Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Lituania suplimentează bugetul alocat cheltuielilor militare pe 2014

Parlamentul Lituaniei a aprobat propunerea de a suplimenta, în acest an, cu peste 38 de milioane de euro bugetul pentru cheltuielile militare.
Adică, cu 7,5% în plus faţă de cheltuielile iniţial planificate pentru acest domeniu, potrivit AGERPRES şi ITAR-TASS.

Sprijinul financiar suplimentar este alocat domeniului militar parte din contul majorării deficitului din bugetul de stat, parte din fondul de privatizare.

“Necesitatea de a aloca fonduri suplimentare pentru apărare este dictată de schimbarea situaţiei geopolitice, de evenimentele din Ucraina, precum şi de obligaţiile asumate de ţara noastră faţă de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)”, a precizat ministrul lituanian al Apărării Juozas Olekas.

Banii alocaţi suplimentar urmează să fie folosiţi pentru achiziţia de echipamente militare, armament şi îmbunătăţirea infrastructurii militare, inclusiv a poligoanelor, unde Lituania intenţionează să crească numărul de exerciţii desfăşurate cu participarea aliaţilor din NATO.

Sursa: AGERPRES, ITAR-TASS

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.