Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liber la recalcularea pensiilor militare

Senatorii şi deputaţii au aprobat, marţi 29 iunie, în şedinţa comună, raportul la legea recalculării pensiilor, din care CC a declarat neconstituţională prevederea referitoare la pensiile magistraţilor.

Plenul reunit a adoptat, cu 323 voturi “pentru”, 24 “împotrivă” şi 3 abţineri, raportul comisiilor juridice, prin care se elimina din legea privind unele măsuri în domeniul pensiilor, asumată de Guvern în Parlament, articolul privind recalcularea pensiilor magistraţilor, declarat neconstituţional, vinerea trecută, de Curtea Constituţională.
Prin votul parlamentarilor, din legea privind unele măsuri în domeniul pensiilor se elimină litera c) din articolul 1 şi se pune textul de lege în acord cu decizia CC.

De asemenea, votul dat asupra raportului comisiilor juridice implică eliminarea şi a unor alte prevederi conexe din legile de austeritate, care făceau referire la articolele declarate neconstituţionale, respectiv trimiterile la art. 1, lit. c) din articolele 2 şi 4 ale legii privind recalcularea pensiilor.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat, vineri, neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

18 Responses to “Liber la recalcularea pensiilor militare”

 1. -25% says:

  Angajatii cu -25% se bat acum cu puhoaiele din Moldova si isi pun in pericol viata, iar alesii agopta legi care elimina pensiile speciale. Cum e posibil? Ce face Curtea Constitutionala? Si-au pus pensiile lor la adapost, iar pe cei care infrunta zilnic conditii speciale i-au lasat in voia sortii. Daca acum acesti oameni care isi pun viata in primejdie (si nu intra in sarcinile de serviciu)si vor lua salariul cu 25% mai mic, i-ar lasa cu fundul in balta pe demintari?
  Tot indraznesc alesii tarii sa spuna ca angajatii din sistemul de aparare nationala a tarii nu trebuie sa aiba pensii speciale!
  Unde esti popor roman? Unde este demnitatea si puterea de munca? Ne-am obisnuit cu acceptarea umilintelor si a privatiunilor din ce in ce mai mari! Pana cand, pana unde?????!!!!Pentru cei ramasi fara adapost nu se pot da ordonante de urgenta ca cica dureza dar pe astea le-a aprobat repede…Vai de mama noastra.MA ROG SA TRAITI LA FEL DE BINE CA SI NOI…

 2. indisciplinatu says:

  Se vor recalcula pensiile,…ei si????

 3. ELENA says:

  Cei nemultumiti vor ataca “noua pensie” in justitie. Tu nu ai auzit ca insusi dl. presedinte Basescu a zis ca STIE ca la CEDO vom avea castig de cauza? Asadar, nu ne ramane decat sa facem rapid “pasii” in tara ca sa putem ajunge la CEDO.
  Cred ca inca nu mi-am revenit din socul de vineri cand am luat la cunostinta deciziile CCR! DACA S-AR FI RESPINS IN TOTALITATE EXCEPTIA PE PENSII SI S-AR FI SPUS CA TOATE PENSIILE SPECIALE (in realitate, ocupationale) SE RECALCULEAZA, CRED CA AS FI ACCEPTAT SOLUTIA. Nu cred, sunt convinsa ca nu as fi fost atat de suparata ca acum. As fi zis: nu-mi place, dar asta e, o lege unica pentru ABSOLUT toata lumea. Dar…

 4. micutzul says:

  Da, se vor recalcula, vom castiga la CEDO, peste 3 ani, iar statul v/a fi obligat sa dea banii inapoi in 4 sau 5 ani. Total 7 sau 8 ani. Unde mai gaseste statul asemenea imprumut ? Nu putem sa deschidem si un penal , sa/i vad pe vinovati dupa…..?

 5. Terentius The Young says:

  Asta cum ca insusi Majestatea Sa Anticomunistu’ de la Anvers ar fi spus “ca STIE ca la CEDO vom avea castig de cauza…” mie unu’ mi se pare folclor. Ieftin. Fara suparare Elena. Cel mult e din strategia de fezandare, ca si chestia cu pensiile sub 30 de milioane care nu scad. Sau cu declaratiile lui Seitan de ieri, alea potrivit carora se economisesc 300 de milioane de lei lunar, asta pana se vor recalcula pensiile politistilor si militarilor.

 6. rezervistul says:

  pentru conformitate trebuie spus ca:inainte de a merge la trebui sa ai o decizie irevocabila in tara.asta va dura 7ani.In alta ordine de idei cand s-a facut recorelarea pentru cei iesiti in 2000 si mai inainte a durat fix 9 ani si inca nu s-a incheiat.socoteste cineva cat a pierdut unul care a iesit in noiembrie 2000?A DERANJAT PE CINEVA? SA FIM SERIOSI.Oricum se poate spune ca din ,,greseala si populism” a facut si BOC ceva bun.noua lege are un principiu corect si-l pune pe fiecare in banca lui-a facut dreptate

 7. ilie de la scularie says:

  @rezervistul a scris:
  2 Iulie 2010 la 11:16 am
  Spuneti ca “Oricum se poate spune ca din ,,greseala si populism” a facut si BOC ceva bun.noua lege are un principiu corect si-l pune pe fiecare in banca lui-a facut dreptate” . N-am inteles nimic… Adica , de la un ‘potrocalizat’ , la ce sa te astepti ??!!??
  Mai discutam … dupa ce si pensia pe care o primiti in prezent va fi ‘recalculata’.

 8. Nimeni says:

  Dragi colegi rezervişti! CEDO vă poate da câştig de cauză şi poate obliga statul român la plata diferenţelor. Ce nu poate CEDO să facă, este să “bage mâna” în buzunarul statului. Adică, aşa cum eu o să-mi văd (nu)de la 1 ianuarie 2011 cei 25% tăiaţi acum aşa o să vedeţi şi dvs diferenţa de bani. Statul va amâna plata diferenţelor cât de mult posibil…. poate nu va mai fi nevoie de aceşti bani. Ştiu că sună morbid, dar aşa gândeşte statul la ora actuală.

 9. ELENA says:

  @all
  Daca va imaginati ca nu sunt constienta ce inseamna acest drum va inselati! Dar, in momentul de fata, ce altceva se mai poate face? Speranta moare ultima. Inca ma mai cred … tanara (desi, sufleteste, numai in ultimul an cred ca am imbatranit cu 20 de ani!) si inca mai sper in dreptate, chiar de-ar fi sa o astept si 10 ani. Tot imi mai raman, de-atunci inainte, vreo 30 de ani …. Suna bestial, nu?

 10. micutzul says:

  @ ELENA

  ELEEEEENA, DESTEPTAAAAREAAAA

  SI DACA NOI NU SUNTEM DISPUSI SA ASTEPTAM ATATA ? CAND ZICI TU CA O SA REUSIM NEPOTII LUI BASESCU O SA/SI DEA ODRASLELE LA SCOLI PE BANI GREI, IAR NOI CATI OM MAI FII , CE O SA FACEM….?
  Cunosc locotenent colonel care e paznic la banca…. Respect orice meserie dar totusi pentru un ban sa facem orice …? Chiar in foamea asta am ajuns ?

 11. ELENA says:

  @micutzul
  Fa o propunere concreta – cum vezi tu rezolvarea in momentul de fata? Eu, din punct de vedere juridic, am zis cum o vad.

 12. ilie de la scularie says:

  @ELENA a scris:
  2 Iulie 2010 la 3:06 pm
  Spuneti : “Eu, din punct de vedere juridic, am zis cum o vad.”…Tare n-as vrea sa va supar…dar cu justitia ne-am lamurit…

 13. ilie de la scularie says:

  Si legat tot de punctul de vedere juridic….nu cumva toate motivarile posibil a fi invocate in sprijinul unor actiuni in justitie (neretroactivitatea…, jurisprudenta altor instante…, etc) au fost declarate ca fiind inexistente … Si nu de catre nu stiu ce judecatorie dintr-un fund de tara , ci de ditamai Curtea Constitutionala a Romaniei… Care instanta din tara mai are dreptul sa emita o sentinta care sa incalce Hotarirea Curtii Constitutionale ?

 14. rezervistul says:

  ASA FACEAM SI NOI IN 2001.NUMAI CA NOI AVEAM O LEGE IDIOATA L164 CU CARE NE LUPTAM.A DURAT 9 ANI SI TOT NU AM REPARAT-O.VA DORIM SUCCESURI MUUULTE

 15. micutzul says:

  @ ilie de la ….

  JUSTITIA DIVINA

  @ ELENA
  Nu fi rautacioasa. Punctul meu de vedere il cunosti. Doar ca in tara nu putem face nimic, iar pasaportul pentru CEDO e greu de scos. Ce e de facut, nu scriu aici…..

 16. pensionar militar says:

  Poate alegerile viitoare vor aduce la putere un parlament care va anula trecerea militarilor si altor categ cu pensii ocupationale la un loc cu celelalte pensii si va repune in drepturi legilor abrogate (daca se va gasi cineva idriduit sa faca o astfel de propunere de lege)! La o abrogare poate veni o alta abrogare a abrogarii initiale!!!
  ATENTIE CUM ALEGEM data viitoare! Eu sper sa nu mai vad picior de pdl-ist, asazis independent poate si chiar udmr-ist in Parlamentul Romaniei! Campania electorala a inceput odata cu trecerea prin parlamentul actual (cu p mic!) a celor doua legi, chiar cu cele doua art. declarate nec. de curtea constitutionala(cu c mic!), lasandu-si siesi pensii mult mai mari decat cele ale sistemului national de aparare

 17. toader says:

  “Recalcularea pensiilor prevăzute în proiect încalcă principiul neretroactivităţii legii civile şi Decizia 375/2005 a CEDO care prevede că noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privinţa cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării în vigoare.” (CSM
  Vom actiona in instanta si vom castiga drepturile legal obtinute…
  curat constitutional…

 18. gheorghe says:

  Nu ştiu cum v-a anua vechile decizi de pensionare.Aceste decizi sunt un contract cu statul pentru restul de viata care a mai ramas pentru fiecare dintre noi.Un drept căştigat pe baza unei legi a statului Roman.Dacă vrei să schimbi legea de ce o schimbi cu efecte retroactivitate.