Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Din Liban au fost lansate rachete asupra Israelului

În noaptea de 28 noiembrie spre 29, din sudul Libanului au fost lansate cel puţin 4 rachete Katyusha asupra Israelului. Rachetele au căzut în nordul Israelului. Artileria israeliană a răspuns imediat, trăgând asupra zonei din care au fost lansate aceste rachete.
“Mai multe rachete au explodat în regiunea Galileii de vest fără să provoace victime. Armata israeliană a replicat atacând sectorul de unde au fost trase aceste rachete”, potrivit Haaretz.

Poliţia şi armata au început acţiuni de căutare a rachetelor care nu au explodat. Poliţia din zonă nu a ridicat gradul de alertă şi nu a cerut populaţiei să se refugieze în adăposturi.

Armata a comunicat că “acest incident este unul serios şi responsabilitatea încetării acestor acţiuni revine guvernului libanez”, citează Haaretz.

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a declarat la începutul lunii noiembrie, că, “dacă Israelul va ataca Iranul ori se va implica – alături de forţele occidentale – în Siria, se va ajunge la o confruntare Hezbollah- Israel.

“Eu nu vreau să lansez ameninţări, dar este foarte clar că un atac americano-israelian asupra Iranului sau a Siriei va duce la un război regional”, a spus Nasrallah, citat de Haaretz.

 

 

Sursa: Haaretz

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.