Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liderii militari britanici nu se sfiesc să prezinte public problemele forţelor armate britanice

Air Chief Marshal Simon Bryant foto SkyNews

Comandantul Forţelor aeriene regale britanice, mareşalul aerului Sir Simon Bryant, a declarat că, capacitatea forţelor aeriene britanice de a răspunde unor situaţii de criză este ameninţată, dacă operaţiunea militară din Libia nu se va încheia până la toamnă.

Potrivit lui Sir Simon Bryant, operaţiunile din Libia şi Afganistan reprezintă o solicitare “uriaşă” asupra resurselor. “Dacă operaţiunea din Libia continuă dincolo de ce era prevăzut, atunci viitoarea capacitate a contingentului va fi erodată”, a spus el.

De asemenea, Bryant a descris moralul trupelor sale drept fragil. Însă, el a insistat că forţele aeriene au resursele necesare pentru a continua operaţiunile.

Declaraţiile sunt conţinute de un document ce le-a fost prezentat parlamentarilor în mai.

Avertismentul vine după ce comandantul marinei militare, amiralul Mark Stanhope, a pus sub semnul întrebării sustenabilitatea actualelor operaţiuni. El a declarat că guvernul va trebui să ia “decizii dificile” legate de nivelul forţelor, dacă misiunea din Libia durează mai mult de şase luni.

sursa: Sky News

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.