Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Leon Panetta, noul Secretar american al Apărării, în vizită în Irak

Leon Edward Panetta - noul secretar american al Apărării

Noul Secretar american al Apărării, Leon Panetta, efectuează prima sa vizită în Irak.El a declarat că “SUA sunt îngrijorate de acţiunile întreprinse de Iran pentru înarmarea militanţilor irakieni. Prin urmare, armata americană va desfăşura operaţiuni în Irak pentru a reacţiona la aceste riscuri.

El a mai spus că în luna iunie s-au înregistrat numeroase victime în rândul trupelor americane din Irak, în urma unor atacuri ale insurgenţilor înarmaţi de Teheran.

“Nu putem permite repetarea acestor situaţii”, a arătat şeful Pentagonului, citat de Deutsche Welle.

Panetta s-a declarat interesat de atitudinea autorităţilor irakiene, mai exact de faptul dacă acestea doresc prelungirea mandatului trupelor americane pe teritoriul irakian.

Potrivit calendarului convenit, cei 46.000 de soldaţi americani rămaşi în Irak ar urma să se retragă total până la sfârşitul anului.

Secretarul american al Apărării s-a aflat anterior în Afganistan, în primele sale acţiuni importante pe plan extern de la preluarea funcţiei, la începutul lunii.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.