Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liga Arabă doreşte instituirea unei zone de excludere aeriană în Libia

Liga Araba 12 martie 2011 Cairo foto Al Arabiya

Liga Arabă a cerut Consiliului de Securitate al ONU să autorizeze instituirea unei zone de excludere aeriană în Libia.
În cadrul reuniunii de sâmbătă de la Cairo a miniştrilor de externe şi reprezentanţilor membrilor Ligii arabe s-a ajuns la concluzia că regimul libian şi-a “pierdut legitimitatea” din cauza “încălcărilor periculoase” comise împotriva poporului său.

Într-un comunicat difuzat la sfârşitul reuniunii Ligii arabe se arată că este necesar să se coopereze cu Consiliul Naţional libian de Tranziţie, care reuneşte opoziţia libiană, şi să asigure protecţia poporului libian.

Mai mult Liga Arabă a invitat Consiliul Naţional de Securitate al ONU să-şi asume responsabilităţi faţă de deteriorarea situaţiei în Libia şi să ia măsurile necesare pentru instaurarea imediată a unei zone de excludere aeriană vizând traficul aerian militar libian.

Până acum operaţiunea a fost respinsă de UE în ansamblul său dar susţinută de Franţa şi Marea Britanie.

SUA deja au felicitat Liga Arbă pentru decizia luată.

sursa: AGERPRES; Al Arabiya

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.