Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La mulţi ani! pentru tanchiştii români

tancuri romanesti la parada. foto ziarelive

Pe 1 august se cuvine să urăm tanchiştilor români “La mulţi ani!” Puţinele unităţi de tancuri care au mai rămas în peisajul militar românesc sărbătoresc, probabil, această zi.
Asemeni tuturor militarilor ce servesc patria (aparţinând celorlalte categorii de arme) “spiritele tari din carapacele de oţel” trebuie apreciate pentru curaj şi spirit de echipă în cadrul încercărilor la care sunt supuşi: fie de natură, fie de greutăţile ridicate de slaba înzestrare.
LA MULŢI ANI! din partea Infomondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “La mulţi ani! pentru tanchiştii români”

 1. Fenchea Marius says:

  La multi ani! Sa primiti in dotare cele 100 de TR 85 M1 asa cum trebuia sa se intample si cei mai buni dintre voi sa faceti trecerea pe alte 100 de tacuri Leopard 2 A7! :-)))))))))) multi, multi ani frumosi!

 2. gheo says:

  Mda, “LA MULTI ANI” testosilor, sa aveti tehnica buna si … un viitor mai bun si limpede decat acum.

 3. army says:

  CE TI-AM SPUS,TONTA,CA NOI AIA 500 DE MII-1 MILION DE MILITARI(SI RUDELE SI PRIETENII),CARE AU FOST MINTITI DE TINE,CA SE VA REVENII PE LEGEA DIN 2001 SI LA CUANTUMUL DIN 2010 A PENSIILOR MILITARE,VOM FI DECISIVI.
  HA HA HA,SA VEDEM,MAI AI TUPEU SA NE MINTI?

 4. Dan says:

  Pai la ce tancuri avem noi. cred si eu ca sunt incercati de mari greutati din cauza slabei inzestrari. TR-85 M1 este practic un model “imbunatatit” de T-55. Designul de baza este T-55. Deci noi am ramas cu 50 de ani in urma la capitolul inzestrare. Suntem de rasul celorlalte tari NATO. Trebuie facut ceva rapid in privinta asta, mai ales daca avem in vedere ce se intampla in jurul nostru, mai exact cum se reinarmeaza Rusia. Daca nu, exista riscul sa fim din nou dezmembrati si stapaniti de altii. Gunoaiele de politicieni uita ce rol important a avut armata in unificarea tarii si ca armata este intodeauna cel mai mare garant al securitatii, independentei si integritatii teritoriale. Ii doare pe ei undeva. Deturneaza chiar si putinele fonduri care sunt alocate armatei. Suntem condusi de niste gunoaie tradatoare.

 5. Fenchea Marius says:

  Te-ai uitat la sistemele de lupta de pe TR 85 M1, la sistemel de ducere a focului si la sistemele de achizitie a tintei si stabilizare a turelei?! Cum poti spune ca este tot un fel de T 55, evolutia este fantastica! TR 85 M1 este un tanc mediu foarte bun, evident nu poate fi comparat cu tancuri NATO de generarte si conceptie noua de la sfarsitulu anilor ’90Leopard 2, Leclerc sau Challenger 1, 2 sau Abrams din cauza motorizarii mai slabe si a protectiei mai reduse.

 6. Cip says:

  Mars rapid nene! Tu nu esti nici militar si n-ai nici rude. Tu il ai doar pe Base.

 7. Dan says:

  Mai exista un capitol la care ramane in urma tancurilor NATO. Puterea de foc. Tunul lui de 100 mm si cu teava ghintuita, nu lisa, este mult mai slab decat cer standardele NATO. Si eu spuneam ca dpdv al designului este practic un T-55. Ca au montat pe el sisteme de lupta moderne, este altceva, dar DESIGNUL de baza este tancul T-55. Si faptul ca nu putem contrui si noi un tun decent pt el este chiar jenant.