Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

La Spitalul Militar Central și Direcția Medicală incompetența managerială se plătește cu funcția

Într-un comunicat al MApN transmis AGERPRES se arată că ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus eliberarea din funcţie a comandantului Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila, colonelul Aurelian-Emilian Ranetti, şi a şefului Direcţiei Medicale din MApN, generalul de brigadă Mihai-Marius Mureşan, pentru deficienţe manageriale.

Direcţia audit intern a executat, în perioada 31 octombrie 2011 – 31 ianuarie 2012, o misiune de audit de regularitate şi al performanţei la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr.Carol Davila”, în urma căreia au fost identificate o serie de probleme, pentru soluţionarea cărora au fost formulate şi recomandări. Printre acestea, s-au numărat şi unele dintre disfuncţionalităţile sesizate de Corpul de Control al primului-ministru.

Ca urmare, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus constituirea unei comisii mixte, care a avut ca obiectiv reanalizarea modului de organizare şi desfăşurare a controlului managerial la Direcţia Medicală şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, inclusiv verificarea modului de implementare a recomandărilor formulate de Corpul de Control al primului-ministru şi de Direcţia audit intern a MApN.

Comisia, formată din specialişti ai Secretariatului General, Direcţiei audit intern, Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor, Corpului de control şi inspecţie şi Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară, a constatat că deficienţele au fost cauzate de rezultatele limitate ale managerilor celor două instituţii. În consecinţă, cei doi comandanţi au fost eliberaţi din funcţii”, precizează MApN.

Conform rapoartelor Corpului de Control al primului-ministru şi al Curţii de Conturi, conducerea SUUMC a atribuit ilegal, fără licitaţie, 7,7 milioane de lei, doar în 2010.

Totodată, ministrul l-a împuternicit pe colonelul Răsvan Hristea în vederea asigurării atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei de comandant al SUUMC şi pe colonelul Georgel Adrian Stan, la şefia Direcţiei Medicale.

Trebuie subliniat faptul că atât Spitalul Militar Central cât și Direcția Medicală a MApN au fost în reptate rânduri zguduite de scandaluri publice în care au fost implicați manageri din cadrul acestora pe fondul ciocnirilor ciocnirii intereselor și orgoliilor acestora. prin aceasta imaginea publică a instituțiilor a fost grav afectată.

sursa: AGERPRES, Puterea.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “La Spitalul Militar Central și Direcția Medicală incompetența managerială se plătește cu funcția”

  1. dumitru p. says:

    Nimic nou ,ba mai rau.

  2. Schwartzkopff says:

    Mare pacat. Dupa ce ani in sir SUMC a fost condus de un impostor iata ca un profesionist de talia lui Ranetti nu este dezirabil. Sa fie pasul premergator desfiintarii ultimului mare spital public din Romania?? Sa fi fost spitalul acesta consumatorul de resurse financiare ale casaopsnaj in beneficiul fiecaruia dintre noi si nu al vampirilor de bani publici?? sunt doar cateva intrebari.