Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Libia: primii paşi spre soluţionarea crizei

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că ” încep să se profileze bazele unui proces de negociere pentru a se pune capăt conflictului în Libia” .

Declaraţia a fost făcută după o reuniune prin videoconferinţă cu înalţi responsabili ai Uniunii Europene, Uniunii Africane, Ligii Arabe şi Organizaţiei Conferinţei Islamice la Cairo.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky a declarat că Ban Ki-moon a subliniat necesitatea trimiterii unui “mesaj coerent” de către comunitatea internaţională spre o soluţie politică cu conducătorul libian Muammar Gaddafi şi a indicat că “primele semne ale unui proces de negociere sunt în prezent în curs sub auspiciile trimisului său special în Libia.

El discutase prin telefon vineri cu premierul libian Baghdadi al-Mahmoudi, care a afirmat că a demarat contacte cu rebelii.
“Secretarul general a indicat că găsirea unei soluţii politice crizei în Libia rămâne prioritatea numărul unu a Naţiunilor Unite”, a adăugat Nesirky.

Ban şi-a exprimat “profunda preocupare” faţă de criza umanitară şi violenţa în Libia. El a relevat penuriile de alimente şi de carburant, precum şi îngrijorările crescânde faţă de aprovizionarea cu apă şi îngrijiri medicale. O importantă epidemie de oreion a fost înregistrată în oraşul Sabha /sud-vestul ţării/, iar medicamentele lipsesc în general în ţară.

În fine, secretarul general al ONU a subliniat necesitatea de “a se planifica refacerea Libiei după conflict”.

Sursa: Agerpres

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.