Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Liga Navală afectată de arestarea preşedintelui aceteia

Liga Navală Română

După ce tradiţia a fost încălcată grosolan şi la Liga Navală prin alegerea unui “vaporean” la conducerea acesteia contrar obiceiului ca această funcţie să fie ocupată de un membru al Marinei Militare, iată că “vaporeanul” cu pricina a fost arestat şi aduce un prejudiciu de imagine grav Ligii.

Vaporeanul nu este altul decât fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, care este arestat în dosarul “Containerul”.

Ca urmare, mai mulţi membri ai Ligii Navale Române cer ca Laurenţiu Mironescu să părăsească funcţia de preşedinte al Ligii.

Aceştia îl acuză că a adus serioase prejudicii de imagine, atât pe plan intern, cât şi internaţional Ligii Navale Române şi susţin că dacă Mironescu nu îşi va anunţa demisia de onoare din funcţie, va fi demis.

Ales preşedinte al LNR în 2010, Mironescu este primul preşedinte al Ligii care provine din rândul Marinei Comerciale, tradiţia fiind ca preşedintele asociaţiei să fie desemnat dintre membrii Marinei Militare, cei care au fondat acest organism.

Adunarea Generală a Ligii va avea loc sâmbătă, 2 iulie, la Cercul Militar Naţional, sala Ştefan cel Mare, cu începere de la ora 11.00.

sursa: Prompt Media

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Liga Navală afectată de arestarea preşedintelui aceteia”

 1. Trifon Gruju says:

  Vaporenii astia! Oare asta au invatat pe nave? Sau este vorba doar de niste “uscaturi” ale breslei? Cred ca da. Uscaturi care se basesc peste tot.

  P.S. Nu am scris cu diacritice, pentru ca nu a fost cazul.

 2. Altfel says:

  Ce FALS! Cine v-a trimis acest articol? Eu am fost ieri la adunarea generala a LNR. Ba, am fost chiar in prezidiu. In afara a doi-trei membri care, daca ii intrebi repede, nu stiu exact ce cauta acolo, nimeni nu a pus problema asa! Astia de la “Prompt Media” sunt sigur ca nici nu stiu care sunt obiectivele Ligii, dar scriu si ei. S-a umplut tara asta de gunoaie, de sus pana jos. Poate vor citi si ei aici si vor afla ca, intr-un ONG, iar LNR este CEL MAI VECHI ONG din Romania, oamenii sunt analizati dupa activitatea lor in cadrul acelui ONG, nicidecum dupa cum se scarpina in nas, asa cum se pare ca sunt analizati la Prompt Media.
  Ma opresc aici, ca n-are rost sa pierd timpul cu oameni care, pentru o braga rasuflata, sunt in stare sa scrie ceea ce ei insisi nu inteleg. Ca ultima observatie, sunt sigur ca scriitori astia “ai lu’ Peshte” nu stiu ca prin folosirea apelativului “vaporean”, ei l-au laudat pe cel pe care fusesera platiti sa-l critice cu manie proletara. Ei nu stiu, amaratii, ca tocmai d-aia exista LNR, ca sa militeze sa avem vapoare si, implicit, vaporeni. Ar fi putut sa se duca la sediul Ligii, sa imprumute niste carti si sa afle ce e cu Liga asta, inainte de a-si afisa saracia interioara. Daca n-ar fi fost searbezi pe dinauntru, ar fi gasit toate datele necesare chiar si pe site-ul meu personal. La vedere, pe prima pagina! Ca sa nu ii trimit la site-ul Ligii, ca e prea complicat pentru ei!
  Iar pe “realizatorii” acestui site i-as intreba ce anume este “militar” in stirea referitoare la Liga? Serios!

 3. R says:

  mda, si totusi, nu a fost atinsa “esenta problemei”, cazul mironescu, are ce cauta sau nu la conducerea ligii, a fost ales “intentionat sau nu” !, ?, niste chestii pe care cineva din interiorul ligii il poate intro oarecare masura clarifica si nu numai !.

 4. altfel says:

  R,
  NU exista nici o legatura intre ceea ce i se intampla lui Mironescu, si Liga Navala. Ar fi o prostie sa incerce cineva sa afecteze Liga Navala printr-o asemenea miscare, pentru ca NU ar avea nici un efect. Dunarea si Marea sunt tot acolo si ele trebuie valorificate PRIN NAVE, indiferent ce face sau ce nu face Mironescu, sau Popescu sau oricine altcineva. Iar faptul ca Romania se uita la apele pe care i le-a dat Dumnezeu si nu face nimic ca sa le valorifice, NU se vindeca indiferent ce face Mironescu in afara Ligii, decat daca guvernantii casca ochii. Iar Liga Navala asta incearca sa faca, sa atraga atentia asupra faptului ca avem un potential NAVIGABIL NATURAL care nu este valorificat. Crezi ca daca Mironescu ar fi fost premiat ca cel mai galant barbat din cartier, ar fi trebuit sa devina presedinte al Ligii Navale?!? Sau oricare altul? Faptul ca este Comandant de Cursa Lunga ii confera avantajul ca intelege de ce este nevoie de nave. Daca justitia ii va gasi vreo vina REALA, atunci se va vedea in ce masura acea vina afecteaza activitatea Ligii Navale. Pana atunci, niste nene care nu stiu ce vor, se dau de ceasul mortii doar ca sa se afle in treaba.

 5. Grig says:

  Rezulta ca nici nu e nevoie de presedinte al Ligii, din moment ce nu conteaza cine e si ce face. Se mai intelege ca Liga (adica membrii ei) sunt solidari cu Mironescu. Ei! – d’aia nu mai avem vapoare… si nici navem nevoie de vapoare.
  Ca si cum un ministru al transporturilor ar spune ca “romanii n’au nevoie de autostrazi” – si uite ca nici n’avem!
  Enjoy la greu!

 6. R says:

  pentru “altfel”, imi cer scuze sper ca nu au fost intelese gresit cele postate de mine, insa, niste “vorbe batranesti” spun ca, “prosti intra in bele, desteptii le rezolva iar intelepti le ocolesc” sau, poate spus altfel, “nu iese fum fara sa faci foc” iar cand pui pe foc , ai grija pe cine pui sa faca focul, ce pui pe foc sa nu aprinzi si casa si padurea, probabil ca atunci cand vrei sa promovezi ceva care intradevar merita, trebuie sa alegi bine cum si cu ce sau cine promovezi, din pacate, in ultimii ani, efectele termenului “politizare” si la propriu si la figurat, au murdarit aproape orice iar efectele acestea au fost si sunt exploatate la maxim de mass-media care se bazeaza in principal pe “senzational, scandal, circ”, fara sa mai conteze daca stirile au legatura cu realitatea sau nu sau daca prin ele murdaresc ceva “curat, sau aproape curat !!! “, pe de alta parte, se pare ca mironescu este implicat in matrapazlacurile descoperite, si probabil ca daca ar fi scoase la lumina “toate”, cine stie ce parte si cat din romania ar ramane “curata” !!!. concluzia ar fi ca la carma oricarui ong sau orice altceva organizatie sa fie promovati oameni curati care nu pot fi “indoiti” pentruca daca se vrea intradevar, romania mai are astfel de oameni, problema este daca se doreste promovarea unor astfel de oameni sau nu !, “de, interesele batale vina” !!!

 7. Altfel says:

  Grig,
  Iarta-ma, dar se vede ca ai propria-ti parere, care n-are treaba cu realitatea, si e mai bine sa te las acolo.
  R,
  Nu mai amestecati politicul, militarul si ce mai vreti, intr-o chestiune naturala. Reiau ideea ca nici Dunarea, nici Marea NU ne-au fost date de politicieni si nu are importanta din ce partid faci parte ca sa sustii ca acestea ar trebui valorificate, spre binele acestei tari. Restul … e propaganda ieftina. Din aia in care ne pierdem toti si nu mai facem nimic. Daca-ti spun ca Mironescu si-a reluat activitatea la Ministerul de Interne te satisface? Pe mine NU ma intereseaza ce face Mironescu IN AFARA Ligii Navale. Iar acolo, ceea ce face, face bine. Daca vrei sa discutam DIN ALTE PUNCTE DE VEDERE o putem face, dar daca vrei sa ne rezumama la Liga Navala, ca asta este titlul articolului, am spus cam tot ce merita a fi spus. Jurnalistii? Sa fiu iertat, dar eu NU dau doi bani pe ei. Iar dupa cum se manifesta, sunt sigur ca nici ei insisi nu dau doua parale pe ceea ce scriu!

 8. R says:

  da, aveti dreptate, cei ce “fac” astfel de stiri, “pusi sa le faca”, stiu ca pot incalzi spiritele intro directie nedorita de catre cei care le comenteaza, daca avem taria de caracter sa ne oprim si sa distingem printre randuri intentiile vinovate ale celor “vinovati de producerea cu intentie a unor astfel de stiri” si sa comentam doar atat cat trebuie si la “rece” este bine, din pacate, probabil ca si in cazul Ligii Navale, cineva nu-i doreste binele ca si in multe altele care inca mai merg bine in tara asta a noastra care parca incepe sa devina “prea a nimanui”, din nefericire cu tot cu noi !, cu respect.