Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La mulţi ani! de Sf. Andrei, ocrotitorul spiritual al României

Sfantul Andrei - Apostolul Românilor

Sfantul Andrei – Apostolul Românilor

Cu ocazia Sărbătorii de Sfântul Andrei, InfoMondo Militar doreşte tuturor celor care poartă acest nume, “La mulţi ani!”. Această sărbătoare religioasă o precede pe cea de 1 Decembrie, Ziua naţională a României, Ziua unităţii românilor de pretutindeni.
Sfântul Andrei a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi este considerat de creştinii ortodocşi “Ocrotitorul României” sau “Patronul spiritual al românilor”. Aceasta, deoarece el este cel care a adus şi a răspândit religia creştină şi învăţăturile lui Iisus pe teritoriul românesc.

Noaptea Sfântului Andrei are şi o semnificaţie magică: este noaptea în care animalele (lupii, în special) capătă puteri neobişnuite, ritualurile de dragoste au sorţi de izbândă şi strigoii, vârcolacii şi sufletele rătăcite umblă prin lume.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “La mulţi ani! de Sf. Andrei, ocrotitorul spiritual al României”

  1. lute says:

    Si asa, aflam ca unitatea romanilor cade intr-o zi…