Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legea privind sistemul unitar de pensii aprobată în Comisia de apărare cu amendamente

La propunerea deputatului Nicolae Mircovici, Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a avizat, miercuri 26 mai, proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, unul dintre amendamentele adoptate vizând menţinerea actualelor reglementări pentru sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Amendamentele au fost aprobate de majoritatea parlamentarilor din comisie. Potrivit lui Mircovici, amendamentele au trecut cu 24 de voturi pentru, prin care şi voturi de la UDMR, dar şi de la reprezentanţi ai PDL, precum generalul Eugen Bădălan, şi 8 voturi împotrivă. Totodată, proiectul urmează să ajungă joi la Comisia pentru muncă a Camerei, care va întocmi un raport, după care va fi luată în discuţie în plenul Camerei.

“Amendamentele mele au vizat menţinerea Legii 164 privind pensiile militarilor şi 176/2004 privind pensiile poliţiştilor, în ideea ca tot ceea ce se cuprinde în legea unitară a pensiilor, referitor la pensiile în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale să fie eliminat. La aceşti oameni nu este vorba de aplicarea principiului contributivităţii, ci de pilonul II, ocupaţional. Practic, prin aceste amendamente, urmărim menţinerea în vigoare a legilor pe care le-am menţionat, deja existente”, a declarat pentru MEDIAFAX, Nicolae Mircovici.

La rândul său, deputatul PNL George Scutaru a declarat, pentru MEDIAFAX, că, “indiferent de votul care va fi dat în plenul Camerei Deputaţilor, Comisia de apărare, prin votul dat miercuri şi-a arătat susţinerea pentru militari şi aprecierea pentru activitatea acestui corp profesional”. “Sper ca şi restul parlamentarilor, mai ales cei din coaliţia majoritară, să înţeleagă că militarii au o activitate supusă constrângerii şi privaţiunilor şi că sistemul special de pensii militare, care există de pe vremea lui Cuza, trebuie menţinut, ca o recunoaştere din partea statului a importanţei sociale a activităţii militare”, a mai spus Scutaru.

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor este sesizată pentru elaborarea raportului în cazul acestui proiect de lege.

“Dacă această comisie, care trebuie să facă raport, şi apoi plenul Camerei Deputaţilor acceptă amendamentele mele, adoptate astăzi în Comisia de apărare, vom avea reglementare unitară pentru tot ce înseamnă principiul contributivităţii şi o reglementare pe principiul ocupaţional, specifică pentru sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Deci se vor menţine în vigoare legile 164 şi 176″, a explicat Mircovici.

Avizul dat de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională are rol consultativ, Comisia pentru muncă şi protecţie socială urmând a hotărî asupra formei proiectului legislativ, pe care o va propune plenului Camerei spre aprobare.

Legea pensiilor a trecut de Senat prin adoptare tacită, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Legea privind sistemul unitar de pensii aprobată în Comisia de apărare cu amendamente”

  1. patton says:

    joc de glezne pentru oarece imagine.L164 nu are cum sa mai ramana.ar fi trebuit un proiect de lege noua ocupationala care sa se integreze ca si capitol separat in legea unica.lipsa de viziune este uluitoare.o sa ne-o faca Seitan asa cum crede el-amin

  2. indisciplinatu says:

    UN MARE FASSSSS!!!!