Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“La mulţi ani!” veteranilor de război

coroana_depusa_de_veteranii_de_razboiÎn urmă cu o zi, veteranii de război – cei puţini, câţi au mai rămas – au fost sărbătoriţi. Cu această ocazie, Mircea Duşa, din calitatea pe care o deţine – de ministru al Apărării – le-a adresat un mesaj de apreciere.

În mesaj se spune:
“Dumneavoastră, veteranii de război, ne-aţi învăţat lecţia patriotismului, că iubirea de ţară se măsoară în luptă, prin sacrificiul şi determinarea de a-ţi apăra patria atunci când este nevoie. Sunteţi un reper moral pentru noi, aţi luptat vitejeşte în război şi aţi trecut cu demnitate peste toate greutăţile vieţii. Astăzi ne aducem aminte şi de cei care s-au jertfit pentru libertatea românilor şi, prin faptele noastre de zi cu zi, trebuie să demonstrăm că sacrificiul lor nu a fost în van. Prin tot ceea ce facem încercăm să construim o Românie mai bună şi mai sigură pentru copiii şi nepoţii noştri. Militarii care acţionează cu determinare şi curaj în teatrele de operaţii pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale au avut şi au ce învăţa din bogata dumneavoastră experienţă. În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, în memoria camarazilor noştri care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii şi pentru cinstirea faptelor dumneavoastră de arme, cei care activează acum în rândurile Armatei României au datoria sacră să lupte cu determinare pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale ţării. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în slujba Patriei şi a poporului român. În calitate de ministru al apărării naţionale, de român , vă prezint aprecierea şi susţinerea întregii Armate. La mulţi ani!”

Deşi cu o mică întârziere, echipa InfoMondo Militar le doreşte veteranilor de război care încă mai sunt în viaţă, Sănătate şi zile liniştite până la sfârşit. Totodată, InfoMondo Militar le doreşte  să nu mai ajungă în situaţia în care s-au aflat cu ceva ani în urmă – nu mulţi – să nu îşi mai primească amărâta de indemnizaţie de “veteran”!

Domnilor guvernanţi, aveţi respect şi grijă de veteranii de război, pentru că ei reprezintă istoria vie a neamului românesc! Nu vă aduceţi aminte de ei doar în campaniile electorale, stimaţii şi acordaţi-le adevărata preţuire, fiindcă, fără sacrificiul lor, voi, nu aţi fi ajuns unde sunteţi acum!

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to ““La mulţi ani!” veteranilor de război”

  1. Chiorul says:

    Cum se numeste un stat în care liderii partidelor politice se prezintă la ambasada unei ţări străine pentru a primi note pentru purtare şi instrucţiuni preţioase? Cred ca in acest caz suveranitatea Romaniei este zero. Si nici macar nu a venit cineva important, maine poimaine o sa vina portarul de la Casa Alba sa le transmita ordinele. Astia sunt politicienii romani alesei de noi si care se vor din nou alesi. indiferent ce alegem noi indicatia pretioasa vine de la ambasada si atunci care mai este traba cu votul??????????? Rau am ajuns si parca nu am ajuns inca la fundul sacului. Cu astfel de politicienii ne-am intors in vremea fanariotilor care inchinau tara oricui. Santem niste scalavi ai timpurilor moderne si ca atare nu suntem in stare sa ne hotaram singuri soarta.

  2. Nebunul satului says:

    Suntem scursurile pamantului datorita lasitatii noastre .Mai au luptat unii la Pungesti impotriva otravirii apei dar inutil.7 jandarm la un localnic.