Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” se face în continuare performanţă

Colegiul militar Mihai Viteazul Alba-Iulia, foto informatiadealbaSe pare că perspectiva unei cariere militare “pe bune”, şi nu “la apelul bocancilor”, nu şi-a pierdut atractivitatea. Dovadă sunt rezultatele foarte bune obţinute de absolvenţii Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba-Iulia, care au optat să continue studiile pe acelaşi palier, adică să urmeze fie academiile militare, fie şcolile militare de maiştri şi subofiţeri.

Astfel, în urma analizei privind rezultatele obţinute de absolvenţii promoţiei 2013 la examenele de bacalaureat şi admitere în academiile şi şcolile de maiştri din cadrul categoriilor de forţe ale Armatei, s-a evidenţiat faptul că absolvenţii Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazul” – Alba Iulia, s-au poziţionat pe primele locuri atât la academiile militare, cât şi la şcolile de maiştri şi subofiţeri.

Din totalul de 120 de elevi care şi-au finalizat studiile liceale în cadrul colegiului militar, 111 absolvenţi, respectiv 26 de fete şi 85 de băieţi, au ales să continue cariera militară. Media examenului de bacalaureat a fost 8,42.

Dintre aceştia, 102 de tineri au reuşit să obţină calificativul “Admis MApN”, situându-se pe astfel pe locul I între Colegiile militare la admiterea în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal din ţară.

Este al 16-lea an consecutiv în care absolvenţii noştri se situează pe locul I între colegiile militare la admiterea în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar “Mihai Viteazul“, Daniela Filimon

Rezultatele obţinute de cei 111 de candidaţi (26 fete şi 85 băieţi) sunt următoarele:

Au fost admişi la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, un număr de 33 de absolvenţi – 11 fete şi 22 de băieţi – la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa, 12 băieţi, şi tot acelaşi număr de candidaţi, adică 12 băieşi, au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov.

Academia Tehnică Militară Bucureşti a admis 8 fete şi 19 băieţi, absolvenţi ai Colegiului Militar “Mihai Viteazul”, iar la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Piteşti (Forţele de Terestre) vor începe studiile 14 băieţi şi 2 fete. La Institutul de Medicină Militară doar doi candidaţi au fost admişi, o fată şi un băiat.

Dacă examenul de bacalaureat, cu promovabilitate 100% a avut un mare ecou la nivel naţional, cel de admitere a fost pe măsura muncii celor implicaţi şi a aşteptărilor noastre, procentul de 91,89% dovedeşte că managementul participativ adoptat de către Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” a fost unul eficient“, a spus comandantul colegiului, colonelul Marcel Domşa.

În faţa unor aşa rezultate, redacţia InfoMondo Militar nu poate spune altceva decât “felicitări” şi… “jos pălăria!”

B.S.

Sursa: comunicat Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” – Alba-Iulia

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

58 Responses to “La Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” se face în continuare performanţă”

 1. Gheo says:

  Adică, aşa vezi matale eliminarea discriminării? Ai recitit ce ai postat? Eliminarea discriminării se realizează prin aplicarea aceluiaşi act normativ pentru toţi pensionarii militari.

 2. anonim says:

  Asa gandire mai rar, coane Fanica! Se vede ca ai creier nu gluma ! Ce liceu ai facut tu? Prin corespondenta?

 3. Gheo says:

  “anonimule”, care faci pe deşteptul dar nu prea îţi iese, află matale că în privinţa grupelor şi condiţiilor de muncă, pentru militari, există doar un act normativ – HG 1294/2001 care a fost modificat cu Hotărârea S 1019/2010. Dar, ceea ce nu vrei să pricepi matale (acum nu se ştie dacă nu poţi sau nu vrei) este faptul că modificarile se aplică doar celor ieşiţi la pensie după 05.01.2011, ceea ce nu e corect. Acum, pe bună dreptate, se naşte întrebarea: matale, “anonimule”, chiar ai făcut liceul?

 4. anonim says:

  nene gheo, postarea mea era pentru gigimarga. cat despre liceu recunosc ca nu am facut nici un liceu adicatelea nu am construit eu personal( sau accelerat/rapid interregio etc) nici un liceu.

 5. Gheo says:

  Îmi cer scuze “anonimule”, aşa este, postarea nu îmi era adresată mie dar am observat după…
  Iar în legătură cu “făcutul” liceului…io, personal, spui s-o lăsăm aşa…cum a picat…ştii şi matale şi observi de ce.
  Toate cele bune şi cu speranţe că se vor îndrepta lucrurile cu grupele de munca!

 6. cornel says:

  Buna seara , as avea o rugaminte daca stie cineva un cadru militar din Alba Iulia pe nume Albu Daniel are cam 50 de ani , va multumesc .

 7. gigimarga says:

  Dacă HGS 1019/2010 era mai proastă decât HG 1294/2011 mai cereai să se aplice HGS 1019/2010? După cum ştim, legea acţionează pentru viitor. Mi se pare corect ca pentru aceeaşi perioadă de timp să se aplice legea in vigoare la momentul respectiv. Nu există nicio legătură cu data când un militar trece în rezervă cu perioadele în care a lucrat in anumite conditii de muncă.

 8. anonim says:

  Se vede ca n-ai facut liceul ! Pe umeri ai un bostan sau dovleac perpeleac. E vorba de definirea unor categorii de munca, ciumpi . Viata in Armie a fost stresanta pentru cei care chiar si-au facut datoria fata de tara. Ordinul min ap din 2002 este incomplet si ca atare a fost emis un alt ordin mai complet , cu precizari mai clare in 2010. Acesta clasifica mult mai bine si in detaliu functiile si locurile de munca cu drept de grupe de munca. Desigur, el se refera la cei care au desfasurat activitati cu profil militar, indiferent in ce arma. Ca tu ai taiat frunze la maidanezi, e cu totul altceva si te priveste personal. Autodenunta-te ciumpi daca ti s-au acordat grupe de munca pe de-a moka( e drept, exista situatii de acest gen). Nu inseamna insa ca trebuie taiate de-a valma toate grupele acordate cf HGS 1019 doar ca asa vor unii falsificatori de declaratii ori unii ciumpalaci care se simt cu musca pe caciula.