Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legea pensiilor a primit în Comisia de Apărare din Senat aviz favorabil

Fostul ministru al Apărării şi Preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi că Legea pensiilor a primit în comisia sa un aviz favorabil, cu 12 amendamente, printre care unul care prevede o “abordare graduală a pensiilor din domeniu”.

“Astăzi s-a propus ca la Comisie să se dea un aviz pozitiv pentru proiectul legii pensiilor, cu 12 amendamente. Cel mai important este amendamentul care priveşte articolul 172 din lege, în care se prevede, în esenţă, o abordarea graduală a pensiilor pentru acest domeniu, până în anul 2025, perioadă în care anual ar trebui să se acorde o majorare de punctaj la

pensie pentru cei care lucrează în acest domeniu al apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, în primul an de 50%, descrescând până la 8% în 2025 astfel încât impactul negativ al scăderii pensiilor aşa cum l-au apreciat ministerul Apărării, să nu afecteze, să fie diminuat prin acordarea acestor punctaje suplimentare”, a spus senatorul PNL.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat a explicat că “se va trece la sistemul unic de pensii şi pentru cei din domeniul apărării, dar se vor acorda anual până în 2025 nişte majorări de punctaj pentru a se diminua efectul de scădere a pensiilor pentru militari, cei din ministerul de interne, SRI, SIE, STS şi toate celelate instituţii din domeniul apărării, siguranţei publice şi a siguranţei naţionale” pentru ca în 2025, “când va intra pe deplin în vigoare sistemul unic de salarizare, pensiile militarilor să nu fie afectate”.

Proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice va intra în dezbaterea plenului Senatului, luni, 19 aprilie, a declarat, marţi, chestorul Constantin Dumitru (PDL) dând citire unei decizii a Biroului Permanent al acestei camere.

La propunerea Guvernului, proiectul de lege se va afla la primul punct al ordinii de zi a şedinţei în plen de luni a Senatului.

Liderul PDL, Emil Boc s-a arătat iritat de faptul că dezbaterea în Parlament a proiectului legii sistemului unitar de pensii este tergiversată de către reprezentanţii partidelor de opoziţie care se opun cu înverşunare reformării sistemului de pensii, în special la Senat unde au majoritate în Biorul Permanent al acestui for.

sursa: Amos News; Antena3.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “Legea pensiilor a primit în Comisia de Apărare din Senat aviz favorabil”

 1. Nimeni says:

  Acelaşi stil pur românesc de… cârpeală…. Vom ajunge ca în Caragiale: să se modifice – primesc, dar să nu se schimbe nimic…

 2. fagarasanu says:

  sunt convins ca vom lua TEAPA din nou . singura solutie este JUSTITIA – individual, ocuparea Pietei Victoriei si trimiterea la plimbare a lui Boc si Seitan.
  Magistratii si-au rezolvat problema , vor beneficia in continuare de lege speciala de pensionare , numai armatei i se baga pumnul in gura .
  Adevarul este ca nici nu avem cine sa ne reprezinte iar ministerul lupta cu toate fortele impotriva noastra.
  nici o problema , o sa vina si timpul lor la pensii si o sa-si aduca aminte de acest moment atunci cand pe cupon suma va fi aproximativ egala cu a unui individ fara scoala si care si-a trait viata fara sacrificii si a furat ca sa-si completeze veniturile .

 3. altfel says:

  Se confirma ca politicienii doar fac joc de glezne cand ies pe ecran. Iar acest Melescanu, denumit pe buna dreptate HAHALERA in spatiul public de catre mine, nu face decat sa-mi confirme aprecierea. El este cel care a incalcat primul legea 80/95. Acest securist imputit face tot ce poate pentru a-i cotonogi pe militari.

 4. mozila says:

  se confirma ce am sustinut.lupta pt. amendamente ramane obiectivul principal

 5. John BARTON says:

  BRAVO, MAI FAGARASANULE ! … SI DE DOUA ORI BRAVO DACA ESTI INTR-ADEVAR DIN FAGARAS,,,,, ASA CA MINE !!! NU DE ALTA, DAR DUPA 1945, PE ACOLO FAGARASENII – CONDUSI DE OFITERI DIN ARMATA REGALA A ROMANIEI AU LUPTAT IN MUNTII FAGARASULUI CU ARMA IN MANA IMPOTRIVA BOLSEVIZARII TARII !!! CEI MAI MULTI DINTRE EI AU PLATIT CU VIATA, DAR N-AU RENUNTAT LA CREZUL LOR INSCRIS PE DRAPELE SI IN SUFLETE : ” HONOR ET PATRIA” !!!

  ASA CA, FRATILOR, LA … ARME !!!! BINEINTELES LA CELE LASATE DE LEGE, NU LA AKM-URI !!!!
  DESI, SE PARE CA UNII DIN MAI MARII ZILEI SI DIN LEGIUITORI AR TREBUI SA MAI VIZITEZE … TAB-UL LUI CEASKA SI ZIDUL DE LA TARGOVISTE SI SA-SI ADUCA AMINTE CAND ZBIERAU “ARMATE E CU NOI ” !!!!!!

 6. Socrate says:

  Din zicerile liberalului deduc ca pentru cadrele militare aflate deja la pensie , se aplica intocmai pricipiile lui Seitan. Nimic nu se zice de travaliul la care vor fi supusi batranii militari in a-si descoperi locurile pe unde au slujit, sub arme si juramant , pe toate coclaurile tarii, poporul lor, total nerecunoscator acum. Poate sa se supere multi dar eu acuz in primul rand cei multi care au fost slujiti si care acum , din cauza neputintei de a obtine ceva mai bun pentru viata lor , lupta orbeste pentru ca toti sa traiasca in mizeria capitalismului romanesc. Boc si ai lui au simtit pulsul multimii si profita intens, altfel nu ar avea atata siguranta si stapanire in promovarea unor acte criminale. Actiunile de fronda , daca vor fi intreprinse de militarii pensionari ,vor fi privite cu deosebita ostilitate de batalioanele de flamanzi create de regimurile politice care s-au succedat din 1990 incoace.Am impresia ca noua ne cam lipseste diplomatia in abordarea temelor care ne contureaza viata. O diplomatie activa si exigenta , asta ne lipseste sau ne-a lipsit , noua.

 7. mihai says:

  Atentie!Cititi Mediafax din 13.04.10 articolul “senatorii juristi acorda conditii speciale………” ultimul aliniat, in care se mentioneaza art.175 din proiectul noii legi a pensiilor.

 8. voinea says:

  Asa cum anticipasem inca de multa vreme acest proiect al legii pensiilor va trece de parlamentul rusinii de la Bucuresti.Comandantul nostru suprem il va trimite inapoi si dupa aceea se va scuza ca el nu a mai putut face mai mult.Este timpul sa ne pregatim si sa-i facem surpriza pe care o merita .Blocarea palatului Cotroceni si obligarea sa demisioneze pentru ca noi nu ii mai recunoastem calitatea de comandant suprem.Filiala 1, sector 6 a SCMD este pregatita de actiune.In maximum 30 minute putem fi la locul si cu mijloacele de lupta ordonate.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 9. Groparu! says:

  asa este…parlamentul rusinii …ce am ajuns dupa 20 de ani…si la fel de rusinoasa e si pozitia celor care astazi sunt la carma armatei si tac malc…sa-i fereasca Dumnezeu de ultima solutie…egal incao revolutie !!!………si,se pare ca, parca asta vor de o tin langa cu taierea pensiilor militarilor….ce rusine !!! felicitari col.voinea pentru curaj…suntem aici gata de actiune.

 10. fagarasanu says:

  John BARTON – ma bucur ca mai sunt fagaraseni cu verticalitate.
  Fagaraseni nu au plect niciodata capul .
  la REVOLUCION camarazi.
  asteptam ordinul de mobilizare

 11. BARABA says:

  @fagarasanu-se pare ca ai o fixatie cu ocuparea P.VICTORIEI.cine s-o ocupe si ce sa faca?ti-ai pus si asemenea intrebari.parerea mea e ca situatia sta cam in felul urmator:DE-ABIA DE ACUM SINDICATUL ARE OBIECTUL MUNCII>ACUM POATE SA LUPTE PENTRU TOATE CADRELE MILITARE IN REZERVA –TREBUIE SA LUPTE PENTRU AMENDAMENTE_ASTA E.pe de alta parte cred ca cei care nu au avut pensiile umflate dupa metoda florin geica nu au asi face mari probleme

 12. Valentin says:

  @BARABA
  Daca nici macar aici,pe acest forum,nu suntem uniti,cum am putea rezolva ceva concret pe strada?Asta-i firea noastra,ca popor.Unii actioneaza,unii ar vrea iar altii asteapta sa vada ce rezolva ceilalti.E foarte bun si Sindicatul,dar in primele faze ale luptei,dupa…Riscam sa ramanem cu o simpla hartie(hotarare judecatoreasca interna sau internationala)fara valoare concreta si care nu se va pune in aplicare din motive politice,economice,etc.Chiar nu vedeti ca actualii guvernanti nu reactioneaza decat la categoriile sociale care recurg la formele de protest mai dure(mitinguri,blocari,greve)?Sunt atat de nesimtiti incat celelalte forme de protest n-au nici o valoare.Chiar nu ne putem organiza si face o astfel de actiune?Din aprox.160.000 pensionari militari (mai putin cei in incapacitate si cei care asteapta sa vada ce se poate intampla) cred ca vom reusi sa ne organizam(cu sau fara sindicat)si sa le demonstram gunoaielor de la putere ce inseamna MILITAR!

 13. fagarasanu says:

  BARABA – cu respect
  in aceasta tara cu vorba buna nu faci nimic, nu am o fixatie cu nici o piata dar nu vezi ca si comisia de aparare de da FLIT , nu suntem bagati in seama , suntem marginalizati si aratati cu degetul .
  sunt de acoord cu tot ceea ce face sindicatul dar trebuie sa fi mai uniti si mai galagiosi .
  eu unul nu sunt dispus sa renunt la pensie si sa accept modificarea cuantumului ei , nu m-am sacrificat eu si familia ca dupa 28 de ani sa mi se injumatatesaca pensia ca asa vrea Seitan si Boc .
  am avut un contract cu ARMATA ( STATUL) , eu l-am respectat acum este randul lor sa-l respecte , daca nu ne vedem si la CEDO pretinzand nu numai daune morale dar si restituirea impozitelor si cotizatiilor de asig medicale care au fost retinute ilegal.

 14. voinea says:

  Va intrebati de ce nu are Armata bani pentru pensiile militarilor?
  Haideti sa facem o mica socoteala:
  -Afacerea Mig 21 =1 miliard dolari;
  -Vietile aviatorilor motri= neprecupetite;
  -Despagubirile catre familiile pilotilor morti= milioane de dolari;
  -Afacerea Azur =50 milioane +comisioane;
  – Afacerea fregate = 600 milioane + cheltuielile de modernizare si mentenanta;
  -Intretinerea trupelor in teatrele de operatii=ne va spune dl.Oprea;
  -Despagubi rile catre familiile militarilor morti in teatrele de operatii sau raniti=milioane de dolari;
  -Contributia la NATO;
  -Summitul NATO =35 de milioane euro;
  -Facilitatile acordate NATO= ne va spune tot dl.Oprea.
  Toate acestea au grevat bugetul Armatei pe multi ani de zile.Iata de ce Armata nu are bani nici pentru modernizarea armamentului si nici pentru pensiile militarilor.
  Pe buna dreptate stai si te intrebi ce a adus NATO pentru ROMANIA ?
  -armament modern- NU;
  -morti si raniti- DA;
  -cheltuieli suplimentare incomensurabile-DA;
  -transf ormarea ostasului roman in carne de tun ieftina pe teatrele lor de operatii-Da;
  -doliu si jale in multe familii de romani – DA;
  -nesiguranta zilei de maine pentru pensionarii militari -Da;
  -mai multa securitate in disputele cu vecinii= DA.
  In asteptarea raspunsului maimarilor MApN va las pe dumneavoastra sa judecati.Principalul vinovat pentru aceasta stare de lucruri este clasa politica mafiota imbogatita prin rapt ordinar ,care a pus mana pe puterea politica prin acel vot uninominal schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90%.Vinovati suntem si noi pentru ca am permis acest lucru.Sper ca la alegerile din 2012 sa ne vina mintea la cap si sa nu mai permitem acestor nemernici imbuibati sa mai patrunda in Parlament.
  Cu stima,
  col(r)ing.Voinea Ion

 15. pensionar nesimtit says:

  Despre obligatiile post pensionare ale “nesimtitilor” a zis cineva ca se anuleaza? Mai aveti pretentia sa ne mobilizati, sa ne rechemati, sa ne anulati pensia castigata dupa o viata de munca si sa ne degradati de gradele castigate intr-o viata de munca daca comitem o fapta penala cu premeditare? Nu am auzit de inginer inchis pentru crima care sa nu-si primeasca pensia sau sa i se retraga “ingineria”.
  Va dam in judecata la CEDO pentru nerespectarea drepturilor omului: pentru week-end-urile si sarbatorile lucrate si neplatite, pentru constrangerile anticonstitionale nejustificate – restrangere a dreptului la munca, la libera miscare, la interzicerea dreptului de a adera la un partid, de a candida, etc. pe perioade nelimitate: 15, 20, 25 de ani. Nu respectati contractul militar-stat pe care l-am avut, platiti-ne privatiunile la care am fost obligati!

 16. SAM says:

  NISTE NESIMTITI CU MELESCANU IN FRUNTE

 17. D.S. CAMARAD says:

  Repet acelas mesaj ,dar mult mai condensat :Nu va jucati cu focul ;Amenintarea sau folosirea fortei atrage de la sine recurgerea la forta cu rezultate inprevizibile .Mai cred ca astfel de turbulente nu-si doresc nici aliatii din N.A.T.OARE AU FOST EPUIZATE TOATE FORMULELE DE LUPTA PERMISE DE LEGI? DACA DA ATUNCI SA APELAM SI LA OPINIILE ALIATILOR NOSTRI DIN N.A.T.O. ST DINU

 18. ELENA says:

  @all – invitatie la senat!
  Accesati pagina SCMDRR. Indiferent ca sunteti sau nu membru, puteti sa intariti randurile celor care vor veni in balcoanele Senatului cand se va vota legea in plen.

 19. constantin says:

  SOLUTIA : Un avocat de succes sa posteze in mass media o cerere de chemare in judecata bine motivata pe care toti pensionarii sa o preia, sa o adapteze si sa initieze individual actiune in instanta. Vom paraliza astfel sistemul juridic si vom beneficia de rezultatul vreunui precedent in situatia in care in vreuna sau mai multe instante serioase, hotararile ne vor fi favorabile.