Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La Conferinta de la Londra Germania va prezenta un plan pentru Afganistan

Cancelarul Angela Merkel a format o echipă de lucru specială pentru pregătirea conferinţei pentru Afganistan, care va avea loc la Londra de la finele lunii ianuarie.

Guvernul federal intenţionează să prezinte un plan propriu pentru Afganistan la conferinţă.

Ministrul german al apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat pentru “Leipziger Volkszeitung” că va elabora un plan care nu vizează doar numărul militarilor din Bundeswehr care participă la misiunea din Afganistan, ci şi aspectele civile.

Potrivit ministrului, concluzia cea mai importantă este că securitatea şi dezvoltarea Afganistanului nu pot fi asigurate doar pe cale militară.

Conform  cotidianului “Rheinische Post”, echipa de lucru specială este formată din şeful diplomaţiei germane, Guido Westerwelle, şeful ministerului pentru ajutor de dezvoltare, Dirk Niebel, ministrul apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, ministrul de interne, Thomas de Maiziere şi ministrul în cancelaria federală, Ronald Pofalla.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.