Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La mulți ani! rezerviștilor militari

Pe 31 mai sunt sărbătoriți nu numai militarii armei Geniu, ci și Rezerviștii militari. În afară de câteva materiale semnate de vreo 2 filiale județene aparținând Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere și postate pe ziare online de la Bistrița și Baia Mare, în rest nu am mai găsit nicio referire la această zi și la cei care trebuie felicitați cu această ocazie. Nici pe site-ul oficial al MApN-ului, nici pe cel al SCMD-ului, unde, ni se părea firesc să găsim măcar o urare de La mulți ani!

În schimb, InfoMondo Militar nu i-a uitat pe rezerviștii militari, nu a uitat problemele cu care se confruntă ei și vrea în continuare să fie portavocea păsurilor lor.

LA MULȚI ANI! cu sănătate, în primul rând și cu speranța în mai bine!
echipa InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “La mulți ani! rezerviștilor militari”

 1. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Conducătorilor noştri
  (de Ziua Rezervistului Militar)

  Priviţi în ochii noştri trişti,
  de-aveţi curajul să priviţi,
  ne spuneţi, astăzi, REZERVIŞTI
  şi ne furaţi, şi ne minţiţi!

  Priviţi-ne în ochi, c-am fost
  în postul nostru neclintiţi,
  când voi şedeaţi la adăpost,
  strângând averi de nesimţiţi!

  Priviţi-ne în ochi, măcar,
  voi, ce-n huzur vă lăfăiţi,
  priviţi-ne o clipă, doar,
  şi-aveţi curajul să roşiţi!

  Colonel (r.) Ilie Bâtcă

 2. din putul gandirii dobritoiului says:

  Imi pare rau ca trebuie sa va temperez putin elanul atat dumneavoastra domnule redactor cat si poetului. dar 31 mai nu este semnificativa pentru rezervistii militari . Imi justific afirmatia prin simple date istorice,reale, nu falsificate. Ma intreb si va intreb: ce eveniment ISTORIC REAL a stat la baza stabilirii acestei zile ca zi a rezervistului? MARII GENERALI DOCTORI- ADEVARATI CONDUCATORI AI OSTILOR SARMALAGIILOR- oprea,ontanu si iliescu obisnuiti cu falsurile,minciunile si potlogariile de tot felul, au transformat ziua de infiintare a ANCMRR in ziua REZERVISTULUI. Cum pot sta alaturi de acesti impostori rezervistii din MI,SRI,SIE,SPP,SCMD si FMR? Nu credeti oare dragi camarazi ca trebuie sa nu mai toleram impostura? Oare nu ne-au facut destul rau? Cei mai penibili ministrii ai apararii -oprea si dobritoiu- impreuna cu cozile lor de topor din structurile asociative ne-au dezbinat total, ne-au umilit, iar lupta lor surda pentru ciloanul din fruntea armatei au scris cea mai neagra pagina dupa epurarea ce a urmat celui de al doilea razboi mondial. Oare apararea onoarei si demnitatii noastre o lasam in seama sarmalagiilor si fasolarilor lui ontanu si a tucalarilor lui felix?
  CRED SI SPER CA A VENIT VREMEA CA ADEVARATII MILITARI SA SE UNEASCA, SA-SI APERE DEMNIUTATEA SI ONOAREA NU PRIN SARMALE,FASOLE SAU MITINGURI SAU PROTOCOALE ELECTORALE SAU LIMBAJ SUBURBAN. MANIPULATORII,DEZBINATORII,TUCALARII SI BOSCHETARII TREBUIESC IZOLATI.

 3. indisciplinatu says:

  De ce am avea nevoie de o zi a “rezervistului”??….uneori, stau si ma gandesc ca dupa 90′ am inventat zile de “nastere” ale tuturor armelor si specialitatilor militare de parca asta trebuia sa fie grija noastra si nu dotarea, echiparea, pregatirea si cu voia dvs. salarizarea personalului militar.
  Vorbe goale, promisiuni “de mai bine”, grija fata de “armata poporului”..toate astea le-am auzit dupa 90′ incoace, in fapt, dorindu-se decimarea acestei institutii. Aderararea la NATO,…un pretext de desfiintare de MU si U si aruncare “in decor” a militarilor “venerati” de popor in zilele dubioase din dec.89’!!!
  Tot baietii astia din fostul CPS al Armatei si fostii secretari bob s-au indeletnicit cu ce stiau si stiu cel mai bine. Ne-am saturat de festivism, pupin…ism si minciuna!!
  Sa ne lasati cu ziua “rezervistului”,….NU NE MERITATI!!!!

 4. STOPS says:

  SALVE BILIUȚĂ,
  Ești cam trist. E sărbătoare totuși. LA MULȚI ANI! Ca să te mai veselești puțin, te așteptăm cu șampania la ZIUA PARAȘUTIȘTILOR la CARACAL … aici poemele tale vor fi cu siguranță … MINUNATE !!
  semnează:
  Un grup de cercetași
  prin parașutare – cititori fideli
  ai saitului TOLBA CU SĂGEȚI !

 5. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Cine îşi mai aduce aminte?
  Azi am mers să achit factura telefonului Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, al cărei secretar executiv sunt. Puteam să o mai lălăi câteva zile, nefiind nicio grabă, dar aşa suntem noi, bătrânii, vrem să ne achităm la timp dările. Că or fi ele către stat sau către oricine altcineva, nu contează!
  Dar nu asta voiam să vă spun, şi anume cât de conştient sunt eu, când e vorba de datorii. Alta este durerea mea! După ce a „butonat” numărul telefonului pentru care venisem să achit factura, fata de la ghişeu şi-a ridicat privirea către mine şi mi-a zis, sincer, din toată fiinţa ei: „LA MULŢI ANI!” Citindu-mi nedumerirea din priviri, m-a lămurit: „Păi, ieri, a fost ziua dumneavoastră, a rezerviştilor militari!”
  Aşa este! Ştiam asta! Ştia şi fata de la ghişeu! Dar dumneavoastră, domnule Băsescu, domnule Ponta şi toţi ceilalţi domni care vă daţi mari patrioţi, mai ştiţi ce a însemnat ARMATA ROMÂNĂ de-a lungul timpului? Eu zic că nu mai ştiţi şi nici nu aţi ştiut vreodată. Altfel aţi fi transmis măcar un mesaj pentru cei care, o viaţă întreagă, au pus mai presus de orice PATRIA şi TRICOLORUL!

 6. Remus Macovei says:

  Vineri, 31 mai 2013, Instituția Prefectului Județul Constanța, alături de filialele constănţene ale Asociatiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere”Horia Măcellariu”, Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, au organizat un ceremonial cu ocazia „Zilei Rezervistului Militar”.
  Începând cu ora 10.00 s-a vizitat foto-expoziţia intitulată “Patrie , Onoare , Demnitate”, la realizarea căreie care au contruibuit reprezentanţii Muzeului Marinei, Muzeului Militar “Ferdinand I” şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Pe ce 20 de panouri au fost prezentate aspecte semnificative din activitatea marilor unităţi şi unităţi dobrogene aparţinând Marinei Militare, Trupelor Terestre ,Aviaţiei Militare şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi,
  În sala “Remus Opreanu”, în faţa unui auditoriu format din 150 de rezervişti militari, au ţinut alocuţiuni: domnul Selamet Iucsel, subprefectul Judeţului Constanţa; domnul Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa; domnul, contraamiralul Alexandru Mârşu, comandantul Flotei Militare; domnul gen.(r) Constantin Gheorghe, preşedintele Uniunii Naţionale a Veteranilorde Război din judeţul Constanţa; domnul gen.lt.(r) Constantn Zeca,preşedintele Asociatiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere”Horia Măcellariu”; col. Constantin Marin, preşedintele Asociatiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Tomis”din MAI şi col.(r) Remus Macovei preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”.
  A fost o zi istorică pentru rezerviştii militari pentru că pentru prima dată după 1990 la această adunare festivă au participat reperezentanţi ai tuturor asociaţilor din M.Ap.N., MAI, SRI şi STS.
  Domnul subprefect Selamet Iucsel a înmânat apoi diplome de excelenţă preşedinţilor tuturor organizaţiilor şi asociaţiilor rezerviştilor militari din judeţul Conatanţa.
  În încheierea festivităţii Fanfara Reprezentativă a SMFN , dirijată de col.Cornel Ignat, a încântat asistenţa cu un program care a conţinut marşuri, melodii populare şi tradiţionalul “La mulţi ani”

 7. Bailes Felix says:

  Dragi colegi in pensie ..cu ,,alte conditii”,cei care avem cel mai mult de suferit datorita acestor legi care ne-au furat multi bani,eu va propun sa INFIINTAM UN PARTID…vedem noi ce denumire ii vom da…dar din care sa nu faca parte fosti secretari de partid,colonei si generali care pe noi ne-au mintit sa iesim din sistem..si ei acum desi au varste peste 55 de ani uita sa mai plece acasa.Sa ne readucem aminte ca daca nu eram noi,astia …revolutia nu avea succes,iar cei care au stat ascunsi sub birouri au primit toate ..drepturile,haideti odata sa ne facem partidul nostru si sa n u mai stam la muschii politicienilor corupti si puscariabili.Astept raspuns pe aici,iar modul de lucru il voi publica pe un saite ce deocamdata nu il am,dar ..v-a urma.

 8. Bailes Felix says:

  Deasemenea,nici cei care s-au strecurat pe langa ..x partid si acum au salarii de la stat pe ,,,vezi ..conventii civile.Haideti sa ne regrupam,sa ne aducem toate cunostintele ,fiecare cam 100 de oameni..si imediat vom fi vreo 3 miloane..si la politicienii zburliti…haideti sa le dam un exemplu.

 9. Bailes Felix says:

  Pai ,vedeti dv. dragi colegi…cum se fura aceasta tara,iar maine poimane…noi vom fi chemati sub arme sa …SA CE???!!Sa aparram averile si proprietatile ..CUI?//!!1

 10. Bailes Felix says:

  Mitica de la LIGA…3.5 MIL. DE EURO,BEKALI,ETC SI AMR..?

 11. Relutu says:

  Faceti partidul celor mai corupti oameni din structurile de aparare, lasati becalii, pontii sau basestii, ei sunt niste amarati care puteau oricand adusi la calea cea dreapta de o armata serioasa. Priviti mai degraba pe cei dintre noi care au vandut terenurile, logistica si efectivele armatei si apoi bateti-va cu caramida in piept si aratati cu degetul spre ceilalti.
  Banditii cu grad de general se lafaie in pensii si diurne de sedinte parlamentare iar eroul national Lt.r. Alexandru Gheorghe este expulzat din armata tocmai pentru ca a demascat impostura.

 12. Ilie Bâtcă says:

  Vă salut, domnule colonel Postelnicu!
  Aprecierile cât şi invitaţia pe care mi-o faceţi de a veni în urbea dumneavoastră pentru a sărbători cu şampanie Ziua Paraşutiştilor mă onorează, mai ales că, spuneţi, în numele unui grup de cercertaşi prin paraşutare, cititori fideli ai saitului „Tolba cu săgeţi”, acolo poemele mele vor fi… MINUNATE. Mă rog, nu înţeleg de ce poemele mele vor fi… MINUNATE numai acolo (la Caracal, adică,) cum la fel nu înţeleg de ce aceşti cercetaşi – dacă sunt cititori fideli ai blogului meu „Tolba cu săgeţi” şi, pe deasupra, isteţi (asta-i păerea mea despre cercetaşi) – nu şi-au pus întrebarea cum de postez eu pe acest sait (InfoMondo Militar) nişte gânduri de-ale mele, folosind un pseudonim – PENSIONARUL MILITARO CIVIL , mai pe scurt PMT? Eu, care am fost tot cercetaş, nu prin paraşutare, mi-aş fi pus această întrebare? Adicătelea, vreau să nu ştie lumea cine scrie asemenea idioţenii şi mă ascund în spatele unui pseudonim, ca ultimul laş? Păi, dacă-i aşa, dacă intenţionam să mă ascund, nu aş mai fi postat aceste versuri pe blogul meu şi nu le-aş mai fi semnat pe Facebook cu gradul, numele şi prenumele, care, exact în ordinea asta, sună cam aşa: Colonel (r.) Ilie Bâtcă.
  Ei, bine, ca să nu vă străduiţi să căutaţi răspunsul la acaestă întrebare, vi-l dau eu! Pentru că un (o) nemernic(ă) nu ştiu ce are cu mine şi ţine cu tot dinadinsul să-mi facă rău, folosind toate căile şi mijloacele, cum ar fi, de exemplu, postările pe diverse bloguri, dându-se drept persoana mea. Un exemplu este postarea de faţă. A luat textul de pe blogul meu şi, folosind pseudonimul respectiv, l-a postat aici. Ca să-mi dovedească mie cât este de cretin(ă), vine la comentarii cu un alt text de-al meu – „Cine îşi mai aduce aminte” – pe care îl semnează cu acelaşi pseudonim. Prea e cusută cu aţă albă şi prea miroase a tâmpenie, ca să nu vă dea şi dumneavoastră de gândit, domnule colonel Postelnicu!
  A, era să uit! Da` pe blogu` lu` Burcu, pe blogu` lu` Burcu ce am mai scris eu, folosind pseudonimul PMT? Pentru că, zău, nemaintrând eu de multă vreme pe acel blog, nu am de unde şti…

 13. indisciplinatu says:

  Infiintarea unui viitor partid al militarilor e total neproductiv, atat timp cat, la varful “ciolanului” s-ar “infiinta”mai mult ca sigur fostii politruci cu “limba dulce”.
  in opinia mea, nu aceasta-i calea de urmat ci mai degraba schimbarea politrucilor actuali din varful structurilor asociative si care sunt politizate dincolo de orice limita. Si la ancmrr si la scmd se sta “in genunchi cu cascheta in mana” si se asteapta “minuni” din partea celei mai corupte si mai ineficiente clase politice de dupa ’90.
  Interesele personale primeaza in fata teoriei “binelui public”, se calca pe “cadavre” in orice domeniu al vietii sociale. Zicala, “mie sa-mi fie bine,…dupa mine, prafu’ si pulberea..”e la loc de cinste printre “fruntasii” din aceste structuri “reprezentative”, “apolitice”…si mancatoare de cotizatii.

 14. Dracula says:

  Ti-am mai spus sa-ti schimbi dreak numele!Daca nu te conformezi, „ v-a urma”!