Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legea serviciilor secrete din Rusia contestata de societatea civila rusa

Militanţi pentru drepturile omului, avocaţi şi critici ai guvernului rus au protestat împotriva noii legi a serviciilor secrete din Rusia.

Aceştia susţin că decretul privitor la modul de funcţionare a serviciilor secrete ruse încalcă flagrant drepturile omului, marcând întoarcerea la vechile practici sovietice ale KGB-ului.

Într-o scrisoare deschisă adresată guvernului rus, protestatarii acuză mai ales prevederile privind controlul cetăţenilor. Duma de Sta.

Liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev a respins criticile formulate la adresa legii serviciilor secrete de diverse organizaţii internaţionale.

Legea a fost adoptata de legislativ vineri 16 iulie.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Legea serviciilor secrete din Rusia contestata de societatea civila rusa”

  1. Terentius The Younger says:

    Cam mari asemanarile intre Rusia anului 2010 si Romania anului 2010, nu gasiti? Ma refer aici la tentatia asta de a folosi serviciile pentru indeplinirea scopurilor politice. Oricum, ca sa-l citez cu aproximatie, mi-a placut Dinescu aseara cand a marait ceva de gelul “sa nu aiba impresia ca mai devreme sau mai tarziu cineva nu va da socoteala pentru aceste lucruri” Io unu’, abia astept!

  2. micutzul says:

    Sistemul , si la est ca si la noi. Se incearca implementarea noii descoperiri, facuta pe vremea faraonilor, adica BOTU PE LABE, PRIVIREA IN PAMANT. Daca si ai nostrii vor copia asa ceva si se pare ca doresc, atunci v/a fi distractie maxima. Din cate am citit , la rusi se poate lasa cu arest pana la 15 zile sau amenzi de pana la 1300 euro pentru ziaristi. ..