Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Letonia condamnă zborurile avioanelor ruseşti în apropierea graniţelor sale

Su-34, foto wikipedia

Su-34, foto wikipedia

Ministrul Apărării din Letonia, Artis Pabriks, a condamnat, frecventele zboruri ale avioanelor de luptă, aparţinând Federaţiei Ruse, în apropierea spaţiului aerian al Letoniei.

Ministrul a declarat unei televiziuni din Letonia că zborurile efectuate de avioanele Forţelor Aeriene din Rusia nu reprezintă doar o desfăsurare de forţe, ci fac parte a unui program de antrenament militar.

Luni forţele aeriene NATO, responsabile de securitatea spaţiului aerian, au identificat 8 avioane care survolau zona în apropierea apelor teritoriale ale Letoniei. Într-o conferinţă de presă a Forţelor Armate din Letonia s-a precizat că Acestea erau, un avion de transport Il-70 şi 7 avioane de luptă dintre care 2 Su-24, respectiv 5 Su-34.

Ministerul Apărării din Rusia nu a oferit niciun răspuns oficial în urma declaraţiilor ministrului aparării din Letonia.

 

 

Flavius Rusu

Sursa: RIA Novosti

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.