Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liderul militar al reţelei Al Qaeda pentru nordul Irakului a fost ucis

Liderul militar al reţelei Al Qaeda pentru nordul Irakului, Ahmad al-Obeidi, a fost ucis pe 20 aprilie în oraşul Mossul, din nordul ţării. Anunţul a fost făcut de  purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din Bagdad, generalul Qassam Atta.
“Liderul militar al Al Qaeda pentru provinciile Ninive, Salaheddin şi Kirkuk, Ahmad al-Obeidi, supranumit Abu Suheib, a fost ucis marţi dimineaţă într-o operaţiune comună irakiano-americană la Mossul” (oraş situat la 350 de kilometri nord de Bagdad), a afirmat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Mohammad al-Askari, a precizat că operaţiunea a fost “desfăşurată ca urmare a unei informaţii potrivit căreia a părăsit regiunea al-Anbar pentru a se duce la Mossul”.

“O forţă comună irakiană şi americană a atacat marţi dimineaţă locuinţa unde se afla în cartierul Somar (din sudul oraşului Mossul). Un schimb de focuri a avut loc în cursul căruia un militar irakian a fost rănit. L-am somat pe Obeidi să se predea, dar a refuzat. Casa a fost atacată şi el a murit”, a adăugat el.

Ahmad al-Obeidi a fost ofiţer al serviciilor de informaţii sub regimul lui Saddam Hussein şi este originar din localitatea Hadhar, situată la 80 de kilometri sud-est de Mossul.

Această operaţiune “are legătură cu cea desfăşurată duminică împotriva a doi lideri Al Qaeda”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Premierul Nuri al-Maliki şi armata americană au anunţat luni moartea, la sfârşitul săptămânii trecute, a principalilor doi lideri Al Qaeda din Irak, Abu Omar al-Bagdadi şi Abu Ayyub al-Masri, în cadrul operaţiunilor comune americano-irakiene dintr-un fief sunnit în nordul Bagdadului.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Liderul militar al reţelei Al Qaeda pentru nordul Irakului a fost ucis”

  1. altfel says:

    Daca acest al-Obeidi a fost in serviciul de informatii al lui Sadam, atunci sigur nu era din Al Qaeda. Ori…ori. Intre Sadam si Al Qaeda nu a existat decat raca, nicidecum colaborare. Adevarul este ca declaratiile privind prinderea sau uciderea unor lideri Al Qaeda nu sunt decat propagandistice. Cine dracu a pus mana pe statul de organizare al Al Qaeda ca sa stie cine si ce pozitie ocupa!?! In Irak or nu se stie cine cu cine lupta, or se stie dar cei care stiu n-au interes sa stie si restul lumii.