Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liderii militari americani solicită mai multe trupe americane în Afganistan

Şeful Statului Major al Forţelor terestre ale SUA, generalul George Casey, a declarat că, comandanţii americani din Afganistan au nevoie de mai multe trupe în teatrul de operaţii Afganistan.

Generalul american a evitat să pronunţe un număr clar al efectivelor de care este nevoie.

“Cred că avem nevoie să aducem forţe suplimentare în Afganistan, pentru a-i da generalului Stanley McChrystal (comandantul trupelor americane din Afganistan n.r.) capacitatea de a stopa succesele talibanilor, în timp ce noi antrenăm forţele de securitate afgane”, a declarat George Casey.

Anunţul vine la o săptămână după ce liderul republicanilor din Adunarea Reprezentanţilor, John Boehner, a declarat că preşedintele Barack Obama nu mai are scuze să întârzie pronunţarea unei decizii privind suplimentarea numărului de trupe din Afganistan, mai ales că preşedintele afgan Hamid Karzai a obţinut un nou mandat.

Şi comandantul trupelor americane din Afganistan, generalul Stanley McChrystal, a solicitat recent preşedintelui Barack Obama să trimită încă 40.000 de soldaţi în regiune.

Un raport realizat în urma cu o lună de Serviciul de documentare al Congresului american a arătat că Statele Unite cheltuie aproximativ 3,6 miliarde de dolari lunar în Afganistan. Cheltuielile anuale pentru un singur soldat american se ridică la aproximativ un milion de dolari. Congressional Research Service a calculat aceste costuri avand în vedere cei 51.000 de soldaţi americani aflaţi în prezent în teatrul de opraţii din Afganistan.

sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Liderii militari americani solicită mai multe trupe americane în Afganistan”

  1. un comentator says:

    pana cand nu vor renunta la mentalitatile (si, implicit, comportamentele – TTP) specifice razboiului rece, nu vor face altceva dacat razboaie pe care nu sa le castige, ci cu ele sa mentina in viata o economie bazata pe consum exagerat

  2. un comentator says:

    poi ce, aia e prosti? Se “instruiesc” in armata afgana ca sa inteleaga modul de actiune al americailor