Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Legitimații de la 1 ianuarie 2013 pentru cadrele militare în rezervă şi în retragere pensionari militari

Cadrele militare în rezervă şi în retragere pensionari militari, provenite din Ministerul Apărării Naţionale, pot beneficia începând cu luna ianuarie 2013, în condiţiile stabilite de Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 76/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 518/2012, de legitimaţii care certifică provenienţa din Ministerul Apărării Naţionale, gradul militar şi funcţia avute la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.

Legitimaţia facilitează accesul pensionarilor militari în spaţiile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, destinate serviciilor medicale, refacerii capacităţii de muncă sau cazării, precum şi activităţilor recreative, sportive, culturale, în condiţiile stabilite prin actele normative specifice în domeniu.

Pentru cadrele militare aflate deja în rezervă sau în retragere, emiterea legitimaţiei se face, la solicitarea scrisă a acestora adresată comandantului centrului militar pe raza căruia domiciliază, conform formularului anexat.

Procedura de elaborare şi emitere a legitimaţiilor va începe din ianuarie 2013, când vor fi alocate fondurile necesare acestui demers.

Sursa: Amosnews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Legitimații de la 1 ianuarie 2013 pentru cadrele militare în rezervă şi în retragere pensionari militari”

 1. army says:

  EU AM SENZATIA CA ASTIA SUNT BOLNAVI PSIHICI,IN 9 LUNI DE ZILE,PENSIONARII MILITARI AU FOST FURATI CU ATAT DE MULTI BANI CAT NU AU FOST FURATI BUGETARII NICI IN 9 ANI.
  II INCREDIBIL,CUM TOTI TAC SI NU SPUN NIMICA.
  LA REFERENDUM V-AM FACUT FELU,USLASI JEGOSI SI L-AM REPUS PE CHIORU BETIV.
  DACA PANA LA ALEGERI NU NE DATI BANII FURATI INAPOI,USLASII NU VOR FACE PESTE 50%.
  ADICA VOI JEGOSILOR NU FACETI NIMICA PENTRU FAPTUL CA PADUCHEI PDLACI AU TRIPLAT PE TIMP DE CRIZA PENSIILE PARLITILOR DE SUBOFITERI BATRANI IN TIMP CE PENSIILE OFITERILOR ROMANI CARE AU INTRAT DE LA 14 ANI IN ARMATA AU FOST TAIATE ASA DE MULT,CA UN OFITER CASTIGA CAT UN CEAPIST.
  V-AM FACUT LA REFERENDUM USLASI JEGOSI,DAR LA PARLAMENTARE O SA VA DOARA SI MAI MULT PENTRU CA ATI TRADAT ARMATA,PENSIONARI MILITARI IMPREUNA CU FAMILILE LOR,VOR FACE SA AVETI SUB 50% LA PARLAMENTARE,DACA NU SE REVINE PE VECHIUL SISTEM DE CALCUL AL PENSIILOR MILITARE.

 2. mos martin says:

  Pusca si cureaua lata , Ce pensie-aveam eu odata,Iute vremea a trecut, pensioara a scazut, Putin am contribuit, pensie mica am primit, In zadar am tot sperat, la referendum am votat, pensia mare-a zburat, Am urlat si-am huiduit, pensia n-a revenit, Dragi uslasi de vita noua, Eu v-o spun una din doua, Pensia de n-o mariti, Votul nostru nu-l primiti!

 3. nesu says:

  Stiti cumva de ce se intarzie plata pensiilor ?

 4. indisciplinatu says:

  Frectzie cu diana la picior de lemn….prosteli.

 5. dinca says:

  asta este se mai face si dreptate din cand an cand si pentru maistrii si subofiteri ca astia au dus greul an armara romana