Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“La mulţi ani!” militarilor din cadrul Forţelor Terestre

Armata României sărbătoreşte pe 23 aprilie Ziua Forţelor Terestre. Patronul spiritual al acestei categorii de forţe este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă.

Forţele Terestre reprezintă cea mai numeroasă categorie din Armata României şi asigură 95% din efectivele care participă la misiuni pe teatrele de operaţii.

În cadrul unui interviu acordat postului naţional de radio, comandantul Forţelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica Radu, a făcut o scurtă trecere în revistă a principalele operaţiuni externe la care participă militari români aparţinând acestei arme.

“Noi suntem prezenţi acum în teatre de operaţii în Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Afganistan. Mai avem şi în Irak reprezentanţi care sunt incluşi în acel NATO Training Mission, se ocupă de instruirea forţelor armate irakiene. Categoric, prezenţa noastră acoperă o plajă largă de misiuni, începând de la Task Force Zabul, care reprezintă numărul cel mai mare de militari constituiţi în această forţă multinaţională din provincia Zabul, unde foarte curând vom avea două batalioane, dar avem şi echipe de consiliere de nivel batalion, de nivel garnizoană, de consiliere a armatei afgane, împreună cu partenerii noştri americani”, a spus generalul Dan Ghica Radu.

Generalul a mai spus că “cea mai semnificativă realizare (n.r. a forţelor tereste)  a fost încheierea misiunii din Irak. A fost una dintre cele mai complexe misiuni asumate de Armata Română, reuşind să câştigăm credibilitate şi aprecierile
partenerilor de coaliţie”.

“O altă realizare a fost continuarea procesului de operaţionalizare, reuşind să creştem capacitatea de luptă a structurilor noastre, având în vedere însuşirea tacticilor, tehnicilor, procedurilor şi atingerea standardelor operaţionale NATO”, a  spus în încheiere generalul.

Sursa: Radio România Actualităţi

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to ““La mulţi ani!” militarilor din cadrul Forţelor Terestre”

  1. cocorul says:

    Chiar daca scriu mai tarziu, le doresc din toata inima un salut calduros tuturor militarilor din cadrul Fortelor Terestre, cea mai mare arma si care duce tot greul ostirii. LA MULTI ANI!