 05.01.2011.Si ex. dat de anonimul de mai sus este elocvent, conducand la un caz clar de discriminare intre 2 ofiteri care au muncit in acelasi loc, pe functii similare, exact in aceeasi perioada dar au iesit la pensie la date diferite. S-a modificat doar Anexa la HG 1294 nu HG in sine deci e clar ca modificarea trebuie aplicata la toti cei care au iesit la pensie dupa HG 1294, de fapt la toti rezervistii.Chiar daca aparea o noua HG , in locul HG 1294 , ea trebuia aplicata unitar la tori rezervistii deoarece ar fi condus implicit la aceleasi crase discriminari, sanctionate aspru de CEDO.Mai ales ca HGS1019 a aparut in 2010 iar recalcularea pensiilor s-a facut in 2011 deci la recalculare trebuia aplicata absolut toata legislatia in vigoare la data recalcularii nu aplicare dupa ureche sau dupa cum au vrut muschii unora. Iar HGS 1019 de fapt nu interzice aplicarea unitara.Exista un paragraf in care se precizeaza ca se aplica de la data de 0101.2011( altii zic de la 05.01.2011) dar nu se spune ca se aplica pentru cei pensionati incepand cu data respectiva. De aceea, fiecare a interpretat cum a vrut( multe legi la noi sunt interpretative, e drept) dar aici e clar ca e o interpretare gresita ( nu stiu daca e rea vointa ori necunoastere) . Am mai citit niste comentarii ( unele chiar rauvoitoare )ca pentru a putea fi aplicata ea trebuia sa prevada expres ca se aplica pentru toti ceea ce iar eronat.Chiar asa, cine ar impiedica Legislativul sa faca acea precizare expresa care sa elimine discriminarea creata? Cam asa se pune problema iar instantele de judecata inclusiv CEDO cred ca ar putea face ordine in gandirea total dezordonata a unora si sa elimine nedreptatile create.

 37. anonim says:

  Baieti sunteti glumeti.Ca fost elev de LM ,promotie 1965,veteran daca vreti,va spun ca numai un individ cu coeficient redus de inteligenta ,nu poate sa nu fie elev de elita.Studiul obligatoriu si supravegheat,programul cazon dar si prezenta unor cadre didactice deosebite fac din oricare liceu militar o scoala de renume.Probleme este ca liceele militare iti cer sa fii foarte bun la toate ceeace este imposibil.O alta carenta prezenta si la actualele academii militare o constituie faptul ca nu acorda atentie capitolului pregatire pentru viata de unde si clacarea multor ofiteri (anturaje rau famate,femei devenite sotii dar care nu se ridica la nivelul lor de cultura etc.)

 38. STOPS says:

  @anonim
  Vrei să insinuezi la capitolul “clacare” OSPĂTĂRESE – SOȚII ?
  Nu e cazul aici … unde vorbim de un liceu, colegiu sau colegiu liceal (un hâtru ar zice liceu colegial!)
  nici măcar la CÂMPULUNG MOLDOVENESC deoarece :

  Azi liceul este și de fete,
  Cu tentații foarte concrete …
  Cuminți băieți … au jurământ
  Cu ȘTEFAN CEL MARE … și Sfânt !!

 39. STOPS says:

  … ISPITE … concrete … am vrut să zic pentru că sigur au și CAPELĂ !

 40. MARINAR DE ELITĂ says:

  Ați uitat intenționat de LMM ?!
  Bun, am stabilit. Acum … am să vă spun eu cum e cu Liceul Militar de Marină … eu, care n-am fost acolo, dar vă spun din punctul de vedere al celui care lucrează cu absolvenți ai învățământului românesc, din punctul de vedere al politicianului care am fost și, nu în ultimul rând, al părintelui …

  Liceele militare n-au fost cele mai plăcute instituții de pe pământ, corect … dar intrai acolo copil și terminai bărbat, sau ceva pe aproape. Știai ce-i regula, ce-i ierarhia, ce e sistemul și cum poate fi evitat sau exploatat. Liceul militar te obișnuia să crești ordonat și să te integrezi social. Nu mai vorbesc că liceul militar a venit în sprijinul multor familii care nu-și permiteau, poate, să țină copiii în liceele de fițe ale momentului … că doar nu vă imaginați că nomenclatura își trimitea odraslele acolo … nu. În institut erau mulți veniți din toate văgăunile României comuniste, absolvenți de LMM, elevi buni care au beneficiat de educația dată într-o instituție militară, educație care altfel, poate, s-ar fi oprit la nivel de post liceală sau școală profesională …

  Ca deputat am protestat, post factum, împotriva desființării LMM … ba am făcut și un proiect de lege de reînființare a liceului … l-am prezentat în comisia de învățământ, în cea de apărare, la senat și la cameră. Pentru efect dramatic, am și mințit că sunt absolvent de liceu militar … e prima oară când recunosc. Îmi cer scuze acum. Oricum, n-a servit la nimic. În comisia de apărare erau câțiva generali care băteau din pleoape, emoționați, a aducere aminte … mi-au dat toți votul … dar în plen toată lumea m-a călcat în picioare, sala la limită, lumea prin campanie … am scos numai votul meu.

  De ce, ne întrebăm … sau, mai are rost să ne întrebăm? De ce n-a sprijinit ministerul apărării proiectul? Constrângeri bugetare, zice-se … din opt licee militare ale României comuniste, din 1998 au mai rămas trei … LMM-ul a căzut de pe hartă …

 41. MARINAR DE ELITĂ says:

  VETERAN , veterani, -e, subst. 1. S. m. Ostaș roman liberat după terminarea serviciului militar și care obținea la liberare o serie de privilegii. 2. S. m. Bărbat (în vârstă) care a participat la unul sau mai multe războaie.

  3. S. m. și f. Persoană (în vârstă) care a activat și s-a remarcat vreme îndelungată într-o acțiune (de mare răspundere), într-o instituție etc. – Din fr. vétéran, lat. veteranus.
  Sursa: DEX ’98 (1998)
  STIMABILE BĂTRÂNCIOS … Varianta 3 !

 42. MARINAR DE ELITĂ says:

  DAR TRE SĂ VĂ REMARCE CAREVA …
  massaMEDIA FACE AStFEL DE SEVICII … DACĂ FACI RECLAMĂ LA CEVA PROST VÂNDUT … vezi arșinel, nadia, bahmuta, sau mai vechi … pentru țigări BASTOS, ÎNSUȘI ȚOPESCU (COLONEL VENER abil )

 43. anonim says:

  Corect. Deci beneficiezi de prevederile ei incepand cu data de 01.01.2011 , cu alte cuvinte pensia recalculata ( conform Legii contributivitatii si HG S 1019/2010 ) intra in vigoare la data de 01.01.2011 nu la data iesirii la pensie. De la data iesirii la pensie pana la 01.01.2011 beneficiezi de pensia calculata dupa L164/2001 SI LEGEA 70/2007.
  Mai clar de atat chiar ca nu se poate ! Iar solutia reala de redobandire a drepturilor la munca( ma refer aici la grupele de munca ! nu la alte potlogarii) este se pare INSTANTA JUDECATOREASCA.

 44. din putul gandirii dobritoiului says:

  “problemele este” cum spui mata ca nu ai invatat si acordurile gramaticale.

 45. din putul gandirii dobritoiului says:

  “problemele este” cum spui mata ca nu ai invatat si acordurile gramaticale.

 46. Dani says:

  Voi credeti ca politistii [de strada nu politrucii din birouri] au zile libere? Ca politist esti chemat zilnic la serviciu indiferent noapte zi la evenimente, in misiuni la 112 etc si esti pontat doar 8 ore pe zi maxim 40 de ore saptamanalSi asta fara nici o grupa la posturile de politie sau la sectii mici.Daca refuzi sa vii [la discretia sefilor] esti pus imediat la dispozitie [legea lui Igas le da voie,nu e ca la MAN ] si ajungi in strada fara macar ajutor de somaj cum au civilii.De altfel doar 57 % din politistii romani ajung la pensie restul abandoneaza ,mor in misiuni sau ajung handicapati dupa intalniri de gradul 3 cu infractorii.

 47. Marlon Juvet says:

  @dani – este destul de greu să-ți dai seama care a avut și care nu a avut întâlniri de gradul 3 cu infractorii……

 48. diclor-difenil-tricloretan says:

  Dani , Dani …
  Discutia era despre faptul ca politistii sint platiti pentru 8 ore pe zi (5 zile pe saptamina) , iar militarii sint platiti pentru 24 ore pe zi (7 zile pe saptamina) . Soldele de grad sint egale (chiar daca la voi , politistii , sint grade profesionale) , iar soldele de functie sint echivalente . Celelalte adaosuri la solde (salarii , la voi) sint la fel .
  Intr-o saptamina un politist primeste (sa zicem) 100 de lei ; pentru 40 ore … (2,5 lei pe ora) . Un militar (cu acelasi grad si functie) primeste tot 100 lei ; pentru 168 ore … ( adica vreo 0,6 lei pe ora) .Cine primeste mai mult pentru o ora suplimentara efectuata ?????????…
  Spui ca si voi , politistii trebuie sa fiti permanent “la dispozitie” fara a vi se recunoaste dreptul la “compensarea orelor suplimentare” … Vedeti ca , prin alta lege , voi aveti sindicat … Exprimati-va nemultumirile prin sindicat (in masa) , nu individual …
  Militarii nici nu au dreptul , daramite sa mai si aiba sindicat …

 49. Dani says:

  Batman Batman..Nu intelegi omul lui Domnezeu ca nu suntem pontati decat 8 ore chiar daca stam zilnic la servici si 16 ore .Majoritatea orelor nu apar nicaieri si numeste ”munca volumtara” ca pe vremea impuscatului .Cat despre sindicat aici m-ai facut sa rad cu lacrimi .A dat Igas afara 10 000 de politisti pentru scandarea ”javra ordinara ” la miting in Bucuresti [razbunarea chiorului]..Stiti ce au facut sindicatele [vreo 4 importante]S-au bagat cu ajutorul MAI in comisiile de examinare si colectau spaga da la cei care erau vizati de restructurare..Adica de la operativii din strada care duceau greul .Nici un ”politist de birou” [slava domnului sunt zeci de mii de sefi ,sefuti si facato[a]r[i]e de cafele angajati pe spaga relatii de rudenie sau servicii sexuale nu a fost disponibilizat[a].Au picat doar fraierii adica doar cei care munceau de le sareau capacele..Acum munca lor s-a impartit si la mai putini politisti si bagam sute de ore neplatite la greu ..Asa ca SCMD asta al vostru e parfum pe langa sindicatele noastre corupte in totalitate si dispuse la orice compromis.

 50. gigimarga says:

  Liceele militare au reprezentat şi reprezintă piloni ai poporului român!
  A fost odată….
  Liceu militar cimitir al vieţii mele,
  Profesori pedanţi, examene grele!
  Căt priveşte eliminarea discriminării între militari, MApN ar trebui ca pentru militarii rezervişti să aplice HG 1294/2001 pentru perioada lucrata înainte de 05.01.2011 şi HGS-1019/2010 pentru perioada lucrată după 05.01.2011.