Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legea “Don’t ask, don’t tell” din armata amerciană nu va mai fi aplicată

Justiţia americană s-a pronunţat asupra unui subiect considerat tabu: homosexualitatea în armată. Astfel, justiţia a interzis administraţiei să  mai aplice legea care obligă, începând din 1993, militarii gay să îşi ascundă orientarea sexuală, deoarece acestia riscau excluderea din armată.

Judecătoarea Virginia Phillips, din cadrul Tribunalului Federal Los Angeles, a hotărât că legea “don’t ask, don’t tell”  (DADT, “nu întreba, nu spune”) “nu respectă drepturile fundamentale ale militarilor americani, încalcă dreptul la o aplicare egală a legii şi dreptul la libertatea de exprimare”.

În opinia judecătoarei, acest text încalcă primul şi al cincilea amendament din Constituţia americană.

Astfel, ea a “interzis” Statelor Unite să “aplice legea şi să o utilizeze impotriva vreunei persoane aflată sub jurisdicţie (americană) sau la ordinul” său.

Ea a dispus ca “secretarul Apărării să suspende sau să întrerupă orice anchetă, concediere sau procedură în curs, declanşată  în virtutea acestei legi”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Legea “Don’t ask, don’t tell” din armata amerciană nu va mai fi aplicată”

  1. Dumitriu says:

    In America o hotarare judecatoreasca se aplica! Numai in Romania este posibil ca o hotararea unei instante sa-l lase rece pe Boc, care a spus privind supendarea aplicarii H.G.735/2010 privind recalcularea pensiilor militarilor “va continua, deoarece legea este constitutionala” !

  2. […] Info Mondo Militar  Trimite editorial pe e-mail Comenteaza editorial  Printeaza […]