Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Libia: NATO continuă cu intensitate bombardamentele asupra centrelor de comandă din Tripoli

Purtătoarea de cuvânt a NATO, Carmen Romero, a declarat că bombardarea capitalei libiene Tripoli de către avioanele aliate nu reprezintă o escaladare a campaniei desfăşurate de NATO, ci o manifestare a dorinţei sale de a destructura aparatul militar al liderului libian Muammar Gaddafi.

Potrivit acesteia NATO continuă să aplice aceeaşi strategie: reducerea pe cât este posibil a capacităţii regimului lui Gaddafi de a lovi civili atâta timp cât trupele sale nu s-au întors în garnizoane.

“NATO va continua să atace centrele de control şi de comandă libiene, precum şi toate structurile susceptibile de fi utilizate de armata lui Gaddafi”, a subliniat Romero, referindu-se la raidurile aeriene de noapte din capitala libiană.

Violenţa neobişnuită a acestor bombardamente – opt în trei ore în noaptea de luni spre marţi – sugerează că există o intensificare a operaţiunii Unified Protector, comandată de NATO din cartierul general de la Napoli.

Alianţa Nord-Atlantică a preluat la sfârşitul lui martie comanda operaţiunilor coaliţiei internaţionale din Libia, efectuând în două luni peste 2.000 de misiuni sub mandat ONU, pentru a împiedica atacuri ale forţelor loiale col. Gaddafi împotriva civililor.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Libia: NATO continuă cu intensitate bombardamentele asupra centrelor de comandă din Tripoli”

  1. partizanul says:

    E razboi pe fata, purtatoarea de cuvint minte.