Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Libia – prima reuniune a “grupului de contact”

Pe 29 martie, la Londra, se întâlnesc reprezentanţi din aproximativ 40 de ţări şi organizaţii internaţionale, pentru a participa la o primă întâlnire a “grupului de contact” asupra Libiei. Obiectivul anunţat este acela de a “consolida” coaliţia internaţională care intervine în această ţară din nordul Africii şi pentru a aborda problemele tranziţiei post-Gaddafi, transmite AFP, preluat de AGERPRES.

Statele Unite ale Americii şi mai multe state europene, printre care Marea Britanie şi Franţa, cele trei naţiuni care formează “tridentul ofensiv” al intervenţiei militare din Libia, vor fi reprezentate la nivel de miniştri de Externe.

Turcia, care s-a oferit să medieze o încetare a focului, va fi de asemenea prezentă, alături de mai multe ţări arabe, printre care Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Liban şi Tunisia.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, alături de preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Jean Ping, participă de asemenea la această primă reuniune a grupului de contact de după începutul loviturilor aeriene ale Alianţei la 19 martie.

Potrivit declaraţiilor ministrului britanic de Externe, William Hague “conferinţa va aborda teme despre prezentul şi viitorul Libiei”.

“Gaddafi trebuie să plece imediat”, au susţinut în urmă cu o zi, într-o declaraţie comună, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi premierul britanic, David Cameron.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.