Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legea unitară a pensiilor a trecut prin adoptare tacită

“De ce ţi-e teamă, nu scapi”, zice o vorbă din bătrâni. Dacă vă temeaţi cumva că Legea unitară a pensiilor va trece prin adoptare tacită, de la Senat la Camera Deputaţilor, atunci puteţi fi siguri că nu v-aţi înşelat. 

Astfel, Senatul şi-a suspendat lucrările pe data de 10 mai, după ce senatorii PSD au decis să părăsească plenul, protestând faţă de eliminarea din Legea sistemului unitar de pensii publice a unui amendament care fixa punctul de pensie la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie.

Senatorii PNL au reclamat lipsa cvorumului de lucru. După plecarea senatorilor PSD, preşedintele Mircea Geoană a anunţat că “sunt prezenţi 78 de senatori, lucrările putând continua”.

La insistenţele grupului PNL s-a efectuat apelul nominal, care a dus la constatarea lipsei de cvorum, întrucât doar 62 de senatori mai erau în plen.

Suspendarea şedinţei va determina trecerea Legii sistemului unitar de pensii publice prin procedura adoptării tacite, întrucât termenul la care dezbaterile expirau fiind 10 mai.

Prin procedura adoptării tacite, Legea va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor în forma propusă de Guvern, fără ca amendamentele adoptate de Comisia de muncă a Senatului sau de plen să mai fie valabile.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

53 Responses to “Legea unitară a pensiilor a trecut prin adoptare tacită”

 1. Terentius The Younger says:

  Nu sunt de acord cu tot ce se spune acolo, dar iote niste idei interesante, preluate si alea dintr-un comentariu, dupa cum spune chiar autorul articolului, despre “De ce tac asociatiile (ONG-urile) militarilor”.
  Reproduc:
  “Este evident ca n-am scris eu asta, ca eu nu sunt in SCMD si nu stiam.
  Dar mi se pare ca nu este lipsita de logica. Ba chiar sunt tentat sa
  cred ca este adevarat!
  IM
  *****
  Faptul ca ministerele(structurile) cu organizare militara pe langa
  care functioneaza asociatii ale cadrelor militare in rezerva si in
  retragere au depus toate eforturile pentru a determina pe sefii si
  membrii acestora sa renunte la orice forma de protest sau actiune
  privind recalcularea pensiilor, inclusiv la inscrierea in SCMD, cred
  ca la aceasta data este cunoscut de catre toti cei interesati.
  Combinata cu dezinformarea si manipularea, apreciez ca aceasta actiune
  a actualilor guvernanti a dat oarecare roade, reusind sa tina departe
  de SCMD o mare parte a corpului generalilor si in proportie de peste
  90% corpul maistrilor militari si subofiterilor- aceasta masa fiind in
  principal manipulata prin promisiunea ca pensiile sub 3 000 de lei nu
  vor fi recalculate si prin inducerea idei ca pensiile “nesimtite”
  apartin ofiterilor superiori si generalilor; mare parte din acestia
  sunt convinsi si acum ca lor nu le vor fi recalculate pensiile si
  viseaza la ziua cand vor avea pensia egala cu cea a unui colonel sau
  general!
  O alta actiune de manipulare si dezinformare s-a desfasurat asupra
  pensionarilor din domeniul informatiilor, acreditandu-se ideea ca
  acestora nu le vor fi recalculate pensiile – cea mai mare cacialma
  luandu-o cei din SRI; foarte sobri, rezervati,increzatori in stapani
  pe veci, acestia, desi ar trebui sa “citeasca” cel mai repede cand se
  desfasoara actiuni de dezinformare si manipulare, ca doar prin
  structurile lor sunt organizate si desfasurate, au pus botul cum se
  spune! Cand au vazut insa baietii ca e groasa si stapanii i-au tradat,
  cum au facut-o de zeci de ori in ultimii 20 de ani, au incercat sa
  puna de un proces prin asociatia de pensionari impotriva acestei legi
  marsave,de recalculare a pensiilor, care le va reduce veniturile cu
  pana la 50%. Dar daca credeti ca hahaitul doarme si nu are un as in
  maneca, va inselati: prin sluga de casa(a se citi seful SRI) i-a
  chemat la ordin pe presedintii asociatiilor de pensionari si ce
  credeti ca le-a spus: “Pensiile voastre vor fi reduse foarte putin ca
  sa nu ni-i punem pe ceilalti in cap,daca nu incetati si nu renuntati
  la orice forma de protest va fi scoasa o lege, care pentru fostii
  securisti va acorda o pensie egala cu pensia minima pe economie- voi
  pensionarii SRI proveniti din securisti si populatia va aprecia o
  asemenea masura”. Si uite asa le-a fost pus pumnul in gura
  pensionarilor unei structuri militare,(iar uni au pus din nou botul!)
  detinatori de impotante informatii privind modul cum a fost furata
  averea tarii ;si actualii guvernanti, in lipsa de o alta sursa de
  imbogatire pe timpul mandatului, ne fura pensiile. Pensionari din SRI,
  nu va resemnati in fata hotului care ne fura munca noastra de o viata
  – PENSIA- veniti in SCMD alaturi de ceilalti pensionari militari,
  pentru a lupta cu mijloace legale impotriva dusmanului comun. Cred ca
  va veti trezi mai repede decat in 1989! ”
  Dupa cum spuneam, nu pun botu’ la tot continutul mesajului care cheama, vezi doamne, la “Unitate..”.Dar sunt niste idei extrem de interesante acolo. Si-mi aduc aminte de exemplu despre cum Mugur Ciuvica descria foarte plastic acu’ vreo cateva zile cum aducea Carmaciu’ baxuri cu de toate si cum le dadea el pe sub mana (asa l-a prins Lovilutia cu saptej de mii de dolari) fara sa il deranjeze nimeni…

 2. niculae says:

  Stimata doamna Elena, cu sau fara(C)obuzele dumneavoastra, sindicatul condus de “experimentatii sindicalisti de renume mondial” la care v-ati raliat, tot ar fi existat. Si ar fi vorbit, asa cum o fac si acum, dupa modelul pe care-l urmeaza cu fidelitate, al magnificului GIGI BECALI. Aceleasi vorbe fara acoperire, aceleasi sloganuri prafuite, aceeasi finalitate:zero lei , zero bani si cu. . . . antrenorii fugiti. Asta este. Este drept, dorinta de a fi mare sef, se naste odata cu invatarea alfabetului. Unii se pondereaza odata cu varsta; altii, din contra, le creste “pohta” odata cu numarul de la cascheta. Mai ales daca pofta de militarie a aparut nu din dragostea pe care acum o clameaza fata de viata de catana,ci dupa ce au vazut ca n-au succes in civilie.Tipic pentru frustrati ori refulati. Sa-i intelegem si sa-i lasam sa se joace, fara sa le luam “papusile”! Dar, dragilor, oricat ne-ar fi de mila de slabiciunile dv.,totul are o limita. Daca o veti intelege si respecta, totul e OK. Daca nu . . .riscurile de a cadea in derizoriu va apartin in exclusivitate. Si pe timpul lui Nea Nicu erau ‘jdemii de organizatii, uniuni, asociatii, sindicate etc. Dar macar aveau stapan. La noi se dovedeste ca nu institutia cauta “sef”, ci intai se naste “seful”care apoi isi creaza institutia care “este creatia MEA” (vezi si PRM, vezi si PDL, vezi si altePSD-uri sau ,mai nou, independente). Unde-i regretatul Tanase, sa aduca la zi sloganul pe care l-a lansat in ’44 : “RAU A FOST CU DER,DIE,DAS, DA MAI RAU CU DAVAI CEAS” Acum leit motivul poate fi transferat la altii; de exemplu “RAU A FOST CAND ERAM MICI< DA' MAI RAU CU LICURICI"

 3. Giuliano57 says:

  Pentru toti militarii activi, disponibilizati, in rezerva si in retragere din toate structurile Romaniei care postati sau care stati in expectativa:
  – imi este RUSINE ca port eticheta de MILITAR DE ROMANIA(cindva activ, acum in rezerva sau disponibilizat, Dumnezeu mai stie cum!), cu asemenea colegi(CAMARAZI-ce cuvint de fraternitate ostaseasca era odata…?) de arme intrunite si diferite care manipulati(interesati – unii ce isi ascund identitatea sau dezinteresati – unii care isi etaleaza identitatea), dezinformati(sunteti foarte bine intentionati….!!!????), jigniti, injurati, sunteti atotstiutori, nu acceptati jocul democratic, emanati idei care de care mai inteligente ori mai putin inteligente, intruchipati cinstea de pe lume, sunteti cel mai…sau cea mai…
  -in aceste momente dificile si nedemne pentru un militar de Romania, de umilire si de bataie de joc din partea tot a unui cetatean de Romania, ne aratam adevarata fata si nemaipomenitul caracter care in loc sa ne uneasca , ne dezbina si mai mult, iar prin ceea ce se posteaza la greu pe siteurile militarilor, arata un singur lucru: degeaba clamam cinste si onoare ca nu le mai avem demult nici NOI MILITARII, suntem impartiti pe clanuri si interese, se urmareste cu orice pret doar interesul material imediat specific capitalismului salbatic de Romania, la moda este doar tinta ,,daca imi este bine doar mie nu ma intereseaza situatia celuilalt”, si ne mai autointitulam ca suntem CAMARAZI?
  -nu as fi intervenit daca nu as fi observat ca UNII CAMARAZI bine intentionati si TOTAL DEZINTERESATI(oare ?), in loc sa lupte fara menajamente cu mijloace legale impotriva celor ce sunt azi la putere si care ne umilesc prin legi perfide, aberate si neconstitutionale, ISI TAIE SINGURI CREACA DE SUB PICIOARE(si este treaba lor dar eu nu doresc sa mi-o taie si mie , nu le-am dat acest drept) si culmea EI LUPTA CU EI INSASI, adica cu singura organizatie reprezentativa a militarilor care tocmai pentru acest scop s-a infiintat si anume sa apere drepturile si statutul CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE si implicit si pe cele ale activilor care acum li s-a luat 25% din solde iar miine vor devenii si ei rezervisti cu pensii,,nesimtite”
  – Totodata pe cei RAU sau BINE INTENTIONATI, va intreb un singur lucru: ce au facut pentru militari pina in acest moment toate ONG-urile ori Asociatiile cadrelor militare in rezerva ca sunt cu sutele in Romania? in afara de singurul lucru bunicel si anume CAR-ul, dati-mi un singur exemplu?
  – O alta intrebare este: la SCMD peste 2 ani vor avea loc alegeri la toate nivelurile (la centru si la filiale), cine impiedica membrii sindicatului sa ii aleaga pe CEI care au aratat ca se lupta cu adevarat pentru militari, care se zbat permanent pentru acestia, care au facut ceva pentru ei?
  -ar fi multe de spus dar nu doresc sa mai continui intrucit cred ca sunt destui si printre NOI care gindesc cu mintea altuia si adopta spiritul de turma si pozitia de DREPTI, deh este deformatie profesionala.
  – daca dupa 20 de ani nu am invatat ca nu mai traim in societatea in care ,,cineva avea grija de noi”, ci ca traim in alta societate ,,in care fiecare trebuie sa avem grija de noi”, atunci suntem pierduti atit ca natie cit si ca profesie si in curind militarii or sa devina ,,civili in uniforma”, iar pensionarii militari or sa dispara ca denumire..
  -si in final pot spune (ca sa fiu si eu cinic) ca chiar as dorii sa ne scada pensiile, desii o sa ma afecteze si pe mine material, si atunci abia astept sa el vad reactiile TUTUROR DETRACTORILOR SI INTELIGENTILOR care infiereaza cu minie proletara tot ceea ce pe ei nu ii satisface….
  -