Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Leon Panetta: “un atac asupra Iranului doar ar întârzia eforturile nucleare ale acestuia”

Leon Edward Panetta - secretarul american al Apărării

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat că “un atac vizând Iranul ar putea avea consecinţe nedorite şi doar ar întârzia eforturile nucleare ale acestui stat islamic cu cel mult trei ani”, citează Deutsche Welle.

Probabil, declaraţiile urmăresc să pună capăt speculaţiilor potrivit cărora un atac militar asupra Iranului ar putea bloca programul atomic al Teheranului.

Marţi, agenţia ONU pentru energie nucleară, AIEA, a anunţat că Iranul desfăşoară cercetări în vederea dezvoltării unor arme atomice.
Panetta a subliniat că este posibil ca o acţiune militară să nu devieze Iranul de la intenţiile sale şi susţine impunerea “celor mai dure sancţiuni economice şi presiuni diplomatice asupra Iranului pentru ca acest stat să-şi schimbe comportamentul”.

Recent, Daily Mail a scris că Israelul, ar intenţiona ca, având susţinere logistică americană, să lanseze operaţiuni militare împotriva capacităţilor nucleare iraniene înainte de Crăciun.

Agenţia pentru energie nucleară ar fi descoperit că Iranul creaază o bază de teste atomice, detonatoare nucleare şi încearcă să construiască un model pe calculator al unui focos nuclear, care să se potrivească unei rachete existente deja.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Leon Panetta: “un atac asupra Iranului doar ar întârzia eforturile nucleare ale acestuia””

  1. aladin says:

    Azi nu se mai induce in eroare. Azi se minte prin omisiune. Deci Leon CE ANUME AR ANULA PROGRAMUL daca atacul l-ar intarzia doar? O schimbare de regim?

  2. R. says:

    vrem nu vrem, se pare ca istoria se va repeta, lumea este intro goana nebuna in cursa inarmarilor si, nu orice inarmare, crearea de arme care pot avea ca efect distrugerea in totalitate a omenirii, este fara comentarii definitia care spune ca, o arma nu este aducatoare de viata ci, aducatoare de moarte, nimeni nu construieste arme pentru a “produce hrana” pentru probabil jumatate de omenire aflata la limita subzistentei, toti construiesc arme din ce in ce mai distrugatoare “pentru vecinii si pana la urma pentru sine”, lumea insasi este o necunoscuta, care nci nu stie si nici nu vrea sa-si descopere viitorul, nu prin inarmare ci prin protejarea vietii, in fata “prostiei, invidiei, lacomiei, urii, etc” nimic nu conteaza, fiinta aia “Divina”, fie ea Dumnezeu sau Alah, nu mai constituie motiv de credinta ci, motiv de a distrugere, chiar daca, in loc de oameni vii, “terra s-ar umple cu mormane de cadavre”, daca unii spun ca, in istoria omenirii au mai fost astfel de “istorii”, fie ea si “o Atlantida”, sigur ne apropiem si noi de “EA”.