Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liderul militar al ETA a fost arestat

Guvernul spaniol a anunţat că liderul militar al organizaţiei separatiste basce ETA, Ibon Gogeascoechea Arronategui, a fost arestat în nordul Franţei, alături de alţi doi membri ai grupării.


Anunţul precizează că arestările au avut loc în urma unei operaţiuni comune a forţelor franceze şi spaniole în regiunea Normandia.

Liderul separatist era dat în urmărire din 1997, sub acuzaţia de plănuire a unui atentat asupra muzeului Guggenheim din Bilbao.

Experţii în securitate consideră că ETA a fost slăbită puternic în ultima perioadă, după arestarea mai multor lideri ai mişcării care luptă pentru indepenţa Ţării Bascilor, o regiune situată în nordul Spaniei şi sudul Franţei.

Organizaţia, considerată teroristă de către SUA şi UE, este responsabilă pentru moartea a peste 800 de persoane.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.