Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legea privind reparţiile în domeniul pensiilor foştilor militari a fost promulgată

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 16 iulie a.c. decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În esenţă legea prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.

sursa: Preşedinţia României

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

76 Responses to “Legea privind reparţiile în domeniul pensiilor foştilor militari a fost promulgată”

 1. Costea says:

  Este corecta solicitarea lor de majorarea a salariilor. Decat sa scuteasca niste firme private sau societati de stat de datorii/tva/ etc mai bine le-ar creste salariul. Sa nu mai vorbim de cheltuieli aiurea … Dar cand ati spus “castiga maxim 1500 lei” ati luat in considerare si ciubucurile? Ati auzit ca exista o lege in care sa scrie ca medicii sa nu poata lucra la un cabinet privat? Ca nu pot fi actionari unici intr-o firma? Sau ca neexecutarea unui ordin/decizii a unui sef ii poate duce direct in penal (neexecutare de ordin)? Sau ca…

  Sa nu ma intelegeti gresit. Respect toate profesiile dar cand le comparam trebuie sa luam in considerare toate aspectele. Orice restrictie sau limitare a unor drepturi trebuie cumva compensata… ca in cazul magistratilor de exemplu.

 2. Costea says:

  Daca se va ajunge la demisia in masa (personal nu cred ca se poate intampla la noi) atunci se va apela intr-o prima instanta, pana la gasirea unor solutii definitive, la spitalele militare si la medicii militari care NU POT SA-SI DEA DEMISIA intr-o astfel de situatie pentru ca este PENAL…
  Tot medici sau asistenti si intr-un caz si in altul…
  Se vede oare diferenta?

  Repet: tot respectul pentru medici indiferent ca sunt in sistemul militar sau civil dar cand analizam un lucru sa luam in calcul toate aspectele…

  La fel putem compara ingineri militari versus ingineri civili, tehnician/maistru civil sau militar etc.

  ,,,dar sa analizam si sa comparam si cu bun simt si mai ales cu bune intentii pentru a uni societatea si nu pentu a o dezbina.

 3. Fara nume says:

  Cei ce au urmat cursurile AMG stiu ca inainte de 1989, aici era la moda o vorba: “Stii care este culmea chirurgiei? Sa te opereze Col. Arsene cu trusa lui de stat major.” Col. Arsene era printre foarte putinii doctori in stiinte militare la acel timp.
  Despre medici ar trebui sa va ganditi ca, in majoritatea cazurilor, se afla intre noi si Dumnezeu.

 4. Balcifer says:

  Anonim19 iulie 2013, 09:30
  Tupeu de ,,REPARAT ” ! Normal ii da mana – de la sub 3000 la in jur de 10.000 lei poti avea tupeu si nesimtire!!!
  Si asta a mancat paine neagra in ARMATA??!!

  Re: [roarmy230] ďťżRăspuns: [SCMD_Grup: 7337] A promulgat Legeaďťż noastra!!!
  Posted By:
  srabaea
  Wed Jul 17, 2013 2:55 pm |
  Options

  Din spirit camaraderesc (!), acest mesaj se adreseaza in egala masura si dlui Lupus (ex-Plano10).
  Sper ca acest “domn” (!?) sa-si schimbe “stilul” (era sa fiu malitios si sa spun de-a dreptul apucaturile!), chiar daca din disperare de cauza dar si pentru a-si (men)tine “clentii” aproape (nicidecum bine informati) este in stare sa caute noi “subiecte” bomba prin care sa continue dezbinarea pensionarilor militari care-i mai viziteaza inca blogul. Asa deci:

  PL-x nr. 164/2013
  Proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri ĂŽn domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniČ›i din sistemul de apărare, ordine publică Č™i siguranČ›Äƒ naČ›ională

  16.07.2013

  promulgata prin Decret nr. 683/2013

  Preluare de pe MH..Blog

 5. Fara nume says:

  Pe PC-ulmeu este ora 10.17
  Balcifer! Te adresezi in text cuiva care nu exista:
  “Balcifer says:
  Iulie 19, 2013 at 9:41 am
  Anonim19 iulie 2013, 09:30″
  La ora precizata mai sus de mine nu exista Anonim19 iulie 2013, 09:30
  Este prea mult pentru intelegerea mea?

 6. gandrone says:

  Sa trecem la ceva concret:
  1. pensia mea militara din dec. 2010: 1572 – brut
  2. pensia mea recalculata, pe puncte: 1539 – brut
  3. pensia mea recalculata, pe puncte si indexata din ianuarie 2013, cu aprox. 4%: 1601 – brut

  1601 depaseste 1572, deci voi lua in continuare 1601, din octombrie 2013. Nimic pierdut (in afara de multi neuroni), nimic castigat !

  Sau au de gand ca pensia mea militara din dec. 2010, acei 1572, sa o indexeze?
  4. pensia mea militara din dec. 2010, indexata cu aprox 4%: 1635 – brut
  1635 depaseste pensia actuala, de 1601, deci voi lua niste firimituri in plus !!!
  Trebuie sa apara o metodologie.

 7. Marlon Juvet says:

  Balcifer vine din viitor, e un fel de Terminator în varianta românească.
  Aia legată cu sârmă……

 8. costea says:

  In sfarsit Legea 241/2013 a fost publicata in M Of nr 441 din 19 iulie 2013.

  http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS42OTgxNDY5MzkwNzA4RSszMA==

 9. Balcifer says:

  ,,Istetule”- Exista : Mh blog -,,Fara numar, fara numar! Senatul a cheltuit cu alesii, in primele 4 luni de mandat, peste 10.400.000 lei “

 10. gigimarga says:

  Legea nr.241/2013 a apărut în Monitorul Oficial nr.441/19.07.2013!

 11. lute says:

  Dar de ce nu protesteaza? Nu le place sa lupte pentru drepturile lor, obtinute in baza contributivitatii, o lege atat de corecta, dupa unii?

 12. indisciplinatu says:

  Daca nu se bate moneda pentru urgentarea emiterii de catre parlament a noii legi a pensiilor militare de stat, aceasta lege reparatorie nu va avea decat menirea de a crea discriminare intre pensionarii militari.
  “Activii” sa nu uite ca deja au colegi care au trecut in rezerva cu drept de pensie pe Legea nr.263…si nu stiu, daca le convine situatia…sau poate ca le convine!!??

 13. MaiMucea says:

  BalciFer,fugi ca vine Lute si te..pune tu rima!

 14. MaiMucea says:

  1000 ron e prea mult pentru o primata
  neevoluata,purtata de valuri din..tarm in tarm, naufragiata intre contributivitate, onoare si demnitate. Daca tinem cont de faptul ca un kg de banane costa cca 5 lei, cred ca i-ar fi suficienti 150 lei/luna.Daca vrea suplimente bananiere, suntem disponibili la ZooLand. Hai,PA! MuCiFer.

 15. MaiMucea says:

  Pi centură-n Cimișoara, își găsi cezar beleaua,iar beleaua lui consta în TAB-ul ce dispărea..Nu fi supărat „mărite”, că te ia la p… Iute!

 16. MuciFer says:

  Te u te grija lor? Pe ei i-a ut.ut grija fata de noi? Puteau sa iasa in strada, si ei au caschete, sau sub caschetele lor e liniste si pace? Credeam ca numai sub cascheta lui BuciDeFer e vid total. Pace voua sub caschete!

 17. gigimarga says:

  Când deşteptul de boc tuna şi fulgera împotriva nesimţiţilor de rezervişti cu pensii nesimţite în anul de graţie 2010, activii îi înjura şi ei pe rezervişti fiindcă nesimţiţii s-au nâscut mai devreme! Activii nu s-au gândit niciodată că timpul trece ireversibil şi că le va veni şi lor rândul! Halal unitate de acţiune a militarilor!
  Oprea a mirosit momentul şi a scos acea faimoasă hgs cu grupele de muncă care urma să se aplice numai la cei care treceau în rezervă începând cu 04.01.2011. P.C.R.-ul a lucrat pe sub masă şi mai mult decât atât, fapt care s-a lăsat cu grupe de muncă umflate din burtă şi cu scrisori de felicitare pentru devotamentul unor militari în apărarea patriei şi a cuceririlor revoluţionare ale UNPR-ului. Activii care au trecut în rezervă după 04.01.2011 au benificiat la calculul punctajului de grupe superioare de muncă şi de aceea nu au protestat, activii s-au făcut că plouă şi acum au început să mărâie. Nu e bine domnule chestor…

 18. Dan says:

  Ba nu e deloc asa.Am iesit la pensie[maistru militar marina]dupa legea 263 in martie 2012 [27 de ani vechime] iar la grupe de munca s-a luat in calcul la bani de grupa doar 9 ani[cei din grupa speciala].Restul care erau grupa a 2 nu sa tinut cont de ei [sunt trecuti pe decizie ca ”alte grupe” neincadrate financiar ]Pensia e de 1378 de lei .Ceva nu e in regula Colegii mei au patit la fel.

 19. indisciplinatu says:

  Chiar nu am grija altora, dar cred ca in primul rand, cei din activitate ar trebui sa se zbata mai mult pentru ca acest proiect de lege sa fie trecut cat mai repede prin parlament…

 20. MuciFer says:

  Exact asta am vrut sa spun si eu, tu ai spus-o intr-un mod elevat.Eu am spus-o mai pe intelesul unora ca Balcifer-CurDeFier+CapPatrat,care latra pana mai ieri ca NUMAI CONTRIBUTIVITATEA conteaza.Auzi la el, contributivitate!!!!Dupa cei cca. 15 de GAZ, ce contributivitate sa aiba? Iar acum le plange de mila activilor..Activii pot sa-si apare drepturile si singuri,in lupta noastra ei nu s-au implicat, noi de ce am face-o?

 21. MuciFer says:

  CORECT!

 22. MuciFer says:

  raspunsul era ptr. gigimarga.

 23. Balcifer says:

  Contributivitatea ..VA RAMANE !…..chiar daca nu-i pe placul prostovanilor si invartitilor!
  Teoretic ,,invartitii” s-a aranjat…problema-i ..cat o sa tina vraja???

 24. coopernick says:

  Totul e in regula. Si totul e numai aritmetica. Conform principiului general al L263, cel al contributivitatii, au de castigat doar cei cu cat mai multi ani de serviciu, cu solde mai mari si cu cat mai multi ani cu grupe de munca, de preferat speciale sau alte conditii. Asta pentru ca punctajul general este suma punctajelor anuale. De fapt tabelul desfasurator explica totul. Daca cineva a gresit atunci este acel sef/comandant/finantist care nu v-a deschis ochii asupra acestui risc: iesirea la pensie inainte de vreme (banuiesc ca din cei 27 de ani de serviciu sunt si 3 de scoala militara), scade punctajil general si implicit cuantumul pensiei. Sau si dvs pt ca nu atzi stiut sau nu v-atzi interesat de aceste amanunte de calcul inainte de a face pasul. La asta se adauga si la cat s-a impartit punctajul general, defavorizant pe L 263 (mai mare de 20 de ani cat e pe L 119). Singura dvs speranta este o noua lege a pensiilor militare. Ca si pentru multi altii dintre noi, cu ZERO zile de activitate in civilie pana la intrarea in sistemul militar.

 25. Balcifer says:

  erat ..s-au aranjat

 26. MuciFer says:

  Bai,prostovane, cu ce sa „ma aranjez”? am 33 ani de munca, excluzand anii de scoala.Prost mai esti, bre!