Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La război, cu fregata “Regele Ferdinand”

Fregata Regele Ferdinand fosta HMS Coventry

Cine a zis că România nu are cu ce pleca la război? Desigur, exceptând, resursa umană. Uite că s-a găsit fregata salvatoare. Astfel, în seara zilei de 22 martie, după şedinţa CSAT, preşedintele Traian Băsescu a declarat,  că “la solicitarea NATO, România va participa cu 207 militari la operaţiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand”.

Fregata va efectua în Libia operaţiuni de blocare a oricărei nave suspecte că ar transporta de exemplu armament către Libia.

“Participăm la operaţiuni la solicitarea NATO. Nava va fi gata de plecare în misiune în 30 de zile”, a spus Traian Băsescu.

“Trebuie să se găsească resurse pentru punerea în aplicare a deciziei CSAT şi pentru respectarea angajamentului pe care România îl are faţă de NATO”, a spus Traian Băsescu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit lui Traian Băsescu, Guvernul trebuie să aloce, în următoarea şedinţă, resursa financiară necesară pentru ca fregata să opereze în Marea Mediterană.

“Pe 20 martie, a fost aprobat planul de operaţii pentru impunerea embargoului cu privire la vânzarea de armament către Libia. Azi, a fost aprobat planul de operaţii privind zona de interdicţie aeriană. Tot azi, în jurul orei 16,00, Consiliul Nord-Atlantic a aprobat Directiva de execuţie pentru impunerea embargoului împotriva Libiei, în baza Rezoluţiei 1970 a Consiliului de securitate”, a precizat Traian Băsescu.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a mai hotărât, în şedinţa de marţi, suplimentarea cu 67 de jandarmi a participării la accelerarea procesului de tranziţie în Afganistan, a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, aceşti 67 de jandarmi vor avea misiunea de a participa la instruirea forţelor de ordine publică în Afganistan. Traian Băsescu a precizat că toate costurile acestor operaţiuni vor trebui aprobate în următoarea şedinţă de Guvern.

Sursa: AGERPRES, MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “La război, cu fregata “Regele Ferdinand””

  1. razasul says:

    mda, probabil ca, nu pare sa aiba legatura, dar, are, in urma cu aproximativ 12 ani (vechimea nu are importanta), intro buna zi, ma cheama comandantul si imi ordona sa ma deplasez in gara pentru a verifica un vagon trimis de transporturile militare, pentru al echipa si folosi drept vagon corp garda, pentru misiuni specifice, ma deplasez acolo si, dupa ceva informatii de la cfr-ul local, pe o linie “moarta”, gasesc un vagon ce pare a fi de pe la inceputurile cfr-ului pe meleagurile noastre, urc in el, nu este prea greu, usile sunt larg deschise, nu inaintez prea mult, este periculos desi, este usor de sari din el, vagonul pare a fi fost unul semi-decapotabil, pe langa usile fara geamuri, lipsesc cu desavarsire si geamurile celelalte, in interior, nimic altceva in afara de gunoaie, gunoaie pana aproape de … genunchi si, nu stii ce poate “misuna” prin el, constat dezamagit starea, cobor, ma invart inca o data in jurul lui si ma intorc la unitate unde, raportez comandantului, si ca, daca vrem sa facem economie de apa la wc-uri si sa le pastram curate, putem folosi vagonul, in rest…, dupa cativa ani trecand prin acea zona, undeva pe o linie in spate vad…un vagon care pare cunoscut, oare este vagonul “meu”, nu i s-a facut nimanui mila sa-l duca la fier vechi ?, Marina Romana cu Inalta aprobare a CSAT si a presedintalui sau, aproba plecarea unei nave militare in zona de operatii “LIBIA” doar ca, nava este o fregata a care-i achizitie si stare initiala – seamana pe undeva cu “vagonul meu”, doar ca, scoasa “la pensie” de unii, a fost achizitionata de altii cu “doua lire si vandut noua cu 100 de lire” si ceva comisioane strecurate strategic in niste buzunare “influiente”, fregata cu tot cu vechimea ei pare impunatoare si “lucioasa” cu straturile de “farba si cosmetice” utilizate ca pentru o femeie de 70 de ani pentru a o mai intineri desi anii, sunt ani, deci fregata, poate fi gata de plecare in teatrul de operatii peste 30 de zile, aici intervin cateva probleme, trebuie tratat cu “contrabandistii” de armament sa ia o pauza pana ajungem noi acolo sau ar mai fi o solutie, sa plece marinarii inot sau cu barcutile si sa astepte pe pozitii pana e gata si ajunge acolo fregata, care, si asa nu prea are cu ce actiona, ca se zice ca nu prea are arme “redutabile” – unde sunt vremurile “plaiesilor” lui Stefan cel Mare care foloseau arcurile cu sageti, fara prea multe sofisticareli – si probabil va fi folosita in scopuri propagandistice, oare a cata oara, politicienii astia ai nostri cu discursuri bombastice si mincinoase, trimit iar la razboi Armata, cu “picioarele goale si pusti invechite”, nu am nimic cu marinarii care au jurat sa-si puna viata in slujba tarii, cu politicienii care, sunt “ultimii la razboi si primii la minciuni”, am, de noi depinde cat ii vom mai asculta si crede, de noi si de indiferenta noastra sau interesul nostru pentru, interesele noastre, desi am fost … lung, lucru pentru care imi cer scuze, c-am asta e problema …

  2. messerschmidt says:

    Ordonanta de Urgenta a Guvernului 1/2011 care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare a fost adoptata tacit, miercuri, de Senat. dupa ce proiectul de lege de aprobare a OUG nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi adoptata sau respinsa. Pentru ca data de adoptare tacita este 24 martie, proiectul de lege se considera adoptat tacit si merge spre dezbatere si vot la Camera Deputatilor, camera decizionala.