Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

LA MAI doar 856 de pensii ale foştilor poliţişti şi jandarmi vor fi recalculate pensiile în baza veniturilor realizate

Printr-un comunicat al Ministerului român al Administraţiei şi Internelor se arată că doar 856 de pensii din cele 66.450 de dosare de pensionare aflate în evidenţa MAI vor fi recalculate în baza solicitărilor titularilor, restul pensiilor urmând a fi recalculate în baza salariului mediu.

Semnificativ este faptul că au fost eliberate pensionarilor doar 5.294 de adeverinţe (9% din total) privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale. Dintre acestea 856 fiind depuse până la 22.11.2010 la Casa de Pensii a M.A.I. însoţite de solicitări scrise de recalculare a pensiilor.

Cu alte cuvinte foştii lucrtători ai MAI au acceptat mai greu umilinţa la care au fost supuşi de statul român de a cerşii pe la porţi adeverinţe de venituri pe care instituţia oricum le avea.

Ca urmare cea mai mare parte (91%) a pensiilor foştilor poliţişti şi jandarmi  va scădea.

Pervers se anunţă şi că “din cele 969 (856 + 113 – dosare noi) de pensii recalculate pe baza adeverinţelor privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale, nu s-au înregistrat diminuări, în medie, a pensiilor pentru limită de vârstă sub 3.000 de lei”.  Deci în medie! Mai bine spus unele scad dar … în medie, per total, acestea nu scad!

Comunicatul dovedeşte încă odată, dacă mai era cazul, că sistemul de recalculare a pensiilor militare pus la cale de actualul guvern a fost o cale de a obţine venitur suplimentare la buget, de a desfiinţa statutul unei categorii sociale şia o umilii public.

comunicat MAI privind recalcularea pensiilor

sursa: Direcţia Informare şi Relaţii Publice – Ministerul Administraţiei şi Internelor

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “LA MAI doar 856 de pensii ale foştilor poliţişti şi jandarmi vor fi recalculate pensiile în baza veniturilor realizate”

 1. tata asta e.eu am spus de la inceput.inseamna ca armata are totusi un pas innainte deoarece va termina mai rpede si nu vom suporta la rgularizare retineri mari cum se va intimpla la m.a.i.
  luna asta armata va primii pensiile ca in decembrie,durerea va fii in februarie cind mai la toti ni se vor retine ce sa dat i plus in ianuarie.asta e.no coment

 2. CopperNick says:

  @admin
  atentie la titlul articolului ….nu avetzi un cap limpede acolo? Asa ca pe vremuri…

 3. Catana says:

  SUNTEM CU TOTII VICTIMELE UNUI REGIM TOTALITAR …SUNTEM BATJOCORITI DE BASESCU SI DE CLICA LUI…NE MERITAM SOARTA,PREA NU FACEM NIMIC…ASISTAM CU UIMIRE SI NEPASARE CUM SUNTEM STRIVITI.RUSINE SA NE FIE !

 4. esi nelu catana cumva?

 5. Redactia says:

  @CopperNick

  Acum ca am dat-o asa, o mentinem dar ne ajuti cu ce am gresit?

  Orice idee, propunere, critica e binevenita in redactie.

  Chiar si ideea cu deschiderea unei sectiuni de dezbateri ce ai facut-o e pe masa de discuti si poate ii dam drumul (chestiunile tehnice dublate de cele financiare ne retin deocamdata).

  Cu tot respectul,

  Redactia

 6. care redactie sefu?

 7. CopperNick says:

  @redactia
  Sunteti prea simpatici pentru critici.
  In legatura cu idei pt voi deocamdata nu am.
  Poate doar sa si incercati sa scoateti un banut din vizionari si intrari pe site (0,01) cum se intampla in siteurile comerciale care platesc pentru fiecare vizionare considerand ca s-a realizat ceva de genul ..//advertising to customer,s door//..
  Nu stiu daca siteul va mai fi vizionat atat de mult dupa ce se va fi finalizata chestiunea pensiilor. Si nu din vina siteului….Chestiunea in sine a pensiilor, a legalitatii demersului guvernului, a reactiei are putine postari de substanta, in rest confruntari fara sens care se reiau si pe alte siteuri: Plano10, Mehedinti….
  De de alta parte, dintre toate materialele expuse anterior, doar subiectul Grippen vs F16 a generat sistematic o buna documentare pentru cei interesati. Eu as zice ca un obisnuit al genului ar scoate o analiza buna din ce s-a postat.

 8. Redactia says:

  @CopperNick

  Multumim pentru aprecieri.

  Adevarul e ca nu credeam sa se iste o astfel de dezbatere pe subiectul pensiilor si chiar am vrut sa restrictionam accesul celor care sunt … pe langa subiect, dar ne-am zis ca e si asta un fel de … libertate de exprimare. Oricum speram ca au citit si cei care trebuiau sa o faca.

  Referitor la articolele despre Gripen si F16 ele nu sunt in “paradigma” versus. Pur si simplu acestea sunt datele de pe piata si se observa doar ca SAAB isi prezinta oferta cat mai generos, Lokheed Martin/guvernul SUA nu prea.

  Problema cu analiza nu e “prepararea” acesteia ci interpretarea ei. Se pare ca mai nou analizele sunt facute sa “placa” nu sa ofere solutii, altfel nu am avea acest haos administrativ, economic si socio/psihologic din jurul nostru.

  Sa auzim de bine

 9. CopperNick says:

  @redactia
  …//Oricum speram ca au citit si cei care trebuiau sa o faca///.. Nu cred. Nu ii duce capul sau nu se obosesc.
  De acord cu ultimele doua para si in plus: 1.de ce sa ma obosesc sa machiez oferta daca am aranjat totul si 2.mai sunt si analisti cu coloana.
  La buna vedere!

 10. Civilul says:

  ceva interesant si …. promitator !!!!!!

  Da Doamne !!!!!!!!!!!!

  http://scmdfiliala1constanta.blogspot.com/

 11. Pușcaciu Emil says:

  Astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins rescursul guvernului si minsterului de interne pe decizia de suspendare a Curtii de Apel cu privire la suspendarea recalcularii in procesul celor de la Cluj.

 12. Filip says:

  Poate fi o alta explicatie, mare parte dintre cei 66450 de pensionari au o pensie sub 2000 lei si probabil daca au auzit de la baselu si boc ca pensiile nu scad sub 3000 stau linistiti la caldurica, basca daca cineva le-a mai spus ca la recalculare cu salariul mediu le vor creste pensiile, nici nu cred ca s-au deranjat sa ceara ceva. Iar printre cele 856 cereri de recalculare, nu stiu, dar inclin sa cred ca majoritatea sunt a unor sefi de inspectorate, sefi de structuri, sefi de directii, asta ca sa se laude baselul si boc ca nu scad pensiile.
  Propaganda binefacerilor statului hot functioneaza, in idiocratia ce incepe sa se instaureze, incet dar sigur, ca forma de guvernamant, tepele pe care statul roman le da militarilor pensionari in primul rand si apoi celor activi, sunt considerate favoruri. Argumentez ca la campania de umilire a armatei, celelalte grupuri socioprofesionale nu prea au reactionat, ba mai mult au tinut isonul.

 13. yorik says:

  ADEVARUL GOL-GOLUTZ ESTE CA LA M.A.I. PENSIONARII AU CERUL ACELE ADEVERINTE DE VENITURI INCA DIN LUNILE AUGUST-SEPTEMBRIE DAR NU LE-AU PRIMIT DECAT IN A-2-A DECADA A LUNII DECEMBRIE CAND DEJA ERA CHIPURILE PREA TARZIU…..

 14. sejc says:

  LUATI IN CALCUL SI SITUATIA CA VETI PRIMI PENSIA DIMINUATA FARA NICI UN FEL DE JUSTIFICARE.ESTE POSIBIL CA,CUPONUL DE PENSIE SA-L PRIMITI FARA DECIZIE DE RECALCULARE A PENSIEI.IN ASEMENEA SITUATIE PLANGERE IMEDIAT LA TRIBUNAL. ESTE POSIBIL CA IN DECIZIILE DE RECALCULARE A PENSIILOR SA NU SPECIFICE CONTESTAREA LOR LA M.AI.,SRI,M.AP.N.,ETC.AR FI BINE PENTRU CA NE DA POSIBILITATEA SA MERGEM DIRECT LA TRIBUNAL SI IN CONCLUZIE FACEM ECONOMIE DE TIMP.

 15. tibi says:

  O gasca de mafioti au pus stapanire pe tara si nu vor renunta pana nu ii vom sili sa abdice. Genocid curat la care se adauga incapatanarea si diletntismul de conducator al Chiorului Natiunii. Merita sa luptam sa-l pedepsim dupa cum i se cuvine.

 16. victor says:

  Parerea lui Boc ?
  http://www.tvr.ro/articol.php?id=95222

  minutul 43.50

 17. Garcea penzonaru says:

  Am ridicat aseară pensia și am primit cu cca 260 lei mai puțin fără să fi trimis veniturile care mi-au fost trimide acasă de la IPJ Hunedoara pe data de 27.12. Un alt coleg m-a sunat și mi-a spus că și lui i s-a reținut 250 lei, menționez că ambii ne-am pensionat începând cu 01.06.2005, pe caz de boală, eu având trecut în decizie o vechime de 34 ani din care în condiții speciale 21,6ani, iar în poliție 16,2ani. Aveam pensie 1360lei și am mai primit 1105lei. Probabil mi-au scăzut infarctul și cei 7 ani lucrați după asta așa ca mulțumire că nu mi-a făcut 700 lei cât are un bolnav închipuit care a lucrat la drumuri cam 10 ani și acum merge la muncă cu ziua vara și iarna stă acasă sau merge la pădure. Actualmente locuiesc în dolj, cunosc cca 12 persoane foști ofițeri și subofițeri M I și M A N și pot spune că unul singur este cu adevărat fost ofițer, care are cuvânt și dă dovadă de respect,ceilalți : mârlani, fără cuvânt, perverși și ipocriți…..

 18. ben says:

  După cum se poate observa, din ora postarilor comentariilor dumneavoastră, CEI MAI MULŢI STAŢI ACASĂ ŞI AŞTEPTAŢI Acesta este un stat normal, in care o mulţime de oameni, relativ tineri, stau acasa…si vorbesc pe forum. CINE MAI MUNCESTE, domnilor? AAAAAAAAAAA……vrem sa iasa tara din criza…sa avem pensii uriase??? Stati acsa, pe forum…Ca daca sunteti la serviciu si sunteti pe forum…E MAI GRAV!!!!!!!

 19. sejc says:

  toti purtatorii de uniforma,cu statut de militar sau politist trebuie sa intelegem ca trebuie sa apunem epoca portocalie.societatea trebuie sa inteleaga ca existam si ca legea statului de drept trepuie sa guverneze.cu alte cuvinte noi,si numai noi trebuie sa vegem respectarea constitutiei in romania.cine nu vrea afara cu el.sper ca a trecut vremea cand intronand discordinea dintre noi au reusit sa ne invrasbeasca si drept consecinta au profitat.domnilor activi si rezervisti ma adresez dumneavoastra unul din aceia care este si respecta fosti subordonati.sub nici o forma nu trbuie sa ne lasam pacaliti de dictatura portocalie.ma adresez dumneavoastra in calitatea de fost portocaliu cu toate consecintele de rigoare .sa avem incredere in sindicatul nostru .